Koronavirüs ve kısıtlamayla ilgili soruları yanıtladı

Koronavirüs ve kısıtlamayla ilgili soruları yanıtladı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Halk TV ekranlarında Dilan Alp'in sorularını yanıtladı. 51 il ile birlikte Edirne'nin sokağa çıkma yasağında ilk deneyimi olduğunu söyleyen Gürkan, "Bu bizim ilk tecrübemiz. Karar belli...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Halk TV ekranlarında Dilan Alp'in sorularını yanıtladı. 51 il ile birlikte Edirne'nin sokağa çıkma yasağında ilk deneyimi olduğunu söyleyen Gürkan, "Bu bizim ilk tecrübemiz. Karar belli olduktan sonra Edirne Valiliği ile birlikte çalışmalar yapıldı. Belediyemizdeki bütün ekiplerin görevlendirmelerini yaptık. Şehrin tamamen yasak kapsamına girmiş olması bizim için de bir fırsat oldu. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, arife gününden bu yana tüm cadde ve sokakları köpüklü sularla yıkıyor, dezenfekte ediyor. 4 gün içerisinde şehrimizdeki 2 bin 200 cadde ve sokağın tamamını köpüklü dezenfektan malzemeleri ile yıkamış, temizlemiş ve tekrar dezenfekte etmiş olacağız.” diye konuştu.

Apartman ve site gibi çoklu yaşam alanlarını düzenli aralıklarla dezenfekte ettiklerini belirten Gürkan, "Onları bir periyoda bağladık. 15 günlük süresi dolanları ekiplerimiz tekrardan dezenfekte ediyor. Hijyen malzemeleri biten vatandaşlarımıza maske, dezenfektan ve kolonya gibi hijyen malzemelerini ulaştırıyoruz." dedi.

Çalınmadık kapı kalmadığını söyleyen Gürkan, “Bu süreçte Edirne Belediyesi olarak 85 bin evin hepsine girdik. Çalmadığımız kapı kalmadı. 963 bin 160 adet tıbbı maske, 10 bin 127 gıda paketi dağıttık. 114 eczane, 28 aile sağlığı merkezi, 570 taksi ve taksi durağı, 44 kamu kurumu, 1200 toplu taşıma aracı ve durak, 65 ibadethane, 61 mahalle ve köy muhtarlık binası, 520 banka şubesi ve ATM, 6 bin 100 çöp konteyneri dezenfekte edildi. 93 bin 795 kolonya dağıtıldı. Çağrı merkezlerimize gelen 3 bin 875 çağrının 3 bin 539’una cevap verildi. Vefa destek Grubu ile birlikte 65 yaş üstü 752 vatandaşımızın alışverişi yapıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda talep eden 315 çocuğa oyuncak hediye ettik. 1504 işyeri denetlendi, 9 yasal işlem yapıldı. 2 bin 400 cadde ve sokak dezenfekte edildi, bu bayramda tekrardan dezenfekte ediliyor. Belediye çalışanlarımız tarafından hazırlanan online spor etkinliklerine 20 bin 785 vatandaşımız katıldı. 84 bin 490 apartman ve ev dezenfekte edildi. 200 bin bilgilendirici afiş ve broşür dağıtıldı." diye konuştu.

1000'DEN FAZLA ASKIDA FATURA ÖDENDİ

Askıda Fatura Uygulaması hakkında da bilgi veren Gürkan, “Edirne’deki güzel yürekli çocuklarımız sitelerinin bahçesinde kullanmadıkları oyuncakları satışa çıkarmışlar ve 120 TL para toplamışlar. Bu parayı ne yapalım diye düşünmüşler. Askıda Faturayı duydukları için iki kişinin faturasını ödemişler. Tabi çok duygulandırıcı ve etkileyici bir davranış bu. Ben buradan Askıdan Fatura uygulamasını başlatan Sayın Ekrem İmamoğlu’na da teşekkür ediyorum. İyi ki bunu başlatmış. Bugün itibariyle 1060 civarında askıda fatura ödenmiş. Yaklaşık 59 bin TL’lik su faturası ödenmiş. Edirne Belediyesi olarak aldığımız kararla Nisan ve Mayıs aylarında meskenlerdeki su ve atık su bedellerini yüzde 50 indirdik. O yüzden fatura tutarları da düşük bizim. Ama insanların duyarlılığı devam ediyor. Minnettarım onlara. Bizde doğalgaz yok çünkü doğalgaz belediyeye ait değil. Askıda Fatura ve Edirne İMECE’ye destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle İMECE programını indiren vatandaş sayısı 20 bine yaklaştı. 10 bin 127 vatandaşımıza gıda yardımları ulaştı. Orada da çok duygusal durumlar yaşıyoruz. 1 kitabını bağışlayan çocuklara rastlıyoruz. Bir tek gıda kolisi bağışlayan da var, 100 gıda kolisi bağışlayan da var. Ne kadar verdiğinizden önemlisi hangi duygularla verdiğiniz önemli. Giysi yardımı, bebek maması desteği, can dostlarımız için mama desteği yapılıyor." dedi.

Normalleşme süreci hakkında da bilgiler veren Gürkan, Edirne’nin bu sürece en hızlı adapte olacak şehir olacağını söyledi.