Hava Durumu

Kooperatiflerde para krizi…

Ekonomik sıkıntıların iyiden iyiye baş gösterdiği ülkemizde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin mevduat hesaplarında para bulunmadığı ve esnaflara kredi verilemediği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2019 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2019 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kooperatiflerde para krizi…

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri, esnaflara sağladıkları uygun faizli kredileri ile dikkat çekiyor. Devlet destekli olarak verilen kredilerde, esnaf yüzde 8 faizle 48 vadeli olarak 200 bin liraya kadar kredi kullanabiliyor. 2019 yılının ilk çeyreğinde 250 milyon lira kredinin dağıtıldığı Gaziantep’te, 17 Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi bulunuyor.

DEVLETTEN PARA GELMEDİ İDDİASI

Kent genelinde bulunan 17 Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinde son dönemlerde para sıkıntısı yaşanıyor. 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi kooperatiflere verilen kredilerin tamamının esnaflara verilmesinin ardından Kredi Kooperatiflerinin mevduat hesaplarında para bulunmadığı ve esnaflara kredi verilemediği iddia edildi. Devlet tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin mevduat hesaplarına aktarılması gereken kredilerin hesaplara gönderilmemesi nedeniyle kredilerde sorun yaşandığı konuşulurken, kredilerde faydalanmak isteyen esnaflar kara kara düşünüyor.

İddialara ilişkin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinden resmi bir açıklama yapılmazken, iddiaların doğruluğu tartışılıyor.

A.DUMAN

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.