esss

Sevgililer Günü için hediye ne alınır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sevgililer Günü için hediye ne alınır?
Sevgilisi olan ya da olmayan sevgi dolu milyonlarca insan her yıl 14 Şubat tarihinde Sevgililer Günü'nü kutluyor. Bu özel günde çiftler genellikle ya birbirlerine mesajlar atarak ya da sürpriz hediyeler alarak kutluyor. Sevgililer Günü’nde hediye almayı planlayanlar için haberimizin içerisinde hediye önerileri yer alıyor.

Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Günümüzde de sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. 14 Şubat’ta Sevgililer Günü hediyesi ile sevdiğinizi mutlu edebilirsiniz. İşte Sevgililer Günü hakkında merak edilenler ve hediye önerileri…

SEVGİLİLER GÜNÜ'NDE ERKEĞE ALINABİLECEK HEDİYE ÖNERİLERİ

– Gömlek ve kravat takımı

– Oyun konsolu

– Ayakkabı

– İsimlerin yazılı olduğu yastık veya kupa

– İmza kalemi

– Parfüm ve benzeri kozmetik ürünleri

– El örgüsü ile yapılmış kazak

– Destekledikleri takımın forması ya da ürünü

KADINA ALINABİLECEK SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYESİ ÖNERİLERİ

– Tektaş pırlanta yüzük

– Gümüş veya altın kolye

– Parfümeri ürünü

– Şık bir elbise

– Ayakkabı

– Çikolata paketi

– Kol saati

– Çanta

– Resminin olduğu bir tablo

– Çiçek

– Adına hazırlanmış bir kupa

SEVGİLİLER GÜNÜ NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Sevgililer Günü, her yıl tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 14 Şubat tarihinde kutlanıyor. 14 Şubat tarihi 2021 yılında Pazar gününe denk geliyor.

SEVGİLİLER GÜNÜ TARİHÇESİ

Sevgililer gününün tarihçesi ise 3. yüzyılda Aziz Valentine'nin gizlice kıydığı nikahlara dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikahlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir. İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine M.S. 270 yılında 14 Şubat'ta idam edilmiştir. Bu nedenle her yıl 14 Şubat'ta Sevgililer günü kutlanmaktadır.

Sevgililer Günü'nün başlangıcı olarak varsayılan bir diğer olay ise; Roma Katolik Kilisesi’nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda “Aziz Valentin Günü” (İngilizce: St. Valentine’s Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Recep ayı başlıyorÖnceki Haber

Recep ayı başlıyor

İstanbullular dikkat: İSKİ'den önemli uyarı!Sonraki Haber

İstanbullular dikkat: İSKİ'den önemli uy...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!