Konya’nın bazı ilçelerinde sürpriz sonuçlar çıktı!

Konya’nın bazı ilçelerinde sürpriz sonuçlar çıktı!
1 milyon 522 bin 655 seçmenin bulunduğu Konya'da, 1 milyon 118 bin 469 kişi sandık başına giderek oy kullandı. Büyükşehir' de yüzde 71,17 ile Uğur İbrahim Altay kazanırken bazı ilçelerde kelimenin tam anlamıyla sürpriz yaşandı.AK...

1 milyon 522 bin 655 seçmenin bulunduğu Konya'da, 1 milyon 118 bin 469 kişi sandık başına giderek oy kullandı. Büyükşehir' de yüzde 71,17 ile Uğur İbrahim Altay kazanırken bazı ilçelerde kelimenin tam anlamıyla sürpriz yaşandı.

AK Parti’nin kalesi Konya’da 31 Mart seçimlerinin sonuçları Cumhur İttifak’nın yüzünü güldürdü.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Uğur İbrahim Altay, 31 Mart seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre çok büyük bir oy farkıyla yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi.

İLÇELERDE DURUM

AK PARTİ’NİN KAZANDIĞI İLÇELER

Ahırlı, Altınekin, Akşehir, Bozkır, Çeltik, Cihanbeyli, Çumra, Derbent, Derebucak, Güneysınır, Hadim, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Yalıhüyük ve Yunak ilçelerinde AK Parti’nin adayları ipi göğüsledi.

MHP 4 İLÇE KAZANDI

AK Parti ile birlikte ittifaka imza atan MHP ise 31 Mart seçimlerinde 4 ilçe belediyesi kazandı. Akören, Doğanhisar, Emirgazi, Halkapınar ilçelerinde MHP’nin adayları kazanan isimler oldu.

CHP BİR BAŞKAN ÇIKARDI

Konya’da CHP’nin başkan çıkardığı tek ilçe ise Tuzlukçu oldu. Tuzlukçu Belediye Başkanlığını resmi olmayan sonuçlara göre, CHP Adayı Nurettin Akbuğa kazandı.

İKİ BAĞIMSIZ ADAY SÜRPRİZ YAPTI

Kesin olmayan sonuçlara göre Konya’nın Beyşehir ilçesinde bağımsız aday eski MHP’li Adil Bayındır kazanırken, bağımsız aday sürprizi yaşanan bir diğer ilçe de Ereğli oldu. Ereğli ilçesinde Cumhur ittifakının yüzde 31, 66’lık oy oranına karşın yüzde 36,40 oy alan Bağımsız aday Hüseyin Oprukçu yarışa önde devam ediyor. Açılan sandık sayısı yüzde 77,62