Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

(Koronavirüs) ABD'de enfekte sayısı 100 bini geçti!

Dünya genelinde Kovid-19 salgınının en fazla yayıldığı ülke haline gelen ABD’deki vaka sayısı 100 bini geçti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-27 23:27:06

(Koronavirüs) ABD'de enfekte sayısı 100 bini geçti!

Koronavirüsün yeni merkez üssü olması beklenen ABD'de salgına yakalannaların sayısının 100 bini geçtiği bildirildi.

YABANCI DOKTOR ARANIYOR

Sağlık sisteminin pahalı ve yetersiz olmasıyla sık sık eleştirilen ABD'de Kovid-19 sayıları New York başta olmak üzere ülkenin birçok yerinde hızla artarken, ülkede sağlık personeli ve tıbbi ekipman sıkıntısı yaşanmasından endişe ediliyor.

Salgının hızla yayılması karşısında çaresiz kalan ABD yönetimi, yaşanması büyük bir olasılık olarak görülen bu sıkıntının önüne geçmek adına yeni bir adım attı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Biriminin resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, "Özellikle Kovid-19 konusunda çalışan ve ABD'de çalışmak isteyen sağlıkçıları, J (kültürel ya da eğitim alanında değişim vizesi) ya da H (çalışma vizesi) için kendilerine en yakın ABD büyükelçiliği ya da konsolosluğuna başvurmaya davet ediyoruz." ifadesine yer verildi.

Söz konusu duyurudan saatler sonra yapılan ikinci duyuruda ise bu alana başvuracak kişilerin daha önce göçmen ya da göçmen olmayan bir ABD vizesi için onaylanmış bir dilekçesinin olması gerektiği ya da bir değişim programına başvurmak için yeterli şartları karşılaması gerektiği vurgulandı.

TRUMP MERKEL İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ABD Başkanı Donald Trump'ın telefonda görüştüğü bildirildi.

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert tarafından yapılan yazılı açıklamada, Merkel ve Trump'ın görüşmesindeki ana konunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının dünya çapındaki etkileri olduğu ifade edildi.

İki liderin, Kovid-19 salgınındaki gelişmeler ve yapılabilecek iş birliği imkanları konusunda yakın temasta kalma konusunda hemfikir oldukları belirtildi.

AFGANİSTAN DA GÖRÜŞÜLDÜ

Açıklamada, Merkel ve Trump'ın Afganistan'daki barış müzakereleri hakkında konuştukları, Almanya ile ABD'nin Afganistan'da barış ve istikrar sağlamak için birlikte çalışmaya devam etmeleri gerektiği konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

Haber Ara