Korkunç saldırı: 50 ölü 150 yaralı!

Kamyon patladı, bilanço çok ağır...

Korkunç saldırı: 50 ölü 150 yaralı!
Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Rojava bölgesinde yer alan Kamlışlı kentinde bu sabah bomba yüklü kamyonla saldırı düzenlendi. Şiddetli patlamada en az 50 kişi hayatını kaybetti, 140 kişi de yaralandı. Patlamanın şiddetiyle Nusaybin'de de kırılan camlardan 2 kişi yaralandı.

SABAH VAKTİ ŞİDDETLİ PATLAMA

Türkiye- Suriye sınırında ve Nusaybin ilçesinin hemen karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlı kenti Xerbi Mahallesinde Kasimo Camii yakınlarında saat 09.30 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Nusaybin'den de görülen ve duyulan patlamanın, canlı koyun taşıyan bomba yüklü bir kamyonun patlatılması sonucu meydana geldiği belirtildi.

HEDEF SAVUNMA BAKANLIĞI'YDI

Bomba yüklü aracın Kamışlı'daki kanton yönetiminin Savunma Bakanlığı'na götürülmek istendiği, ancak götürülemeyince halkın arasında patlatıldığı kaydedildi.

ÇOK SAYIDA BİNA YIKILDI! BİLANÇO AĞIR

Patlama ile birlikte çok sayıda bina ve ev yıkılırken, birçok araç da yandı. En az 50 kişinin öldüğü, 140 kişinin yaralandığı patlamada enkaz alanda kalan yaralıların çıkarılması çalışmaları sürüyor.

KANLI SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Kanlı saldırıyı terör örgütü DAEŞ'in (IŞİD) üstlendiği bildirildi.

NUSAYBİN'DE 2 KİŞİ YARALANDI

Kamışlı'daki patlamanın şiddeti ile Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir çok ev ve iş yerinin camları kırıldı, 2 kişi yaralandı. Patlama nedeniyle Nusaybin'de Ziya Gökalp Caddesi üzerinde kırılan bir iş yerinin camları Mehmet Sait Biçen (68) ve Nasrettin Dikkat'in (76) üzerine düştü. Yaralanan 2 kişi Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Patlamanın ardından sınır boyunda askeri ve polis araçlarının devriye gezdiği görüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem