01 Nisan 2020 15:36
Son Güncellenme Tarihi: 01 Nisan 2020 17:57

Koronavirüs tedavisi gören Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti

Koronavirüs tedavisi gören İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti. Taşçıoğlu, Türkiye'de, Kovid-19'dan hayatını kaybeden ilk doktor oldu.

Cemil Taşçıoğlu | Fotoğraf: @TasciogluOnur/Twitter

Paylaş

Türkiye'de bilinen ilk koronavirüs vakasına müdahale eden ekipte yer alan, ardından da Kovid-19'a yakalanan Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti. Taşçıoğlu için yarın saat 12.00'de tüm sağlık kurumlarında 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun oğlu Onur Taşçıoğlu, haberi Twitter hesabından "Canım babam Prof. Dr. Cemil Taşçıoglu’nu kaybettik. Hepimizin başı sağolsun" paylaşımıyla duyurdu.

16 Mart'tan beri Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi enfeksiyon servisinde koronavirüs tedavisi gören Taşçıoğlu, Türkiye'de Kovid-19'dan hayatını kaybeden ilk doktor oldu.

Türk Tabipler Birliği, Cemil Taşçıoğlu için Türkiye’nin bütün sağlık kurumlarında, yarın saat 12.00’de fiziksel mesafe korunarak 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını duyurdu.

BAŞ SAĞLIĞI MESAJLARI PAYLAŞILDI

Türk Tabipler Birliğinin Twitter hesabından yaplaşılan başsağlığı mesajında sağlık çalışanlarını koruyacak tedbirlere yeniden vurgu yapıldı.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da "Sayın Hocam için Allah'tan rahmet diliyorum. Büyük bir acı. Çok iyi bir insandı ve görevinin başında son güne kadar çalışarak hayatını kaybetti. Yakınlarına ailesine ve bütün camiamıza başsağlığı diliyorum" dedi. Koca, Türkiye'de koronavirüse yakalanan sağlık emekçisi sayısının ise 601 olduğunu açıkladı.

Taşçıoğlu'nun yaşamını yitirmesi sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. Twitter'da Türkiye gündeminde üst sıralara çıkan "#cemiltaşçıoğlu" etiketiyle binlerce baş sağlığı mesajı paylaşıldı ve sağlık çalışanlarını koruyacak tedbirlerin sıkılaştırılması çağrıları yapıldı. Paylaşımlardan bazıları şöyle:

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gülistan Doku'nun sınıf arkadaşı: Kız kardeşimizi istiyoruz

SONRAKİ HABER

Prof. Erinç Yeldan: Eşitlik ve hakkaniyet için en etkin-hakça yöntem servet vergisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...