Cuma, Mart 29, 2024

Oyun Dünyasının 1 yılı Logitech Gamer’s Almanak’ta

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyun teknoloji ve ekipmanlarının öncü markası Logitech G “Gamer’s Almanak 2020”’de oyun dünyasından yaşanan gelişmelere ışık tutuyor.

Logitech G tarafından hazırlanan mikro sitede Ocak – Aralık 2020 döneminde oyun dünyasında yaşanan önemli gelişmeleri kronolojik olarak sıralarken, Quiz bölümüyle kullanıcılara bilgilerini test etme imkânı sunuyor.

Oyun dünyasının içinde kısa bir gezintiye çıkmak isteyenleri yazımızı okumaya davet ediyoruz. Keyifli okumalar diliyoruz!

Sosyal mesafeli tamamladığımız 2020 yılını bitirmiş bulunuyoruz. Sizler için bu bültende 2020 yılı içerisinde çıkan oyunları ve ürünleri derledik. Keyifli okumalar diliyoruz.

3 Ocak – Monster Hunter World Iceborne (Win)

Hemen Ocak ayının başında 2018 yapımı Monster Hunter World oyununun büyük bir DLC si yayınlandı. Icreborn ile yepyeni içerikleri ayağınıza kadar getiriyor. Yeni Dünya, yeni canavarlar, yeni eşyalar, zırh, alet, karargah, oyun zorluğu derken Monster Hunter World Iceborne ile yeni oyun sonuna bile kavuşacaksınız.  Icreborn dünyasına dalmak için için Monster Hunter World’e sahip olmanız gerekmekte. Icreborn, sadece bir DLC değil, ana oyunu oldukça genişleten başarılı bir yapım.

25 Ocak – Logitech G, T1  Espor Takının  Oyun Ekipmanı Ortağı Oldu

T1 Logitech G

Güney Koreli kuruluş T1 Entertainment & Sports , oyun çevre birimi markası Logitech G ile ortaklık kurdu ….

Organizasyonun kadrolarının her biri, yeni oyun ekipmanı ortağının fareleri, fare altlıkları, klavyeleri ve kulaklıklarıyla donatıldı.

14 Şubat – Street Fighter 5: Champion Edition (Win, Switch, PS4, XBO)

steeretfigter

Özellikle Türkiyede çocukluğunu 90ların sonu  2000lerin başında yaşamış olanların iyi bildiği oyun olan Street Fighter günümüzde dövüş oyunları denince halen akıllara gelen ilk isim olarak popülerliğini korumakta. Yeni karakter güncelleme paketi ile oyuna yeni bir heyecan getirdi. Street Fighter V: Champion Edition, hem orijinal yayından hem de Street Fighter V: Arcade Edition’dan gelen tüm içeriklere sahip ultra pakettir.

Ryu V Trigger 2 V2

Champion Edition ile 40 karaktere ulaşıyoruz. Bu da 2 çılgın isim olan yarı kırmızı yarı mavi olan Gil ve sentetik vücutlu, yapay zekasıyla can sıkıcı Seth‘i tekrar gün yüzüne çıkartıyor demek.

3 Mart – The Division 2: Warlords of New York

tom

2016 yılında Ubisoft tarafından Microsoft Windows , PlayStation 4 ve Xbox One cihazlar için yayınlanan,  aksiyon oyunu Tom Clancy’s The Division 2020 Mart Ayında yeni çıkardığı Warlords of New York ile maceraya kaldığı yerden devam ediyor. The Division 2, rol yapma, aksiyon, TPS türlerini bir araya getirir. The Division 2’nin genişleme paketlerinden biri olan The Division 2: Warlords of New York, adından da anlaşılacağı üzere sizleri New York haritasına davet ediyor. Amacınız yozlaşmış eski Division ajanı Aaron Keener’ı durdurmak. Oyunda New York sokaklarından kötülüğü silmek için uğraşacaksınız.

