Pazar Postası Koray Avcı: Elimi tutan herkes karşımda erir erkekler de dahil
Paylaş
Koray Avcı: Elimi tutan herkes karşımda erir erkekler de dahil

Sokakta şarkı söylerken keşfedildi. Şimdi yılda 250’den fazla konser veriyor. En İyi Fantezi-Halk Müziği dalında Altın Kelebek ödülünü aldı. “Şöhret oldu, şımardı” diyenlere cevabı net: Bizim milletimiz gömmeye meraklı. Yıllardır sahnede olup bir tane kendi şarkısını söylemeyen isimler var. Benimle uğraşacaklarına, onlarla uğraşsınlar

Oya Çınar
oya.cinar@posta.com.tr
Fotoğraflar: Eray Kılıç


En İyi Fantezi-Halk Müziği dalında Altın Kelebek aldınız. Ne hissediyorsunuz?

Çok mutlu oldum ve ödülü şarkılarını okuduğum ozanlara armağan ettim. Müziğe yön veren insanlarla bir arada olmak ve ödülü kucaklamak büyük keyifti.

Tarkan’ın bile ‘play back’ yaptığı gecede siz canlı performans sergilediniz.

Onların tercihi. Ama ben asla play back yapmam. Detone olsam da takmazdım.



Yeni albüm yolda mı?

Çok titiz çalışıyoruz. Tam bitti diyoruz, yeni bir şarkı ekleniyor. Fazla ipucu vermek istemiyorum ama çok güzel bir albüm geliyor. Onun müjdesini verebilirim.

Melankolik şarkılar söylüyorsunuz ama size ‘Sesi gülen adam’ diyorlar.

Hayranlarımın yaptığı bir benzetme. Videolarımın altına, ‘Sesi gülen adam’ yazıyorlardı. Onların beni bu şekilde onore etmesine karşılık ben de sırtıma dövme yaptırdım bu sözü.

Şarkı söylemeye sokaklarda başladınız. Sizi kim keşfetti?

Aslında önce kafelerde, barlarda söylüyordum. Sonra sokağa çıktım. İzdiham oluyordu. Bir yerden sonra polis memurları, “Abi bizi de zor durumda bırakıyorsun, git konser ver Allah aşkına” demeye başladılar. Sonra İstanbul’da konser verdim. 2.500 kişi geldi. Orada Ahmet Çelenk ile tanıştım. O inandı, destekledi.

“Şöhret olduktan sonra şımardı” diyenlere ne cevap verirsiniz?

Milletimiz gömmeye meraklı. Kida indirimden almıştım.



BENİ HERKES SEVECEK

Sonuç olarak şımarmadınız mı?

Öyle diyenler de bir gün beni sevecekler. Bunu çok iyi biliyorum. Piyasada yıllardır dinlediğiniz ama bir tane kendi şarkısı olmayan insanlar var. Onlarla uğraşın. Niye benimle uğraşıyorsunuz kardeşim!

Şöhret neleri değiştirdi?

Artık Beşiktaş’ta bir meyhanede oturamıyorum. Taksim’de yağmurda yürüyemiyorum. Ama düşünsene hiç tanımadığın biri gelip seni gerdanından öpüyor. Bu paha biçilemez.

Ankaralısınız. Ankaralı olmanın size kattığı neler var?

‘Bebe’yiz çok şükür. Ama smokinimizi giyip herhangi bir entelektüel sohbetten de delikanlı gibi çıkarız. Ankaralı adamdır. Sıcağı yer, soğuğu yer. Aslen Erzincanlıyım. Kocaman bir kültürün içinden geliyorum. İki taraftın da karakterimde etkisi çoktur.


TOMBUL BİR KADINLA DA ÇITA GİBİ BİR KADINLA DA OLUR


Nasıl bir aşıksınız peki?

Ben hep aşığım. Üç yüz defa karşındaki kadını öpemezsin. Ama ben üç yüz defa aynı şarkıyı söyleyebilirim hayranlarım istediği için. Elimi tutup temas edene başka bir enerji veririm. Erirler karşımda. Üslubum, yaklaşımım, mimiklerim, bakışlarım özeldir. Heyecanlandırırım karşımdaki insanları. Biz bunları ustalarımızdan öğrendik. Herkesle aşk yaşıyorum.

DOMATESLE BİLE DEĞİŞİK İLİŞKİ KURARIM

Nasıl kadınlardan etkilenirsiniz?

Bugün zıpır bir kadın etkiler, yarın cool bir kadından etkilenirim. Bir standardım yok. Beynimi kontrol edemem ki. İnsanlar değişiyor, beklentileri değişiyor... Tombul bir kadın da olabilir, çıta gibi bir kadın da. Esmer bir kadın da olur, sarışın da. Önemli olan baktığımda beni heyecanlandırması. İçim titrediyse olay bitmiştir.

Nasıl bir kadına asla tahammül edemezsiniz?

Ukala kadına asla tahammül edemem. Hemen ortamı terk ederim. Genel olarak ukala insanlara tahammül edemem. Ukala adama ukalayımdır. Egolu adama pis egoluyumdur. Böğrüne yapışırım! Hadsizlik yaparsa ben de hadsiz olurum. Ki diyor ya ustamız. Öyle işte.

Duygusal görünüyorsunuz. İç dünyanızda nasıl bir insansınız?

Aşırı karmaşığım. Çok dolambaçlıyım. Evde otururken gece 2’de birden eşofmanlarımı giyip, kendimi Bursa’da sahilde bulduğum çoktur. Oturur güneşin doğuşunu izlerim. Sonra arabama atlar geri dönerim. Yoğun yaşıyorum duygularımı. Marketten domates alırken domatesle bile değişik bir ilişki kuruyorum. Lan domates işte alıp yiyeceksin. Yok! Onun bile her şeyine dikkat ederim.


BENİMLE DİYALOĞA GİREN BİR DAHA BENİ UNUTAMAZ


Sosyal medyada saçınız ve sakalınızla ilgili de yorum yapılıyor. İyi bakıyor musunuz?

Deli misin! Hem de nasıl. Şampuanı, yağı, kremi... Ama ben ezelden beri ellerine manikür yaptıran bir adamım. Klarnet çalıyorum malum. Klarnet parlıyor, parmaklarım niye parlamasın? Hahaha!

Şöhret kadınların ilgisini de artırdı mı?

Benim auram yüksektir. Sadece kadınlar değil, buna erkekler de dahil. Benimle diyaloğa giren bir daha unutamaz. Sürekli hatırlar ve bir daha iletişime geçmek ister. Ama çapkın bir adam değilim. Çok kadına dokunmak iyi bir şey değil.

MESAFE UZUN OLUNCA BÖBREK TAŞIMI DÜŞÜRMEM ÇOK ZOR OLDU


Böbrek taşı düşürürken bile sahneye çıkmışsınız. Çok mu hırslısınız?

Ailemden böyle öğrendim. Ne yapalım, böbrek taşı düşürüyoruz diye konseri mi iptal edelim!

Ciddi bir rahatsızlık ama...

Erkek için daha da zor. Üstünü başını parçalamak istiyorsun. Bir de bende mesafe uzun. Bir kısa mesafeden geçmesi var, bir de uzun mesafeden. Hahaha! Görsen kafayı yerdin. Ama ben böyleyim.

Yılda 250 konser veriyorsunuz. Bu yoğunlukta kendinize vakit kalıyor mu?

Gecelerim var benim. Az uyuyorum. Sabahları o günüm boşsa iyi bir kahvaltı ediyorum. Dans ediyorum kendi kendime. Resim çizmeyi seviyorum. Evde bir sürü tablom var. Arabaya atlayıp sahile iniyorum.

Sahnede sürekli Adana şalvarı giyiyorsunuz. İmaj olsun diye mi?

Sokakta şarkı söylerken iki kotum vardı. Birini yıkıyor birini giyiyordum. Zaten hava yağmurlu. Zorlanıyordum. Adanalı bir arkadaşıma söylemiştim. O getirmiş, “Bu çabuk kurur hem de rahat edersin” dedi. Rahatıma çok düşkünüm. Günlük hayatımda giydiğim kotlar bile likralıdır. Evde de şortla gezerim.



20 KİLO VERDİM 'CINCIK' GİBİYİM

Hayatınızın genelinden memnun musunuz?

Aşırı mutluyum. Patlıyor içimde. Heyecandan ölüyorum. Öyle mutluyum. Param var, işim var. Bak kilo verdim. Cıncık gibiyim. Sporumu da yapıyorum. İki ayda 20 kilo verdim spor ve diyetle. Çok sağlıklıyım. Daha ne isterim.

Haberin Devamı