Konya'da Mevlid-i Nebi Haftası açılış paneli

Konya'da Mevlid-i Nebi Haftası açılış paneli

17-23 Kasım 2018 tarihleri arasında kutlanacak olan “Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı ve Panel”i Konya Ticaret Odası Konferans Salonunda yapıldı.

 

17-23 Kasım 2018 tarihleri arasında kutlanacak olan “Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı ve Panel”i Konya Ticaret Odası Konferans Salonunda yapıldı.

Programa, Vali Cüneyit Orhan Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı  Ramazan Solmaz, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Eyüp Mergen, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaizler, Şube Müdürleri, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve davetliler katıldı. Kur’an- Kerim Tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Poçonoğlu yaptı.  Konuşmalarına protokol ve davetlileri selamlayarak başlayan Poçanoğlu “Hz. Peygamber ve Gençlik” temasına değinerek şunları kaydetti; “Bizleri Hz Muhammed (s.a.s) efendimize ümmet kılan ve bu bahtiyarlığını bizlere lütfeden Rabbimize hamdolsun. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Resulüne, aline ve ashabına, ehli beytine, Bedir’in ve Uhud’un gazi ve şehitlerine, salat-ü selam olsun. O öyle bir Rasul ve öyle bir Nebi’dir ki, iman edip Allah’ın rızasını arayan, her iki cihanda mesut ve bahtiyar olmak isteyenler için Üsve-i Hasene’dir. O bizlere en güzel örnektir. Cehalet ve şaşkınlık karanlıklarında gönülleri aydınlatan bir nurdur O (S.A.S) Hz. Peygamber (s.a.s)’in terbiyesinde yetişen Ashab-ı Suffe, Ebu Hureyre, Enes bin Malik, Abdullah İbni Abbas, Abdullah İbni Ömer, Abdullah İbni Zübeyr, Abdullah İbni Mesud ve daha niceleri Zeynep’ler, Aişe’ler… Uhun’un Bedir’in Mute’nin şehitleri, yaşadıkları çağı saadet asrına dönüştüren yıldızlar. İslam medeniyetinin iman, bilgi, hikmet, marifet ve ahlakla yücelmesine bizzat katkı sağladıklarına, İlahi Kelimetullah için canlarını, mallarını, gayretlerini ve çabalarını feda etmeleri tarih şahittir. Bu gün bu vakit bu salon Hz. Peygamber (s.a.s) efendimizin terbiyesinde yetişen gençlerin İslam’ın istiklali ve istikbali için canlarını feda ettiğine zamanlarını feda ettiğine tarihin şahit olduğu gibi zamanımız şahittir, bu salon şahittir.

İSLAM GENÇLERİN ELİYLE İNKİŞAF ETMİŞTİR.

Vali Cüneyit Orhan Toprak ise konuşmalarında “Mevlid-i Nebi Haftası” münasebeti ile belirlenen “Hz. Peygamber ve Gençlik” temasının önemine vurgu yaparken Diyanet İşleri Başkanlığına belirlemiş olduğu güne hitap eden hassas temadan dolayı teşekkür etti. Ayrıca, “Bizim her şeyimiz geleceğimiz, kendilerine bu toprakları, bu bayrağı, bağımsızlığımızı, istiklalimizi, devletimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin yetişmesinde inşallah bu hafta yürütülecek faaliyetler ve etkinlikler çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bu bizim en büyük temennimizdir. Ahlaken sağlam, fiziken sağlam, ruhen sağlam gençler bizim temellerimizdir. Bu hafta yapılacak olan programların gençlerimizin Peygamberimizi yakinen tanımalarına ve ahlak seviyelerinin yükselmesine katkı sağlayacağını ümit ediyorum. Bu vesile ile Mevlid Kandilinizi kutlar, en derin sevgi ve saygılarımla hepinizi selamlayarak Allah’a emanet ediyorum.” dedi. 

 

 

Protokol konuşmalarının ardından “Mevlid-i Nebi Haftası” münasebeti ile düzenlenen “Okçuluk Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere hediyeleri Vali Cüneyit Orhan Toprak tarafından takdim edildi. Sinevizyon gösterimi sonrası program yerini “Hz.Peygamber ve Gençlik” konulu panele bıraktı. Dr. Öğretim Üyesi Murat Ak’ın moderatörlüğünde Dr. Öğretim Üyesi Taha Çelik “Hz. Peygamberin Gençlerle İlişkisi”, Dr. Öğretim Üyesi Ali Dadan “Gençlere Rol Model Olarak Mus’ab b. Umeyr”, Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Emin Günel ise “Gençliğin İnanç Problemleri” konularında yaptığı sunum ile program sona erdi.

mevlid-i-nebi-haftasi-acilis--(1).jpgmevlid-i-nebi-haftasi-acilis--(10).jpg

mevlid-i-nebi-haftasi-acilis--(8).jpg

mevlid-i-nebi-haftasi-acilis--(6).jpg