0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Kasım 2018 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:09 Kasım 2018 Cuma 00:57:00

Korkunun ecele faydası yok

Türkiye’nin Fırat’ın doğusunu terör örgütünden temizleme planı, PKK/YPG’de büyük paniğe yol açtı. Örgüt elebaşılarından Şervan Derviş, ABD askerlerinin korumasında Türk askerlerini izledi.

Başkan Erdoğan’ın Fırat’ın doğusuna operasyon yapılacağını açıklamasının ardından büyük panik yaşayan teröristler, bölgedeki en ufak bir hareketlilikte korkuya kapılıyor. Afrin’den arkalarına bile bakmadan kaçan PKK/YPG’liler, Mehmetçik korkusuyla ABD’den daha fazla silah ve koruma dileniyor. ABD’nin teröristlere verdiği desteğin son fotoğrafı dün bir kez daha net şekilde çekildi.    

ABD ASKERLERİ KORUYOR 

PKK/YPG’nin Münbiç'te kurduğu sözde askeri meclisin sözcüsü olarak atanan ve ABD tarafından ‘general’ olarak tanıtılan elebaşı Şervan Derviş, Özgür Suriye Ordusu’yla (ÖSO) terör örgütü arasında sınır olan Sacu Çayı’nın kıyısında görüldü. ABD askerleri tarafından korunan Derviş’in Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgedeki intikalini ve ÖSO mevzilerini gözlediği öğrenildi. 

KILIKTAN KILIĞA GİRİYOR 

Türkiye’nin bölgeye düzenleyeceği olası bir operasyonda hedeflerden biri olan Derviş’in, sık sık beraberindeki ABD askerleriyle konuştuğu ve kaygılı bir şekilde intikal hattını işaret ettiği görüldü. PKK içinde ‘joker’ olarak bilinen Derviş, terör örgütü tarafından birçok kirli iş için görevlendirilmiş, Kandil'in talimatlıyla bazen 'sözcü', bazen de 'komutan' kılığına girmişti. 

SALDIRILARIN SORUMLUSU 

ABD silahlarına ve askerlerine güvenen PKK/YPG'li terörist Derviş, Münbiç'e harekâta hazırlanan Türkiye'yi tehdit etmeye kalkmış ve “Müdahale olursa, Türk askerine cehennemi yaşatırız” demişti. Münbiç'te Arap halkı katlederek etnik temizlik yapan terörist, Ayn el Arap ve Tel Abyad'dan Türkiye'ye yönelik saldırıların da baş faillerinden biri olarak biliniyor.

Münbiç’te ikinci devriye

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ABD ordusu, Münbiç yol haritası çerçevesinde ilçede dün ikinci ortak devriye faaliyetini gerçekleştirdi. Türk ve ABD askerleri çalışmayı Münbiç cephe hattıyla, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Cerablus ilçesini birbirinden ayıran Sacu Çayı civarında yürütüyor. İki ülke unsurları ilk ortak devriye faaliyetini 1 Kasım'da gerçekleştirmişti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX