Virüs Ortadoğu'ya sıçradı: BAE'de bir aile gözetim altında

Çin'den dünyaya yayılan koronavirüsü Ortadoğu'da ilk kez görüldü. Birleşik Arap Emirlikleri, Wuhan'dan gelen bir ailede virüsün tespit edildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve en az 132 kişinin ölümüne yol açarken 6 bine yakın kişiye bulaşan yeni koronavirüsü Ortadoğu'ya da sıçradı. Virüs bölgede ilk kez, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) görüldü.

BAE Sağlık Bakanlığı, ülkeye Wuhan'dan gelen bir ailede virüsün görüldüğünü açıkladı. Ailenin tıbbi gözetim altına alındığı ve durumlarının stabil olduğu belirtildi. Gözetim alınan kişi sayısına ilişkin bilgi verilmedi. Yedi emirlikten oluşan ülkede ailenin nerede tutulduğu da belirtilmedi.

Ortadoğu'nun ana ulaşım merkezlerinden biri olan BAE'deki Dubai Uluslararası Havalimanı, dünyanın üçüncü büyük havalimanı olma özelliğini taşıyor. Emirates'in ana merkezi de olan havalimanını milyonlarca yolcu kullanıyor.

BAE'nin en büyük havalimanlarına ev sahipliği yapan Dubai ve Abu Dabi, geçtiğimiz hafta Çin'den gelen yolcuların ateşlerinin ölçüleceğini açıklamıştı. Ancak uzmanlar, virüsün ateş ve öksürük gibi semptomlarını henüz göstermediği kuluçka süresinde de yayıldığına, dolayısıyla dünya çapındaki havalimanlarındaki ateş ölçme önlemlerinin salgına karşı yetersiz kaldığına dikkat çekiyor. (DIŞ HABERLER)

Virüsü kopyasıyla vuracaklar: Genomu çıkarıldıVirüsü kopyasıyla vuracaklar: Genomu çıkarıldı