20 Mart – Doom Eternal Bir Efsanenin Yeniden Doğuşu!

Bir çok oyuncunun oyun kütüphanesinin olmazsa olmazı olan Doom  mart ayında Eternal adı altında yenilendi yeni grafikler ve aksiyonun en uç noktasında yaşadığımız Doom Eternal pc hocası oyun teslerininde olmazsa olmazları arasında yer alıyor.  Oyunun hikayesini bilmeyenler için kısa bir özet geçmem gerekirse ,Dünya iblisler tarafından istila edilmiştir ve tabii ki sizden kahraman olmanız istenir. Karakterimiz Slayer’ı kontrol ediyoruz, FPS modunda ve hızlı dinamikler ile oldukça eğlenceli oyunlardan biri. Oyun stes atmak ve zamanı hızlı geçirmek için birebir.

23 Mart – Half Life: Alyx

half life

Bir çok oyuncu gibi bizde 2020 yılında Half Life serisinin devam niteliği taşıyacak 3’ü bekliyorduk. Valve tarafından resmi olarak böyle bir duyuru yapılmasa da söylentilere inanmak istedik ancak gelmedi yerine Half-Life: Alyx oyunu piyasaya sürüldü. Alyx birinci şahıs nişancı sanal gerçeklik oyunudur. Half-Life 2: Episode Two’dan sonra yayımlanmış ilk oyundur. Konusu Half-Life ile Half-Life 2 arasında geçmektedir. Oyuncu, bir Combine süper silahını ele geçirmekle görevlendirilen Alyx Vance’i kontrol eder. VR oynanışta detaylı çevresel etkileşimler, bulmacalar çözerek ilerleme dahil çatışmalar da mevcut.

3 Nisan – Resident Evil 3

rezident

1999 yılında yayınlanan Resident Evil 3: Nemesis video oyunun yeniden yapılmış hali olan Resident Evil 3,.Capcom tarafından geliştirilmiştir. Korku ve hayatta kalma türünün güzelliklerinden biri olan Resident Evil 3, Jill Valentine’ın hikayesini gözler önüne seriyor. Umbrella’nın yaşattığı dehşette son hayatta kalan insanlardan biri olan Jill, Nemesis gibi korkunç bir gizli sikaha karşı da dayanmak zorunda. Resident Evil 3, ayrıca 1 – 4 çevrimiçi çok oyunculu oyun olan Resident Evil Resistance’a da sahiptir.

28 Nisan – Gears Tactics

gears

Gears of War serisini beğenen oyuncuların yanında strateji türüne de hayranlık duyanların dikkatini çekebilecek Gears Tactics, canavarları üreten dahi bir kötü adamı yenmenizi istiyor. Oyun hikayesi sizi Gears of War’un 12 yıl öncesine götürüyor. Oynanış kısmında stratejinin temelli oldukça sade, anlaşılabilir bir dilde karşınıza çıkıyor. Özelleştirilebilir ekipmanlarınız, ekibinizin yanında hayatta kalmak için stratejinizi iyi belirlemeniz gerekiyor. Oyunun hızlı olmasının yanında sıra tabanlı olduğunu da hatırlatalım.

19 Mayıs – Mafia II: Definitive Edition

mafia

Mafia serisinin ikinci oyunu olan Mafia II, birçok Amerikan şehri baz alınarak kurgulanmış Empire Bay şehrinde geçer ve Sicilya’dan Amerika’ya göçmüş Vito Scaletta’nın hikâyesini ele alıyor.Aksiyon türündeki Mafia II: Definitive Edition, sizi 2. Dünya Savaşı sonrası olan Empire Bay’e davet ediyor. Artan doku kalitesi ve grafiği, çok sayıda iyileştirme ile Mafia II: Definitive Edition, daha önce Mafia deneyimini yaşayamayanlar için biçilmiş kaftan.

2 Haziran – Valorant

valorant

Kısa süre içerisinde devasa bir oyuncu kitlesine ulaşan Valorant arkasında bulunan Riot Games ile büyük bir oyuncu kitlesine ulaştı. Ücretsiz taktiksel FPS olan Valorant, takım tabanlı oyunlardan biri. Yani tek tabanca olarak savaşmak yerine takım arkadaşınıza güvenmelisiniz ve tabii ki birbirinizi kollamalısınız. Burada oyuncular dünyadaki çeşitli ülkelere yollanırlar. Oyunun temeli Counter Strike ile oldukça benzer. Grafik kısmı ise Overwatch gibi renkli ve çizgi romandan fırlamış gibi. Oynanışta 5v5 olarak karşılaşmalar gerçekleşiyor ve amacınız ise düşman takımı yenmek. Bunun için onları geçip, bomba kurmanız isteniyor. Bunun için de takım arkadaşlarınızla iletişim halinde olup strateji kurmanız bekleniyor. Tabii her şekilde seçim sizin. Oyun arayüzü ve karakter konuşmalarının Türkçe olması büyük avantaj.

25 Haziran – Control: The Foundation DLC
control

Paranormal aksiyon oyunu Control, yeni DLC olan Foundation ile maceraya kaldığı yerden devam ediyor. Bu DLC, sizlere Federal Kontrol Bürosu’nun (FBC) geçmişinden kesitler sunuyor ve böylece ana oyunun hikayesini daha net anlıyorsunuz. Bu paketi oynamak istiyorsanız, ana oyunu bitirdiğinziden emin olmalısınız. Sadece hikaye değil, oynanışta da birtakım değişiklikleri beraberinde getiren paket, kontrol ettiğimiz karakter olan Jesse’ye yeni yetenekler kazandırıyor. Böylece oynanış deneyimi daha eğlenceli hale geliyor. Yeni bölgeler, araziler derken zorlu düşmanların da varlığıyla aksiyon keyfi ikiye katlanıyor.

10 Temmuz – F1 2020

f1

F1 2020 ile gelen en dikkat çekici özellik ise oyuncunun on birinci bir takım oluşturup yönetmesine olanak tanıyan “My Team” olarak bilinen oyun modudur.[7] Bu oyun modunda oyuna başlarken öncelikle dört motor üreticisinden ( Renault Honda Mercedes Ferrari ) bir tanesi seçiliyor. Her üreticinin verdiği sponsorluk parası ve performans beklentileri farklılık göstermektedir. Bunlardan size en uygun olanı seçerek devam ediyorsunuz. Ayrıca oyunun kariyer modunun da özelleştirme şansınız var.

14 Temmuz – Death Stranding

Hideo Kojima’nın oyun dünyasına bakış açısı oldukça ilginçtir. Death Stranding, muhtemelen en sağlam isimlerden biri olmaya aday. Death Stranding, konsolda Türkçe arayüz ve altyazı seçenekleriyle Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Lindsay Wagner ve Lea Seydoux gibi oyuncuları bir araya getiren oyunlardan biri. Şimdi PC platformunda daha rahat oynanışıyla oyun, tamamen değişime uğraşmış bir dünyanın yeniden şekillenmesindeki önemli bir role sahip Sam Porter Bridges karakterini kontrol etmenizi sağlıyor.

18 Ağustos – Microsoft Flight Simulator 

flicght

Microsoft Windows için hazırlanmış  uçuş simülatörü Flight Simulator çıktığı günlerde simülasyon severlerin yoğun talep gösterdiği bir oyun. Flight Simulator da benzer deneyimleri sunuyor. Uçak kontrolünü olabildiğince gerçekçi hale getirmeyi başaran Microsoft Flight Simulator, uçak panelinin tuşlarından tutun birçok detay düşünülmüş. Doğal olarak kontrolü ele almak için biraz zamana ihtiyacınız var, ancak oyunun asıl olayı da zaten bu; deneyimi hem gerçekçi hem de zorlayıcı yapmak.

4 Eylül – Marvel’s Avengers

avengers

Marvel Comics süper kahraman ekibine bağlı Avengers, uzun zamandır devam eden çizgi roman mitolojisinden ve diğer medyadaki uyarlamalardan ilham alınmış.Marvel’s Avengers’ın merkez ismi Kamala Khan. Hikayemiz A-Day etkinliği ile başlıyor. Koca bir fuar, şov, yeni teknolojiler, Avengers ekibi takılıyor, poz veriyor falan derken Khan’ı kontrol ederek başlıyoruz. Oyunda korkunç bir trajedi yaşanır ve binlerce kişi ölür. Bunun üzerine Kamala olarak diğer Avengers üyelerini bulmaya çalışırız. Bu kadar spoiler yeter 🙂

15 Eylül – eFootball PES 2021

pes

Pro Evolution Soccer serisinin bir futbol simülasyon video oyunu olan eFootball PES daha başarılı yapay zekası sayesinde oynanışı eğlenceli hale getiriyor. Tabii oyunda yer alan lisans sorunu nedeniyle ne yazık ki her takıma ulaşmanız pek mümkün değil. Oyunda transfer yapabilir veya online maçlarda rakiplerinize karşı üstünlüğünüzü kanıtlayabilirsiniz. Ayrıca daha düzgün kamera açıları, oynanış mekanikleri, top kontrolü derken futbol türünü sevenlerin isteklerini gerçekleştiren PES 2021, müzik seçimlerinde de başarılı.

