Korona virüsü ve antisemitizme karşı aynı silah

Tel Aviv Üniversitesi profesörü, korona virüsünün nasıl yayıldığını modelleyen bilgisayar algoritmasının, sosyal medyada da Yahudi düşmanlığının yayılmasını engelleyebileceğini keşfetti.

Dünya
4 Ağustos 2020 Salı

Dr. Dan Yamin’e göre, söz konusu algoritma, bulaşıcı hastalık salgınlarına ve sanal alemdeki nefret söylemlerine karşı bir Demir Kubbe etkisi ile koruma yapabilir.

Enfeksiyon hastalıklarının yayılması konusunda uzman olan  Dr. Yamin’in geliştirdiği algoritma halihazırda İsrail Devleti tarafından salgının kontrol altına alınması ve risk gruplarının belirlenmesi için aktif olarak kullanılıyor.

Tel Aviv Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Epidemik Hastalıkların Yayılma Modelleri Laboratuvarının Başkanı Dr. Yamin, her virüsün temas ve karışma prosesleri ile yayıldığını sosyal medyadaki insan davranışlarının yarattığı yayılma modelinin de bire bir virüsün yayılması ile örtüştüğünü belirtti. Profesör’ün, ‘sanal alemin Demir Kubbesi’ benzetmesi ise aynı anda havadan bir yerleşim alanına gelecek roketleri imha eden İsrail’in hava savunma sistemi Demir Kubbe’yi (Iron Dome) kast ediyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün