Gündem Koray Aydın 'Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener olacak' dedi

Koray Aydın 'Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener olacak' dedi

Paylaş
Koray Aydın 'Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener olacak' dedi

Dün yaptığı toplantıyla MHP'den ayrılıp Meral Akşer'in yeni partisine katılacağını açıklayan Koray Aydın, "2019'da Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener olacak" dedi

MHP’de Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye sert eleştirilerde bulunan ve dün Ankara'da düzenlediği toplantıyla Meral Akşener'in kuracağı yeni partiye katılacağını açıklayan Koray Aydın, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu programa katıldı. Aydın, programda, 2019 yılında yapılacak olan Başkanlık seçimlerinde Meral Akşener'in aday olacağını açıkladı.

Aydın’ın açıklaması üzerine İsmail Küçükkaya, “Doğru anladım değil mi? Meral Akşener aday olacak…” sorusuna Koray Aydın da ‘evet’ dedi.


"ANKETLERDE ERDOĞAN BİRİNCİ TURDA KAZANAMIYOR"


Aydın, "Yaptığımız anketlerde Tayyip Erdoğan birinci turda kesinlikle kazanamıyor. Benim iddiam şu; birinci turda kazanamazsa ikinci turda o ilk turda aldığı oyu bile alamaz. Bu işin arkasında bir araya gelinerek oluşturulan bir strateji de var. Bu strateji güçlerin bir araya getirilerek AKP’nin Türkiye’de kurduğu bu hegomonik, baskıcı, ceberut yapıyı, ortadan kaldıracak Türkiye’yi rahatlatacak, ötekileştirmeyi ortadan kaldıracak toplumun huzur duyabileceği yeni bir iklim inşası için bir organizasyondur bu" diye konuştu.

Ekim ayı içerisinde yeni partinin kurulacağını da belirten Aydın, parti adının şu anda belli olmadığını çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

MHP’den ayrılık konusuna da değinen Aydın, “Buna mecbur kaldım. Çünkü MHP, AKP’nin içinde eriyecek” şeklinde ifadeler kullandı.