Köroğlu Ötüken topluluğu 2

  • 12.12.2018 00:00

 

“BAİBÜ” Köroğlu Ötüken Topluluğunun davetiyle “ATSIZ” konferansı vermek üzere Bolumuza teşrif eden “Prof.Dr.Osman Fikri SERTKAYA”Hocanın Yeşil Salondaki “11 ARALIK 2018”Salı tarihli 2 saat süren dolu dolu programını, hatıralarını ilgili akademisyen dostlarımızla , “Türkoloji” tahsili yapan gençlerle birlikte de ilgiyle dinledik…

Hüzünlendik de…

Notlar da aldık…

“ORADAYDIK”…

“ Vaktiyle bir ATSIZ varmış, derlerse ne hoş ! Anılmakla hangi ruh olmazki sarhoş “…

Vefatının 43.senesinde fikir ve dava insanı , değerli şahsiyet “HÜSEYİN NİHAL ATSIZ”(1905-1975) Karacahmetdeki kabri başında da anılırken Türk Büyükleri arasında “80 “li yıllarda KÜLTÜR Bakanlığımız tarafından yayınlanan Nihal ATSIZ“ KİTABI” nın da “YAZARI” olan “OSMAN SERTKAYA” Hoca o nefis üslubuyla “BOZKURTLAR” ın “RUH ADAM” ın”DELİ KURT”un “YOLLARIN SONU”nun Yazarı ROMANCI, ŞAİR, TÜRKCÜ”ATSIZ” ı bir ilim insanı hassasiyetiyle anlatırken konferansının sonundaki heyecanını da göz yaşlarını da görebilmeliydiniz dostlar …

“DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN ÖZGÜRLÜK” istenen bu günler de bir kez daha “ATSIZ” ı okumak, onu tanımak, ,tanıtmak münevverlerimizin ,akademisyenlerimizin, siyasilerimizin , medyacılarımızın da “VEFA” görevi de olabilmelidir…

”AHMET HAKAN” da olduğu gibi…

Anımsayalım…

Geçen yıl(2017)de “Hürriyet” deki köşesinde “BENİM GÖZÜMDE ATSIZ” başlığıyla vefat yıldönümünü unutmamış …

ŞU satırları da tarihe not olarak düşürmüştü…

”OKUYORUZ”…

“ÜLKÜCÜ hareketle en küçük bir bağım olmamasına rağmen Nihal Atsız’ın ‘Bozkurtlar” ve ‘Deli Kurt ‘ kitaplarını okumuştum . Lisedeydim. Su gibi içmiştim iki romanı da…

Daha nitelikli bir Battalgazi filmi ya da daha sürükleyici bir Tarkan filmi izliyor gibi olmuş , hatta azıcık da gaza gelmiştim. Fakat ülkücü harekete mesafeli oluşumdan dolayı…

Bunu yanımdakilere , yöremdekilere itiraf bile edememiştim. Nihal Atsız’ın vefat yıldönümü vesilesiyle gecikmiş olarak bir hakkı teslim ediyorum. HAKİKATEN EFSANEVİ ROMANLARDI OKUDUĞUM O İKİ ROMAN.”…

”Ahmet Hakan/ HÜRRİYET”…

EVET dostlar işte bu…

BUNUN benzeri bir anekdotu da bugün Boluda “Prof.Dr.Osman F. SERTKAYA” Hoca biz haziruna salonda anlattı…

ÜNLÜ “CHP” li siyasetci “ ALİ TOPUZ” BEYDE Ankarada kürsüden devrin “KÜLTÜR BAKANI”(Rahmetli)”MÜKERREM TAŞCIOĞLU” Beye hocanın yazdığı bu “Nihal Atsız “kitabını okuduğunu ve onu yanlış tanıdıklarını da ifade ederek özür dilemişti…

Siyaset işte bu…

Siyasetci de böyle olmalı dostlar…

Yoksa lüzumsuz yere ona buna şucu bucu demek kime yarar ki ?...

Kendilerinede…

Boluyada…

Değil mi? GELELİM şimdi de “KONFERANSCI” mız “ OSMAN SERTKAYA” HOCAYI kısaca tanıtmaya da…

”1946” da “ADANA”DA doğdu…

”1968” de “İÜ”EDEBİYAT FAKÜLTESİ ,Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden MEZUN OLDU …

Mezun olduğu bölümde Araştırma Görevlisi(1970),Doktor(Ocak1970),Yardımcı Doçent(Haziran1982),Doçent(Ekim1989),PROFESÖR(ASğustos1999)ünvanları ile 44 yıla yakın çalıştı. AĞUSTOS 2013 te yaş haddinden EMEKLİ oldu…

Başlıca ESERLERİ; “Göktürk tarihinin meseleleri”…

”Dede Korkut Kitabı’nın Dresden Nüshasının yıllarGiriş Bölümü”…

”Eski Türklerde PARA”…

”HÜSEYİN NİHAL ATSIZ, HAYATI VE ESERLERİ “…

1996-2009 yılları arasında da “İÜ REKTÖRLÜĞÜ” ne bağlı “TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ”nün MÜDÜRLÜĞÜ nü de yapan SN. “Sertkaya “HOCA, “PIAC”…

”DMG”…

”SUA”…

”CASA”gibi kuruluşların asli üyesi, Tataristan Bilimler Akademisi Galimcan İbrahimov Dil Edebiyat ENSTİTÜSÜ ile MACARİSTAN Alexander de Körös Csomo ENSTİTÜSÜnün ise “ŞEREF ÜYESİ” DİR… Bu değerli ilim insanımızı Tabiatın Kalbi, Cennet Bolu’ya davet ederek bir konferans vermesini sağlayan “BAİBÜ” nün çok değerli Öğretim ELEMANI Dostlarımıza ve bu etkinlikte de emeği geçen tüm “KÖROĞLU ÖTÜKEN TOPLULUĞU”nun genç üyelerine de kalbi muhabbetlerimizi sunuyoruz…

Teşekkürler …

SAYGILARIMIZLA.

Selam ve “ M U H A B B E T L E “…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız