Korumanın Başkentinde Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı

Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Safranbolu´da da törenlerle kutlandı.

GÜNCEL 19.09.2019 14:03:42 0
Korumanın Başkentinde Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı

 

Safranbolu Şehitlikte düzenlenen törene, Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı J. Albay Hasan Başkök, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Emrah Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Cavit Yılmaz Tamtürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, İlçe Müftüsü İsmail Temur, Gaziler ve Aileleri, Kamu Kurumlarının İdarecileri, öğrenciler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse´nin şehitlik Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Osman Taşçı günün anlam ve önemini belirttiği konuşmada, “Gösterilen üstün cesaret ve örnek alınacak vatan sevgisiyle kazanılan gazilik unvanı, milletimizin bağımsız ve hür yaşamasının bir gereği olarak nesilden nesile geçen manevi bir değerdir. Türk Milleti; varlığına tasallut eden içte ve dıştaki bütün mihraklara karşı, bedeli ne olursa olsun şeref ve haysiyetini onur abidesi evlarları sayesinde savunmasını bilmiştir. Kahraman gazilerimiz, Büyük Türk Milleti sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Gençlerimiz ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacak, tarihini bildikçe her şeyi gören geçmişinden ders alan ve geleceğin tedbirlerini hazırlayan bir nesil olacaktır” dedi.

15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencisi Buse Seher Çetin Gazi adlı şiirini okumasının ardından Ürkmezer, Köse ve Protokol Üyeleri Gazilerimize karanfil verdiler.

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar´ın mezarı başında okunan Kuranı Kerim ve edilen dualardan sonra Safranbolu´da bir restaurantta Gazilerimiz verilen yemeğe geçildi.

Burada Başkan Köse ailelerle uzun süre sohbet ederek herhangi bir ihtiyaçlarında her daim yanlarında olduklarını ifade etti.


Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °