Koronavirüsü şüphesi olan hastaya domuz gribi tanısı konuldu

Aksaray'da rahatsızlanan ve koronavirüsü şüphesiyle gözetim tutulan Çin vatandaşıyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bugün çıkan örnek numune çalışmasında H1N1 olarak kesin tanısını almış olduk" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsü şüphesiyle gözetim altında tutulan hastada domuz gribi virüsü tespit ediliğini açıkladı.

Aksaray'da koranvirüsü şüphesiyle 9 Çinli 12 kişinin gözetim altına alındığını hatırlatan Koca, "Aksaray’da dünden bu yana gündemde olan 12 kişinin içinde sadece bir kişinin öksürük ve halsizlik yakınmasıyla başvurması neticesi 12 kişiyi izole bir ortamda sonuç çıkana kadar yakın takip etmeyi güvenlik yaklaşımımızdan dolayı uygun bulduk. Bugün çıkan örnek numune çalışmasında H1N1 olarak kesin tanısını almış olduk. Bundan sonraki süreçte daha çok mevsimsel grip tedavisi süreci olacak" dedi.

Çin'de 100'ün üzerinde kişinin ölümüne neden olan koronavirüsüyle ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Termal kamera ile şüpheli olarak tespit ettiğimiz, yani ateşinin olduğu bir yolcu olmadığını çok net bir ifade ile söyleyebilirim" diye konuştu.

Virüsle ilgili bir operasyon merkezi kurulduğunu aktaran Koca, "Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bünyesinde bir operasyon merkezi oluşturduk. Bakanlık bünyesinde de bir bilim kurulu da oluşturuldu" ifadelerini kullandı.

Çin'de yaklaşık 25 Türk vatandaşı olduğunu söyleyen Koca, "Türk vatandaşımız olarak 25 kişiye yakın olduğunu biliyoruz. Bu sayı 30-35'i bulabilir. Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığımızla işbirliği içerisinde buradan bir Milli Savunma Bakanlığı'nın ambulans uçağı ile getirmekten yanayız. Enfeksiyon hastalıkları uzmanlarından oluşan bir ekibi güvenlik tedbirlerinin alınması şartıyla Çin'e göndermeyi ve oradan hastalarımızı, vatandaşımızı gelmek isteyenleri getirmekten yanayız" dedi. (ELAZIĞ/AA)

Aksaray'da koronavirüsü şüphesi: 12 kişi gözetim altına alındıAksaray'da koronavirüsü şüphesi: 12 kişi gözetim altına alındı

Koca'dan koronavirüsü açıklaması: 12 kişi hasta değil, şüphe olunca takibi gerçekleştiriliyorKoca'dan koronavirüsü açıklaması: 12 kişi hasta değil, şüphe olunca takibi gerçekleştiriliyor