Korkmak yok gazeteciliğe devam

29 Ağustos 2016 09:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
1 Haziran 2003’ten beri gazetecilik yapıyorum.
Gazetecilik benim için sadece rızkımı kazandığım bir meslek değil.
Bir araç …
İyiyi, doğruyu, hakkı, haklıyı savunmak adına bir araç…
Kötüyü, hırsızı, çirkini, haksızı elimden geldiğince deşifre etmek için bir araç…
13 yıl boyunca hiç ‘tarafsız’ olmadım, olamadım! Kim olursa olsun iktidarlarla, güç odaklarıyla ‘kavga etmeyi, tartışmayı, onları rahatsız etmeyi’ hep sevdim.
Ama 13 yıl boyunca hep ‘bağımsız’ oldum.
Telkinlere, tehditlere, tekliflere kulak asmadım. İnandığım, doğru bildiğim ne varsa yazmayı tercih ettim. Bu yüzden kimi zaman başım ağrıdı! Çevremi de üzdüğüm oldu…
Tehdit edildim, işimden oldum, gazetemi yaktılar… Sonunda yumruk da yedim!
Ama gazetecilikten vazgeçmedim. Kimileri bazı yazılarım için ‘böyle yazı olur mu’ dedi. Onlara ‘o yazıyı yazmasam gece uyuyamam’ dedim. Kimileri ‘boş ver, uğraşma’ dedi. Boş veremedim, uğraştım…
Bana ‘Sen kimsin lan’ diyenlere ‘gazeteciyim’ dedim.
Bu arada elbette hatalar yaptım.
İş yapmaya çalışan herkes gibi, hepiniz gibi… Kiminde özür diledim, kiminde adalete hesap verdim. Pişman olduğum yazılar yazdım. Ama hepsini ben yazdım…
Yorulduğum, yalnız kaldığım anlar oldu. Böyle anlarda gelen bazen bir SMS, bazen bir e-posta, bir çiçek, bazen de yolda çeviren bir kişinin gülümsemesi ya da ‘Allah razı olsun’ demesi yeniden motive etti beni.
Mesleğim sayesinde bugüne kadar çok lezzetli şeyler yedim. Bana ‘Hayatında yediğim en lezzetli şey nedir’ diye sorarsanız size hiç düşünmeden ‘lokum’ derim. Çünkü o lokumu yaptığım haberler sayesinde evlerini kurtardığım karı-koca getirmişti.
Yine ‘En sevdiğin çiçek ne’ diye sorarsanız size ‘beş liraya alınmış bir menekşeydi’ derim. Benzeri bir hikâye nedeniyle…
Öyle e-postalar aldım ki; Pulitzer’e değişmem…
Şimdi söyleyin bana siz olsanız böyle güzel bir işi yapmaktan vazgeçer misiniz?
İki yumruk yediniz diye onca harikulade duyguyu yaşamaktan vazgeçer misiniz?
Fikir ve düşünceden ‘korkan’ birine meydanı bırakır mısınız?
13 yıl boyunca öyle güzel, öyle cesur, öyle namuslu insanlar tanıdım ki ‘kendi kimliğini saklayacak kadar şahsiyetsiz’ biri yüzünden gazetecilikten soğur musunuz?
Söyleyin bana kendini ‘gizleyen’ biri ya da birilerinden korkar mısınız? Asla ‘acayip korkusuzum’ demiyorum. 13 yıl boyunca öyle siyasiler, polisler, askerler, savcılar, hâkimler gördüm ki… Onların korkusuzluğundan korktuğum anlar oldu!
İki yumruktan korkarsam en azından o insanlara ‘ayıp’ etmiş olurum.
O yüzden korkmak yok gazeteciliğe devam…
Hatalarıyla, güzellikleriyle, günahıyla, sevabıyla gazeteciliğe devam…
Not: Olay sonrası ilk andan itibaren telefonla arayan, emniyete, hastaneye, evime gelen, sosyal medya hesaplarından destek veren, saldırının aydınlanması için çabalayan, meselenin takipçisi olacağını ifade eden herkese çok teşekkür ediyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sinem 29 Ağustos 2016 11:25

Yazınızı okurken duygulandım cihan bey. Yüreğinize sağlık

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi