Göztepe, Süper Lig’in 30. haftasında Fenerbahçe’ye konuk oldu. Maçın 23. dakikasında Serdar Gürler’in sakatlığı ile hücumda önemli bir oyuncusunu kaybeden sarı-kırmızılılar, 25 ve 45+3. dakikada Ferdi Kadıoğlu’na engel olamayarak ilk yarıyı 2-0 geride kapattı. İkinci yarıya daha etkili bir oyunla başlayan İzmir ekibi, 66. dakikada Soner Aydoğdu ile farkı 1’e düşürdü. Bu dakikadan sonra baskısını daha da hissettiren Göztepe, maçın kalan bölümünde pozisyonlar yakalasa da Fenerbahçe kalecisi Altay’ı geçemedi ve maçı 2-1’lik skorla kaybetti.

4 MAÇTA 1 PUAN

Bu sonuçla Göztepe, 30 hafta sonunda 38 puanda kalarak Avrupa iddiasını büyük oranda kaybetti. Korona virüs sebebiyle liglere verilen aradan sonra oynadığı 4 lig maçında da galibiyet alamayan Göz Göz, bu maçlardan toplamda 1 puan çıkararak kötü bir performans gösterdi. 27. haftada sahasında Trabzonspor’a 3-1 kaybeden sarı-kırmızılılar, 28. haftada deplasmanda Yeni Malatyaspor’a 3-1 yenilmişti. 29. haftada sahasında ligin güçlü takımlarından Alanyaspor’u ağırlayan İzmir ekibi, bu maçta 3 kez geriye düşmesine karşın 3-3’lük beraberlikle 1 puan almıştı.

‘ÖZLENEN GALİBİYET’

Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası konuşan Göztepe Teknik Sorumlusu Ersan Parlatan, “Bir an evvel kazanmaya başlamamız lazım. Eğer bu son 35 dakikadaki oyunu sahaya yansıtabilirsek artık özlenen galibiyeti Ankaragücü’ne karşı alabileceğimizi düşünüyorum” dedi. (İHA)