|
Kör dövüşü!

Beşiktaş"ta Hugo Almeida açık ve net kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor. Türkiye Futbol Federasyonu"nun yayın organı TamSaha"ya verdiği röpartajda da başarısının sırrı olarak kendisine atılan iyi pasları gösteriyor. Evet bir forvetin başarılı olması için iyi beslenmesi gerekir. İşte dün Beşiktaş bunun sıkıntısını yaşadı. Almeida"nın tespitinin doğruluğu iyi bir örnekle desteklendi.

Almeida iyi beslenemedi çünkü Beşiktaş"ta bunu yapan iki isim de dün sahada yoktu. Oğuzhan ve Gökhan Töre… Birbiriyle uyumlu olan, bireysel yetenekleriyle bu tip maçlarda iki hareketle kilidi açacak ayaklara sahip iki ismin aynı anda birden sahada olmayışı, bu görevi Atiba, Jones ve Veli"ye yükledi. Atiba ve Veli, hücuma katkıdan ziyade sadece savunma işini düşününce; Jones da daha ilk maçından suya sabuna dokunmayınca; o hızlı hücumlarla topu rakip kaleye taşıyan Beşiktaş"ın yerinde yeller esti; oyunu kurmada bile sıkıntı mevcuttu.

Beşiktaş"ta bu anlarda bile olumlu söyleyebileceğimiz tek şey topa daha çok sahip olması, oyunun kontrolünü elinde tutmasıydı. İkinci yarıya da böyle başladı; 21 Aralık"tan sonra ilk kez oynayan Jones"un yerine oyuna giren Oğuzhan"ın sahadaki ilk dakikasında Almeida ile ilk gol fırsatını da buldu.

Jones sahada kaldığı dakika içerisinde sakat ve cezalı oyuncuların yokluğunda ancak formayı alabilecek düzeyde olduğu izlenimi verdi.

Oğuzhan"ın girişiyle baskıyı artırıp, çok adamla hücum bulma mantalitesine dönen Beşiktaş, geride açıklar vermeye başladı; rakip kalede de organize ataklarla olmasa da gol fırsatları buldu. Bunlarda başrolde Almeida vardı. Sahada gol atabilecek tek potansiyele sahip olan Portekizli yıldız, iyi beslenmediği gecede ayağına gelen 1-2 fırsatı tepince; son 15 dakikadaki müthiş baskıdan gol çıkmayınca beraberlik de kaçınılmaz oldu.

Almeida"nın sakatlanıp çıkması gecenin en az puan kaybı kadar üzüntü verecek kötü haberiydi.

10 yıl önce
Kör dövüşü!
Özbekistan keşifleri ve mükâşefeleri: Buhara, bizi çağırıyor… (4)
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak