Koronavirüs nedeniyle 108 can kaybının yaşandığı Türkiye'de tüm gelişmeler (28 Mart)

Türkiye'de koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 108'e yükseldi. Toplam vaka sayısı 7 bin 402 oldu.

.
23:41

Paylaş

İŞÇİ SERVİSLERİ SEYAHAT YASAĞINDAN MUAF

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs (Kovid-19) salgınına dair alınan il dışı seyahat yasağı kararının işçileri taşıyan servisler için geçerli olmadığını duyurdu.

Türkiye'de koronavirüs salgını dolayısıyla önlem alınmaya başlandığı ilk günden bu yana sağlıklarından endişe eden ve çalışmak zorunda olan emekçiler için iktidar, tavrını bir kez daha açık etmiş oldu. Günlerdir hükümetin bütün iletişim araçlarından yaptığı "Evde kal" çağrılarının işçiler ve emekçiler için geçerli olmadığı anlaşıldı.

20:07

Paylaş

SAĞLIK BAKANI KOCA: 16 KİŞİYİ DAHA KAYBETTİK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 sabebiyle 16 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bakan Koca'nın açıkladığı verilere göre:

  • Bugün 16 kişi hayatını kaybetti, toplamda can kaybı 108'e yükseldi

  • Bugün 7 bin 641 test yapıldı, 1704 yeni vakaya rastlandı

  • Toplamda test yapılan kişi sayısı 55 bin 464 olurken bugüne dek 7 bin 402 hasta tespit edildi

19:48

Paylaş

RUSYA'DA TEDAVİ İÇİN YÖNTEM GELİŞTİRİLDİĞİ İDDİASI

Rusya'da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tedavisi için yöntem geliştirildiği öne sürüldü.

Federal Biyomedikal Ajansının (FMBA) basın biriminden yapılan açıklamada, Kovid-19'un tedavisinde "Meflokin" adlı ilacın kullanılacağı bir yöntem geliştirildiği belirtildi.

19:28

Paylaş

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN BİR GENELGE DAHA

İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliklerine koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uçak ve otobüs seferleri ile ilgili yeni bir genelge daha gönderdi. Genelge ile havayolu seyahatlarinde de yolcuların yarın (29 Mart Pazar) saat 06:00’dan itibaren “Seyahat İzin Belgesi” olmadan seyahat edemeyeceği belirtildi.

19:10

Paylaş

KESK, ANKARA YERELİNE DAİR KORONAVİRÜS SALGINI RAPORU HAZIRLADI

Salgın sürecinde kamuya ait emekçilerin ilettiği sorunlardan doğru Ankara yerelinde alınması gereken önlemleri raporlaştıran KESK Ankara Covid-19 Salgın İzleme Kurulu; sağlık, kamu, PTT ve kargo hizmetlerine dair tespit ve taleplerini sundu.

18:50

Paylaş

TOPLU TAŞIMADA SOSYAL MESAFE!

İstanbul Tuzla’da geçinebilmek için işe gitmek zorunda kalan, işe gidebilmek içinse toplu taşımayı kullanması gereken işçiler Evrensel’e ulaştırdıkları video ile koronavirüs salgını tehdidine karşı “#EvdeKal” çağrısının da “toplu ulaşımda sosyal mesafe” uygulamasının da gerçeğe çok uzak olduğunu gösterdi. Gün içerisinde işçilerin yoğun kullandığı 19M hattında çalışan bir otobüs kalabalık olduğu için polislerce durduruldu. Otobüsteki çok sayıda yolcu, “koronavirüs tedbiri” adı altında otobüsten indirildi. İşe geciken işçiler polise ve belediye yetkililerine tepki gösterdi.

18:42

Paylaş

SÜLEYMAN SOYLU: İLLERİN GİRİŞ VE ÇIKIŞLARINDA KONTROLLER SÜRÜYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla alınan önlemlere dair konuştu. Soylu, şehirlerin giriş ve çıkışlarında kontrollerin yapıldığını, Kovid-19 belirtileri gösterenlerin karantinaya alınacağını belirtti.

