1. HABERLER

  2. HABER

  3. SAĞLIK

  4. Korona Salgınının Etkin Kaynağı Umre’den Gelenler Değil, Avrupa’dan Gelenler
Korona Salgınının Etkin Kaynağı Umre’den Gelenler Değil, Avrupa’dan Gelenler

Korona Salgınının Etkin Kaynağı Umre’den Gelenler Değil, Avrupa’dan Gelenler

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ülkemizdeki koronavirüs salgının en etkin kaynağı Umre'den gelenler değil, Avrupa'dan gelenler oldu." dedi.

03 Nisan 2020 Cuma 23:49A+A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Umreciler kontrol altına alınamadı tartışmalarına değinen Koca, "Ülkemizdeki koronavirüs salgınında en büyük etki oran olarak Avrupa'dan kaynaklandı. Umrecilerin yurtdışından gelenlere oranı sadece iki haftalık zaman diliminde yüzde 16'ydı. Yani Avrupa'dan gelenlerin oranı çok daha yüksek." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınına ilişkin kamuoyundaki bilgi kirliğinin sorulması üzerine ise şu cevabı verdi:

"Önümüzdeki günlerde vaka sayılarının konuşulduğu bir dönemden farklı olarak salgının psikolojik ve sosyolojik yönünün görüşüleceği bir ekip hazırlığı içindeyiz. Bu anlamda yeni süreçte halkımızın üzerinde oluşabilecek travma etkileri gibi olumsuzlukların önüne geçilecek bir ekip kurmuş olmuş olacağız."

Kaynak: Yeni Akit

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum