Koray Aydın: "Erken seçim, bu iktidardan erken kurtulmak demektir"

Koray Aydın: "Erken seçim, bu iktidardan erken kurtulmak demektir"
İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Bahçeli'nin erken seçim çağrısının ardından açıklama yaptı. Aydın, "Erken seçim, bu iktidardan erken kurtulmak demektir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında yaptığı erken seçim çağrısına İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'dan yanıt geldi. 

"MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

"İYİ Parti olarak, erken, baskın veya zamanında yapılacak seçimlere her zaman hazır olduğumuzu defalarca ifade etmiştik" diyen Aydın, "Bu bakımdan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin erkene alınması
çağrılarını memnuniyetle karşılıyoruz. Çünkü bu iktidardan daha erken kurtulmuş olacağız. Erken seçim çağrısının koalisyon ortakları arasında “rol/görev” paylaşımı çerçevesinde yapıldığı yapılan karşılıklı açıklama ve paslaşmalardan açıkça anlaşılmaktadır. Nitekim iktidarın kontrolündeki anket firmalarının zaman zaman yazdıkları senaryo sahnelenmiştir" ifadelerini kullandı.

"EKONOMİ POLİTİKASI TAM ANLAMIYLA ÇÖKMÜŞTÜR"

Aydın açıklamasına şöyle devam etti: "Erken seçim çağrısı aynı zamanda ekonomide denizin bitip, geminin karaya oturduğunun ve bu yapının artık daha fazla sürdürülemeyeceğinin apaçık bir göstergesidir. İşsizlik, cari açık, iç ve dış borçlardaki rekor artış, yoksulluk, yatırımsızlık, durgunluk, iflaslar ve döviz fiyatlarındaki hareketlilik iktidarın ekonomi politikasının tam anlamıyla çöktüğünü ortaya koymuştur."

"TAHMİN EDİYORDUK"

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, MHP lideri Bahçeli’nin çağrısının ardından erken seçimin Türkiye için iyi olacağını söyledi.

Özdağ, “Biz seçime hazırız. Genel Başkanımız 15 Temmuz diye defaatle dile getirmişti. Ama AKP kongresi nedeniyle Kasım’a kalacağını tahmin ediyorduk ki ekonomik çöküş korkusu, Saray ve AKP’yi daha hızlı erken seçime zorladı. Bahçeli’ye de bu açıklamayı yaptırdılar” ifadelerini kullandı.

Özdağ, "İktidar ekonomik çöküşün sonuçlarını seçim sonrasına ötelemek için bu kararı aldı. Ama Türkiye için iyi olacak. Kurtuluşun başlangıcı olacak. Seçimin ardından Türkiye’de yeniden demokratik hukuk devletinin kurulmasıyla ülkemize gelmeyen sermaye gelmeye; Türkiye’den kaçan yetişmiş insan gücü dönmeye başlayacak. OHAL’in kalkması ve hukuk devletinin tesisiyle ekonomisinin rayına oturmasının da temelleri atılmış olacak" diye konuştu.

Erken seçim kararını Genel Başkan Meral Akşener ile de konuştuklarını anlatan Özdağ, kendisine “Size daha erken Sayın Cumhurbaşkanım diyeceğiz. Hayırlı olsun” dediğini aktardı.

"BİZİ MUTLU ETMİŞTİR, HAZIRIZ"

Basın Yayın ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan MHP Lideri Bahçeli'nin erken seçim önerine şu şekilde cevap verdi:

“Erken seçim senaryosu bugüne kadar AKP dışından gelişti. Nitekim erken seçimi de iktidarın küçük ortağı açıkladı. Erken seçim bu iktidarının hezimetinin daha erken olmasının önünü açacaktır. Türk milletinin mevcut iktidardan kurtulmasını sağlayacaktır. Milletimize hayırlı olsun, İYİ Parti olarak bizi de mutlu etmiştir. Seçime katılmamızla ilgili hiçbir sıkıntı yok. Biz hazırız."

İlgili Haberler