Koronavirüs otobüs bileti fiyatlarını artırdı

Koronavirüs otobüs bileti fiyatlarını artırdı
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ek genelge kapsamında toplu taşıma araçlarının yolcu kapasitesi yarıya indirilmişti. Şehir içi ve şehirler arası toplu taşıma araçları, ruhsatta kayıtlı yolcu sayısının yarısı...

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ek genelge kapsamında toplu taşıma araçlarının yolcu kapasitesi yarıya indirilmişti. Şehir içi ve şehirler arası toplu taşıma araçları, ruhsatta kayıtlı yolcu sayısının yarısı kadar yolcu almaya başlamıştı.

Bakanlık tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınlanan ek genelge sonucu, düzenlemeden Edirne ile İstanbul arasında düzenlenen otobüs seferleri de etkilendi. Yolcu sayısını yarıya düşüren otobüs firmaları, bilet fiyatlarını artırdı. Önceden 60 TL olan Edirne-İstanbul otobüs bileti, 70 TL'ye yükseldi. Edirne-İstanbul arasında en çok seferi düzenleyen Metro Turizm ve Nilüfer Turizm bilet fiyatlarına %17 zam yaptı. Öte yandan Buzlu Turizm 50 TL, Has Turizm ise 55 TL olmak üzere, %50 yolcu kapasitesinde, günde birer sefer yapmaya devam ediyor.

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT İZNE BAĞLANDI İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen yeni bir ek genelge ile şehirler arası otobüs yolcu taşımacılığı valilik izniyle yapılacak. Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirler arası yolculuk yapması Valilik izni ile gerçekleştirilebilecek. İller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, valilerin/kaymakamların koordinesinde oluşturulacak Seyahat İzin Kurulu’na başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunacak. Düzenleme 28.03.2020 tarihi 17:00'den itibaren uygulanacak.