Twitter'da bir video yayınlayarak haberi duyuran SCMP, ayrıca hastanelere yatırılmadan eve gönderilen hastaların çoğunun da covid-19 testlerinin pozitif çıktığını aktardı ve bir video paylaşarak durumun ciddiyetine dikkat çekit. İşte videoda geçen konuşmalar

Miss Zhao karşısındaki Yönetici Li'ye "Beni tedavi ettiğiniz için teşekkür ederim"

Yönetici Li, "Daha iyi olacaksınız Bayan Zhao"

Bayan Zhao, Wuhan Leishenshan Hastanesi'nin A5 hastane koğuşunun son koronavirüs hastasıydı. 

Hastane o başka bir bölgeye transfer olduktan sonra hastane koğuşunu temizleyebildi.

Hastane Yöneticisi Li Kun, "Yaklaşık 40 insan hastaneden tahliye ediliyordu. 460 hastamız var. Bazı hasta odaları 10 kişiden fazlaydı. Daha sonra hastane odalarına takviyeler yaptık. Tedavilerde ilerleme kaydedebilmek için sağlık personellerimizi azalttık ve bazı personellerin evlerine dönmesine izin verdik" dedi.

Çin'de koranavirüs tedavisi olduktan sonra iyileşen hastalar taburcu edildi. Ancak bazı iyileşen hastaların ikinci koronavirüs testleri pozitif çıktı. 

Wuhan'daki doktorlara göre hastaneden taburcu edildikten sonra koronavirüse yakalanan hastaların oranı yüzde 3 ile yüzde 10 arasında bulunuyor. 

Çin'deki bazı doktorlar bu hastaların bulaştırıcı kişi olduklarını dair herhangi bir kanıt olmadığını dile getirdi. 

Tangji Hastanesi Başkanı, yeniden testi pozitif çıkan 5 kişinin koronavirüs semptomları taşımadığını söyledi. Ayrıca yakınlarındaki kişilere koronavirüs bulaştırmadıklarını ifade etti.

Fakat bazı uzmanlar koronavirüsten iyileşen hastaların diğer insanlara bulaştırmasından endişe duyuyor.

Editör: Haber Merkezi