Büyük Torbalı

Kosova Torbalı’yı örnek alacak!

Son teknoloji ile donatılan Torbalı Devlet Hastanesi, alanında yurt dışında bile örnek olmaya başladı. Kosova’nın sağlık elçileri ve yöneticileri ilçemizi ziyaret gerçekleştirerek, hastaneyi inceledi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Kosova Torbalı’yı örnek alacak!
384 Görüntüleme
07 Nisan 2018 - 11:04
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Küçük Menderes Havzasının en büyük sağlık kurumu olan ve 2017 yılının Eylül ayında Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile açılışı gerçekleştirilen 250 yataklı yeni Torbalı Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte bölgenin en büyük eksikliği bu anlamda giderilmiş oldu. Yıllardır en çok eleştirilere maruz kalan kurumların başında gelen Torbalı Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından bölgenin örnek hastanesi unvanını da elinde bulunduruyor. Bu çerçevede Kosova’da Sağlık Bakanlığı tarafından önümüzdeki yıl inşa edilmesi beklenen Acil ve Travmatoloji Hastanesi sisteminin Torbalı Devlet Hastanesi’nin sistemiyle benzer olmasını sağlamak amacıyla Kosovalı sağlık elçileri ve yöneticileri Torbalı’ya bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Kosova Sağlık Bakanı Yardımcısı Xhevat Ukaj’ın öncülük ettiği heyette Yönetim Hizmetler Başkanı Jahe Gecay’ın yanı sıra Kosova’da hizmet veren Piriştina Üniversitesi’nde eğitim görevlisi olan Acil Tıp Prof. Dr. Basri Lenjani, Genel Cerrah Besnik Bicaj, Genel Cerrah Faton Hoxha, Nefrolog Dr. Venera Hasanxhekaj, Mimar Arif Alimusaj ve Mühendis Sheban Ahmetaj ilçeye geldi. Kosovalı sağlık elçilerine ve yöneticilerine Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü Esen Uysal ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü KHB Başkan Yardımcısı Selahattin Keskindemirci de eşlik etti.

HASTANE YÖNETİMİNE KOSOVA DAVETİ

Başhekim Şenol Topçu ve ekibi tarafından samimi bir şekilde ağırlanan soydaş heyete hastanenin tanıtımı amacıyla ayrıntılı bir sunum yapıldı. Başta ameliyathaneler olmak üzere yoğun bakım üniteleri, acil servis, hemodiyaliz ünitesi, doğum odaları, görüntüleme birimi, laboratuarlar ve sterilizasyon gibi birimleri ayrıntılarıyla inceleyen Kosovalı sağlık elçileri ve yöneticileri, Torbalı Devlet Hastanesi’nin teknik alt yapısı hakkında da bilgi aldı. Hastanenin tıbbi, teknik donanımı ve verilen sağlık hizmeti, heyetin büyük beğenisini topladı. Soydaş heyete eşlik eden Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü Esen Uysal, gazetemize açıklamalarda bulundu. Heyetin Torbalı Devlet Hastanesi ile bilgi alışverişine devam etmek istediklerini belirten Uysal, ayrıca Başhekim Şenol Topçu ve ekibini Kosova’ya davet etti. Yaklaşık 3 saat süren ziyaret iyi dileklerin ardından son buldu.  Murat CAN

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web