24 Eylül – Serious Sam 4

serious

Zamanın çeşitli noktalarında insanlığı yok etmeye çalışan dünya dışı bir efendi olan Mental’a karşı paralı asker Sam mücadele ediyor. Bu seriyi bilenler bilir bir zamanların bilgisayarlarında olmazsa oyunlar arasındadır. Aksiyonu bol heyecanı yüksek bir oyun. Serious Sam 4, bolca düşmanın üzerinize akın ettiği, birçok silah seçiminin yanında sert notalı müziklerin tercih edildiği bir oyun. Önceki Serious Sam oyunlarında yer alan silahların dışında yeni silahlar da arşivinize katılıyor. Dilerseniz tek kullanımlık silahları da kullanabilir, aygıtlarla düşmanlarınızı farklı yollarla yok edebilirsiniz. Oyun bölümleri Yunanistan, Fransa, Pompeii, Vezüv Yanardağı, Rusya, İtalya gibi yerlerden oluşuyor.

9 Ekim – FIFA 21

fifa2

Electronic Arts tarafından geliştirilen bir çoğunuzun bugüne kadar illaki yolunun kesiştiği Fifa serisi ve açılışında ‘ea sports it’s in the game ‘ hemen kulağımızda çınlanır.  FIFA 21, daha başarılı yapay zekası ve yeni oynanış mekanikleri ile türünü sevenlerin kalbini çalmaya devam ediyor. FIFA 21 ile Volta modu geri dönüyor ve sokak futbolu mantığının tadını çıkartabiliyorsunuz. Volta modunda basit turnuvalar ile başlayıp, bir organizatörün sizi keşfetmesiyle dallanıp budaklanıyor. Ayrıca dilerseniz Volta modunu çoklu oyuncu kısmında da oynayabilirsiniz. Diğer bir mod ise FUT. Bu modda herhangi bir arkadaşınızla işbirlikçi olarak co-op maçlar atabilirsiniz. Birlikte oynadıkça ödüller kazanır ve ilerlemenizi de geliştirirsiniz.

29 Ekim – Watch Dogs: Legion

wacth1

Ubisoft Toronto tarafından geliştirilen ve Ubisoft tarafından yayınlanan aksiyon-macera türünde video oyunuWatch Dogs  serisinin Legion üçüncü oyunu ve Watch Dogs 2’nin devamı niteliğindedir.ve Londra’da gerçekleşen korkunç bir patlama sonrası bütün suçlamalar DedSec’e yöneliyor. DedSec’in masumluğunu kanıtlaması için size Londra’da birtakım insanların desteğine ihtiyaç duyar. Oyuna başladığınızda size verilen tek bir karaktere odaklanmayın çünkü bu oyunda karşınıza çıkan hemen hemen herkesi ekibinize dahil edebilir ve onları kontrol edebilirsiniz. Bazı karakterler de fiziksel saldırıda daha güçlü veya hack’leme işlemini daha uzaktan yapabiliyor. Karakter havuzunuz arttıkça, bu seçimler de oynanışı güzelleştiriyor. Londra sokaklarının korkulu kabusu ise Albion tarafından yönetilen polis devleti. Onlarla çatışmanız gerekeceği zamanlar da gelecek. Oynanış açısında son derece eğlenceli, kocaman karakter havuzu ve her birinin ilginç yetenekleri, görev havuzunun genişliği ve aksiyonun neredeyse hiç durmaması, başarılı müzik seçimi ve Londra’nın detaylı manzarası derken Watch Dogs: Legion, serinin hayranlarını mutlu edecek bir yapıya sahip.

10 Kasım – Assassin’s Creed Valhalla

vallahha

Ubisoft Montreal tarafından geliştirilen ve Ubisoft tarafından 10 Kasım tarihinde yayınlanan Valhalla Odyssey’de Layla Hassan‘ın hikayesini kaldığı yerden devam ettiren Assassin’s Creed Valhalla, Norveçli savaşçının ve Viking Eivor’un ve onun Raven Clan’ının ihtişamına yükselişi ve 9. Yüzyıl İngiltere’sinde gelişen bir Viking yerleşiminin kurulmasını anlatıyor. Başlangçta hikayeden pek etkilenmiyorsunuz ancak bölümlerde ilerledikçe ve özellikle haritada gezerken yan görevlere daldıkça, Valhalla’nın güzelliğine hayran kalacaksınız. Dilediğiniz zaman kadın ve erkek Eivor seçim yapabilir, ayrıca yetenek puanı kazandıkça yetenek ayağınızda değişiklikler de uygulayabilirsiniz. Oyun, bir süre sonra size özel yerleşke veriyor. Burayı geliştirip çelitli bonuslar kazanabiliyor, baskın yapacağınız köylere giderken yanınıza alacağınız adamlarınızı seçebiliyorsunuz. Oyun, kocaman haritası ve hiç bitmeyen aksiyonuyla sizi yeterinde tatmin edecektir. Vuruş hissiyatı ve karakter dövüş mekanikleri, harika atmosferi ve leziz manzara detayları, gaza getiren Viking temalı müziğiyle Assassin’s Creed Valhalla, zamanınızı sonuna kadar hak ediyor.

12 Kasım – Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

spider

Yeni bir karakter ve yeni bir Spider-Man. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, 2018 yılında PS4 için piyasaya çıkan Spider-Man oyununun devam hikayesini anlatıyor. Milas Morales, Peter Parker’dan eğitim almaya başladığı dönemin ardından kendisini yalnız bir maceranın ortasında buluyor. Yabii Peter bu sırada bir fotoğrafçılık işi için birkaç haftalığına şehirden ayrılıyor. Hikaye ilerledikçe kendinizi Harlem’i güvene almaya çalışırken ve Tinkerer’a karşı mücadele derken buluyorsunuz.

13 Kasım – Call of Duty: Black Ops Cold War

call off

Yılların eskitemediği Seri olan Call of Duty yeni oyunu ile aksiyon Aksiyon ve FPS alanında oyuncuların ilk tercihleri arasında yer almaya devam ediyor. Black Ops Cold War, sizleri gerçek olaylardan esinlenen bir hikayeye çağırıyor. Oyun, 1980’lerin başında Soğuk Savaş sırasında geçiyor. Oyun hikayesi sizi ayrıca Doğu Berlin, Vietnam, Türkiye ve Sovyet KGB merkezi gibi yerlere de götürüyor. Karakter özelleştirme yapabildiğiniz oyunda, farklı cilt tonları, cinsiyet ve geçmiş gibi detayları seçebiliyorsunuz. Oyunda ayrıca birden fazla farklı son yer alıyor. Göz kamaştırıcı grafik, sizi atmosfere sürükleyen müzik seçimi ve eğlenceli aksiyon dolu oynanışıyla Call of Duty: Black Ops Cold War, ayrıca multiplayer ve zombi moduna da sahip.

17 Kasım – Mortal Kombat 11 Ultimate

mortal

Mortal Kombat 11 Ultimate, sıradan bir dövüş oyunu değil. İçeriğinde çokça şiddet mevcut. Bu nedenden belli yaştaki oyunculara tavsiye etmiyoruz. Mortal Kombat 11 Ultimate, daha önce piyasaya sürülen Mortal Kombat 11 ana oyunu, Kombat Pack 1 ve Mortal Kombat 11: Aftermath Expansion ile birlikte yeni oynanabilir dövüşçüler Rain, Mileena ve Rambo içeren Kombat Pack 2’nin eklenmesiyle sonsuz Mortal Kombat 11 deneyimi sunuyor.

23 Kasım – World of Warcraft: Shadowlands

world1

MMORPG türünün sevilen isimlerinden biri haline gelen World of Warcraft, yeni içeriği World of Warcraft: Shadowlands ile sizi zorlu bir yolculuğa çıkarıyor. Seviyeniz 120’den 50’e düşürülmüş durumda ve amacınız ise 60. seviyeye ulaşmak. Shadowlands, paket olarak oldukça dolu ve yepyeni haritalarıyla da detaylı mı detaylı. Yeni zindanlar, bölgeler, binekler, eşyalar derken Shadowlands, türünü sevenleri tatmin edecek bir paket. Shadowlands’in en önemli özelliği ise Covenant sistemi. Shadowlands dünyasına adım attığınızdan itibaren sizleri zorlu bir seçim bekliyor. Covenant’lar dört gruba ayrılıyorlar: Kyrian (Bastion), Necrolords (Maldraxxus), Night Fae (Ardenweald) ve Venthyr (Revendreth). Her Covenant, seçtiğiniz sınıfınıza göre farklı avantajlara sahip. Hikaye ise Slyvanas Windrunner’ın Horde’u bıraktıktan sonra şu anki Lich King olan Bolvar Fordragon ile kapışmasıyla başlar. Bu savaşın sonunda Slyvanas kazanır ve Lich King kaskını parçalara ayırır. Bu da Azeroth ve Shadowlands arasındaki dengeyi alt üst eder. Sizin amacınız Shadowlands’e adım atmak ve The Jailer ile anlaşmaya varan Slyvanas’ın planlarını öğrenirken, Azeroth’tan kaçırılan kahramanları bulup kurtarmak.

24 Kasım – Football Manager 2021

footbal manager

Futbol oyunlarının çoğunu bilirsiniz, peki hiç futbol menajerliği denediniz mi? O zaman sizi Football Manager 2021 ile tanıştıralım. Futbol ile aranız iyiyse, bu sefer kontrolü farklı şekilde sağlıyorsunuz. Amacınız strateji yapmak ancak diğer taraftan takımınızı da iyi düşünmek. Gerçekçi menajerlik deneyimini sunan Football Manager 2021, kulübünüzün futbol maçlarını kazanması adına yapacaklarınıza odaklanıyor. Burada üste çıkmak için her türlü taktik, strateji ve oyun stilleri oluşturmanız gerekiyor. Yeni Football Manager 2021, yeni eklemeler, daha derin oynanış ve yükseltmelere sahip.

10 Aralık – Cyberpunk 2077

cyberpunk

Son yılların en çok beklenen oyunu olan Cyberpunk 2077 devasa büyüklükteki oyun haritası ile nihayet piyasaya çıktı. Cyberpunk temasından hoşlanan oyuncuları saçından yüzüne kadar birçok özelleştirmeye sahip kendi karakterlerini kontrol etme imkanı sunuluyor. Ayrıca oyun, birinci şahıs bakış açısıyla oynanıyor. Karakteriniz zıplayabilir, kayabilir, koşabilir ve belli noktalarda savunmaya bile geçebilir. Size ek olarak hepsi özelleştirilebilen ve değiştirilebilen üç tür menzilli silah da verilir. Silahların yanında çeşitli ekipmanlara da sahip olursunuz ve oynanışta isterseniz görevlerde düşmanlarınızı öldürmeden ilerleyebilirsiniz. Cyberpunk 2077, devasa dünyası ve çok sayıda içeriğiyle, mini oyunların, hackleme sisteminin dahil olduğu ilginç bir Dünya’da geçiyor. Sizi de dilerseniz bu Dünya’nın kahramanı ilan etmeye hazır.

11 Aralık – Medal Of Honor: Above And Beyond

medal

FPS türünü seven oyuncuların sevebileceği Medal Of Honor: Above And Beyond, İkinci Dünya Savaşı konusunu ele alıyor. Savaştan zarar görev Avrupa’da savaşırken, çoklu oyuncu modun da tadını çıkartabilirsiniz. Ayrıca oyunu VR olarak Oculus’ta oynayabiliyorsunuz. Unutmamanız gereken ise bir casus olduğunuz ve harekatları kimi zaman karada, denizde veya havada gerçekleştiriyor olacağınız. Ayrıca oyunda İkinci Dünya Savaşı’ndan sağ kurtulanların yer aldığı çeşitli röportajlar da yer alıyor.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler