Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Korsan saldırısına uğrayan Türk gemisinin 4'üncü kaptanı konuştu

İstanbul merkezli bir firmanın işletmesinde olan Liberya bayraklı Mozart isimli konteyner gemisi Gine Körfezi açıklarında korsanların saldırısına uğradı. Saldırıda, 1 Azerbaycanlı denizcinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin ise kaçırıldığı bildirildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-23 23:17:08

Korsan saldırısına uğrayan Türk gemisinin 4'üncü kaptanı konuştu

Gine Körfezi'nde korsanların saldırısına uğrayan Türk gemisinden bağlantı kurulan 4. kaptan Furkan Yaren, ayağından yaralandığını belirtti. Yaren, seyir cihazlarının kablolarının söküldüğünü ve kör bir şekilde seyir yaptıklarını ifade etti.

"Kör bir şekilde seyir yapıyoruz”

Saldırı sonrası telefonla bağlantıya geçen 4. Kaptan Furkan Yaren, 2. Mühendis Farman Ismayılov'un hayatını kaybettiğini, kendisinin de bacağından yaralandığını söyledi. Gemiden 15 kişinin darp edilerek kaçırıldığını bildiren 4. Kaptan, geriye sadece Baş Mühendis Süha Tatlıgül ve 'yağcı' mürettebatın kaldığını söyledi. Ayrıca 'yağcı'nın vücuduna şarapnel isabet ettiğini de ifade eden Yaren, korsanların radar, ECDIS gibi seyir cihazlarının kablolarını söktüğünü ve kör bir şekilde seyir yaptıklarını aktardı.

Donanmadan yardım istendi

Saldırının hemen ardından tüm ilgili makamlara haber verildiği ve donanmadan yardım istendiği bildirildi. Nijeryalı korsanların pazarlık için haber beklediği de ulaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

DenizHaber

Haber Ara