Bodrum Gündem

KOS ADASINDAKİ OKULLARLA ORTAK PROJELER YAPILACAK…

KARTANESİ ANAOKULU KOS PROJESİ (1)Özel Bodrum Kartanesi Anaokulu ile  Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adasındaki eğitim kurumları arasında dostluk, kültürel alışveriş, ortak projeler ve etkinlikler yapmak adına işbirliği anlaşması yapıldı.

Bodrum Gündem Haber

Ziyarette yapılan görüşmeler sonunda Kartanesi Anaokulu ile Kos Adası’ndaki eğitim kurumları arasında dostluk, kültürel alışveriş, ortak projeler ve etkinlikler yapmak adına işbirliği anlaşması yapıldı.

Geçtiğimiz yıl Kos Adası’ndaki okul öncesi eğitim kurumları ile bazı derneklerin yöneticileri Bodruma gelerek Kartanesi Anaokulu’nu ziyaret etmişti. Kartanesi Anaokulu yetkilileri ve öğretmenleri de adaya iade-i ziyaret gerçekleştirdi.

Kartanesi Anaokulu Kurucusu Elvan Bilgin, okul Müdürü Özlem Akdoğan ve halk oyunları, dans ve satranç öğretmeni Semra Canat, adaya gerçekleştirdikleri ziyarette çeşitli eğitim kurumları ve yerel yöneticilerle temaslarda bulundu.

Karşı kıyıdaki okul öncesi eğitim kurumları ile ortak proje geliştireceklerini belirten Elvan Bilgin, kültürler arasında bir değişim programı yaratacaklarını söyledi. Bilgin proje hakkında şu bilgileri verdi: “Kos Belediyesi ve okul öncesi eğitim kurumlarının yöneticileri ile görüşmeler yaptık. Eğitim sistemlerini yerinde gördük. Yapılan görüşmeler sonunda; Bodrum ile Kos arasında dostluk, kültürel alışveriş, ortak projeler ve etkinlikler yapmak adına işbirliği anlaşmasına vardık. Bu konuda yazılı bir protokolde imzalandı” dedi.

Gelecek Yıl Başlıyor…

Projeye önümüzdeki yıl eğitim sezonunda start verileceğini ve bu süre içinde ikili görüşmelerin süreceğini vurgulayan Bilgin, “Bu görüşmeler sonunda ortak bir tema belirleyeceğiz ve bunun üzerinde çalışacağız. Bu tema ile birlikte 2018’in mayıs ayında çocuklarımızla birlikte Kos’a giderek ortak sergiler ve etkinlikler gerçekleştireceğiz. Aynı etkinlikleri 2019 yılında da Bodrum’da devam ettireceğiz. Amacımız Bodrum ile Kos arasında dostluk adına kültürel bir köprü olmak, ilişkilerimizi güçlendirmek. Bu projeye ilk yıllar biz öncülük edeceğiz. Büyüyerek geleneksel hale gelmesini istiyoruz. Birlikte Avrupa Birliği destekli projeler de üretebiliriz. Bodrum ile Kos arasında bir ilki gerçekleştirmek dolayı mutluyuz. Kültürel yapılar neredeyse aynı. Eğitim anlayışında ve uygulamasında da ortak noktalarımız var. Çocuklarımız için ortak projeler üretmek istiyoruz. Kültürler arası bir değişim programı yaratarak çocuklar ve aileler arasında dostluk ilişkilerini geliştirmek istiyoruz. Çünkü okul öncesi, eğitimin temel taşıdır. Eğer bu temel sağlam olursa eğitim de daha güzel sonuç verir” diye konuştu.

Bu projeyi barış toplumu gibi yaşayan tüm Bodrumluların sahiplenmesi gerektiğini belirten Elvan Bilgin, başta Bodrum Kaymakamı  Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin olmak üzere, eğitime gönül veren tüm kişi ve kuruluşlardan da destek beklediklerini açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.