Körfez’de Fırına Mühür Vuruldu.!

Yaklaşık 3 ay önce binayı kiralayan işletme sahibi, imalata izin verilmemesine rağmen fırını çalıştırmaya başladı ve şikayet edildi.
Körfez Belediyesi yetkilileri, yasaya göre bina altında fırın çalıştırılmayacağının işletme sahibine anlatıldığını,ancak başka yerden gelen ekmeği satabileceğinin söylendiğini belirttiler.
Ancak, önceki gün fırınların çalıştırıldığı ve ekmek üretimi yaptığı anlaşılan işletmeciye Körfez Belediyesi Zabıta yetkilileri tarafından uyarı yapıldı.
Belediyeye giden işletme sahibi, fırının faaliyete geçmesi için izin talebinde bulununca da, yeni yönetmeliğe göre bina altında imalata izin verilmediği, bu koşullarda ruhsatın söz konusu olmayacağı bildirildi.
Buna rağmen ekmek üretimi yapmaya başlayan fırına giden zabıta ekipleri, polis nezaretinde iş yerini mühürleyerek kapattılar. Bu sırada zabıta ekipleri ile fırın sahipleri arasında sözlü tartışmalar da yaşandı ancak alınan karar uygulandı.
Alınan bilgiye göre, fırın ruhsatı alınabilmesi için işletmenin üzerinde konut olmaması gerekiyor.
Fırının, betona zaman içinde zarar vermesi ve binanın dayanıklılığını azaltması nedeniyle bu şekilde
olan işletmelere ruhsat verilmiyor. Bina altında yer alan fırınların eski ruhsatları ile çalıştıkları ve yeni ruhsat verilmediği ifade ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817