15:57

Paylaş

SELÇUK: CANLI SINIF UYGULAMASI DEVREYE ALINACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, entegre uzaktan eğitim yaklaşımıyla “EBA Canlı Sınıf” uygulamasının deveye sokulacağını belirtti. Canlı sınıfların kademeli olarak uygulamaya alınmasının da söz konusu olduğuna işaret eden Selçuk, tüm sınıflarda özellikle televizyon yayınlarında konu anlatım içerikleri ve diğer tamamlayıcı eğitsel içerikleri zenginleştirilecek bir çalışma yaptıkları bilgisini verdi.

15:49

Paylaş

KILIÇDAROĞLU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İSTEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kovid-19 salgını ile ilgili, "Bu sorunu 'Evde Kal Türkiye' gibi kampanyalarla, vatandaşlarımızın kendi irade ve inisiyatiflerine bırakarak ve ayrıca iş ve gelir güvencesi sağlamadan vatandaşları kendi kaderlerine terk ederek çözmek mümkün değildir." ifadesini kullandı. "Evde Kal" aşamasından "Evde Tut" aşamasına geçişldiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün geldiğimiz noktada, geniş, yaygın ve etkin bir sokağa çıkma yasağı ve karantina ihtiyacı olduğu açıktır" dedi. 

14:50

Paylaş

SADECE EVRENSEL’DE OKUYABİLECEĞİNİZ HABERLER

14:32

Paylaş

İSTANBUL VALİSİ: SAHİLLER VE PİKNİK ALANLARI KAPATILDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "İstanbul'da sahiller, mesire ve piknik alanlarında; Piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş gibi faaliyetler, kıyı-sahil şeridi ve iç sularda her türlü amatör balıkçılık faaliyetleri bugünden itibaren durulmuştur" dedi. 

14:07

Paylaş

STAJYER AVUKATLARIN İDARİ İZİNLERİ 30 NİSAN'A UZATILDI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında, stajyer avukatlara 30 Mart'a kadar verilen idari iznin 30 Nisan'a kadar uzatıldığını açıkladı. Bakan Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Stajyer avukatların daha önce 30 Mart olarak belirlenmiş idari izinlerini, 30 Nisan'a kadar uzattık. Stajyer arkadaşlarımızın ve tüm personelimizin bu dönemi kişisel ve toplumsal sağlığı korumaya azami dikkat ederek geçireceklerine inanıyorum" dedi.
 

 

14:03

Paylaş

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA'DAN ŞEHİRLER ARASI YOLCULUK AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bugün saat 17.00 itibariyle otobüs ile şehir dışına çıkışların durdurulduğunu bildirdi. 

Yerlikaya, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün 17.00 itibariyle otobüsle şehir dışına çıkışlar durdurulmuştur. Ancak, tedavi için doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakını vefat eden/ağır hastası olan, son 15 günde gelip, kalacak yeri olmayan vatandaşlarımız, Kaymakamlık izni ile seyahat edebilecektir."

12:32

Paylaş

İSTANBUL İL İDARE KURULU TOPLANDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl İdare Kurulu toplantısının yapıldığını bildirdi. Ardından da pandemi toplantısı gerçekleşti.

Vali Yerlikaya, Twitter hesabından, "İl İdare Kurulu toplantısındayız. Koronavirüs salgınıyla mücadele için İstanbul'da yapılması gereken çalışmaları değerlendiriyoruz." paylaşımında bulundu. 

Yerlikaya'nın paylaşımında yer verdiği fotoğraflarda, toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile diğer yetkililerin katıldığı görüldü. 

12:20

Paylaş

372 KİŞİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM YAPILDI

Başsavcılıklarca, manipülatif paylaşım, rencide edici davranış, karantinaya uymama, stokçuluk gerekçeleriyle 372 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Soruşturmalar kapsamında işlem yapılan kişilerden 3'ü tutuklandı, 3'ü hakkında iddianame düzenlendi, 21'i hakkında adli kontrole hükmedildi.

12:18

Paylaş

BELGRAD ORMANI'NA GİRİŞLER KAPATILDI

Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında piknik, mangal, spor ve yürüyüş yapmak yasaklandı. Bazı vatandaşların yasağa rağmen Belgrad Ormanı'na spor ve piknik yapmaya gelmeye devam etmesinin üzerine, ormanın girişi şeritle kapatıldı ve girişte zabıta ekipleri beklemeye başladı. Ormana gelen vatandaşlar ise içeri giremeyince dönmek zorunda kaldı.

{{400693}} 

12:02

Paylaş

THY 14 BÜYÜKŞEHİRE SEFER YAPACAK

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, koronavirüs nedeniyle sadece 14 büyükşehirlere sefer düzenleyeceklerini duyurdu.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Türk Hava Yolları'nın uçuş yapacağı şehirleri duyurdu. Ekşi’nin paylaştığı bilgilere göre THY, koronavirüs nedeniyle sadece 14 iç hat uçuşlarını gerçekleştirecek. 

Uçuş yapılacak şehirler ise şunları: İstanbul, Ankara, Samsun, Trabzon, Erzurum, Van, Diyarbakır, Malatya, Antep, Kayseri, Konya, Adana, Antalya ve İzmir.

Açıklanan bu şehirlere ilişkin tarifeler ise ilerleyen zamanda açıklanacak. 

 

11:47

Paylaş

HUZURVELERİ İÇİN TAKİP SİTEMİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Koronavirüse karşı huzurevlerimizin anlık takibi için 'Takip İzleme Birimleri' oluşturduk" açıklamasını yaptı. 

 

11:22

Paylaş

ANKARA’DA FATURA DAĞITIMI DURDURULDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sayaç okuma ve fatura dağıtım işlemlerinin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.  Büyükşehir Belediyesinden yapılan duyuruya göre, tüm konut abonelerine nisan ayında, şubat ayı faturalarının yüzde 80'i oranında geçici faturalandırılma yapılacak.

Öğrenci evleri ile iş yeri/ticarethane abonelikleri nisanda geçici olarak faturalandırılmayacak. 

Yaşanan olağanüstü dönem sona erdiğinde, normal faturalandırma işlemine devam edilecek ve bu dönemde yapılan geçici faturalandırılmış miktarlar toplam miktardan mahsuplaştırılacak.

 

11:00

Paylaş

CEZAEVLERİNDEKİ TÜM GÖRÜŞLER İKİ HAFTA DAHA ERTELENDİ

Adalet Bakanlığı, koronavirüsle mücadele kapsamında daha önce cezaevlerinde alınan tedbirlerin süresini Bilim Kurulunun önerisiyle iki hafta uzattı. Adalet Bakanlığınca, cezaevlerindeki tüm görüşler, cezaevleri arası nakiller, aile görüşme odalarının kullanımı iki hafta daha ertelendi.

10:38

Paylaş

DEÜ PANDEMİ SERVİS SORUMLUSU DOÇ. DR. YUSUF SAVRAN: TÜRKİYE, İTALYA'YA GÖRE DAHA CİDDİ BİR SINAV VERİYOR 

Dokuz Eylül Üniversitesi Pandemi Servis Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Yusuf Savran koronavirüs vakaların hızla arttığını söylerken ilk zamanlar gelenlerin yerini yaşlılar aldığını bunun da ileriki zamanlarda yoğun bakım ünitelerinde krize neden olabileceğini vurguladı. Savran ayrıca "İstatistiklere bakınca hazırlıksız yakalanmış İtalya'ya göre, ‘Biz buna hazırlandık’ diyen Türkiye daha ciddi bir sınav veriyor. Vaka sayımız ve ölüm sayımız şu ana kadar İtalyanlardan daha ileridedir. Türkiye hâlâ bu işin ciddiyetinde değildir" dedi.

10:14

Paylaş

“İŞ YERLERİNDE ACİL DURUM İLAN EDİLMELİ”

Koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde, çalışmak zorunda olan milyonlarca emekçinin açıklanan sağlık tedbirlerini uygulayabilme koşulu bulunmuyor. Evde kalamayan, sosyal mesafeyi koruyamayan ve her gün toplu taşıma araçlarına binmek durumunda kalan işçilerle birlikte on milyonları bulan işçi aileleri tehlikede. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) Ankara Temsilcisi Pınar Abdal, “İşçiler 365 gün sermaye için çalışıyor. Ama dünyada çok az rastlanan bu durumda bile, hem de sadece ilk 15 gün için bile sermaye sınıfının üretimin durmasına tahammülü yok. Salgın süreci, bu çarpıklığı ve sınıf uçurumunu ortaya çıkardı. Sağlığın tam olarak bir sınıf sorunu olduğunu gösterdi. İşyerlerinde acil durum ilan edilmeli” dedi.

09:55

Paylaş

KOVİD-19'A YAKALANAN CHP'Lİ ESKİ VEKİL DR. KADİR GÖKMEN ÖĞÜT: ÖNLEMLERE RAĞMEN BEN BİLE VİRÜSE YAKALANDIYSAM VATANDAŞLARI SİZ DÜŞÜNÜN

Koronavirüse yakalanan ve pazar gününden bu yana hastanede tedavi gören CHP Eski İstanbul Milletvekili Doktor Kadir Gökmen Öğüt, virüsü kaptığını düşündüğü cenaze törenine eldiven ve maske takarak gittiğini söyledi. Öğüt, “Eldivensiz dışarı çıkmıyordum. Arabamda her zaman dezenfektan bulunduruyordum. Ellerimi sık sık yıkıyordum. Ama bir şekilde virüse yakalandım. Bütün bu önlemlere rağmen ben bile virüse yakalandıysam vatandaşları siz düşünün” dedi. 

09:45

Paylaş

TOPLU TAŞIMA "SEYREK OTURMA" KURALI

İstanbul'da toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulanması yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında artırıldı.

09:00

Paylaş

GENELGE İLE GELEN YASAK İŞİ ÇÖZMEDİ, VATANDAŞ SAHİLDE SPOR YAPTI

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere ve yasağa rağmen bazı vatandaşlar Avcılar Sahili'nde spor ve yürüyüş yaptı. 

İçişleri Bakanlığınca, 81 il valiliğine gönderilen genelge ile bu hafta sonu başta olmak üzere virüsle mücadele sağlanıncaya kadar hafta sonlarında, il ve ilçelerde vatandaşların sahil bantları, mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş gibi faaliyetleri yasaklanmıştı. 

08:30

Paylaş

İLLERDEKİ PANDEMİ KURULLARI TOPLANIYOR

İçişleri Bakanlığınca, bugün saat 09.00'da tüm valiliklerde önce il idare kuralları ardından pandemi kurullarının toplanacağı bildirildi.

07:34

Paylaş

TREN SEFERLERİ DURDU

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, Başkentray ve Marmaray dışındaki Yüksek Hızlı, Anahat ve Bölgesel Trenler'in geçici olarak durdurulduğu açıkladı.

07:15

Paylaş

VAN'DAKİ BİR MAHALLE DE KARANTİNAYA ALINDI

Van'ın İran sınırında bulunan Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi, jandarma ekipleri tarafından giriş ve çıkışlara kapatıldı. Kaymakamlıktan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "İlçeye bağlı Han Mahallesi , Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı. Vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeleri esnasında kurallara ve karantina kararına uymalarının Covid-19 salgınıyla mücadelede önem arz ediyor" denildi.

DÜN NE OLMUŞTU?

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle can kaybı 92'ye yükseldi. Vaka sayısı 5 bin 698 oldu. YKS ertelendi, üniversitelerde bahar döneminde uzaktan eğitime devam edilmesine karar verildi. Rize’nin Kendirli Beldesi, koronavirüs nedeniyle ölüm ve 3 yeni vakanın tespit edilmesi üzerine karantina altına alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışı uçuşlarının tamamen durdurulduğunu, özel sektörde esnek çalışma saatlerine geçildiğini ve şehirler arası seyahatlerin valilik iznine bağlandığını duyurdu. Kamu ve özel sağlık çalışanlarının 3 ay boyunca görevden ayrılma isteklerinin karşılanmayacağı açıklandı.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa