SON DAKİKA

Konya’da 19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü Konya’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Güncelleme: 19 Mayıs 2019, Pazar - 09:49
Konya’daki tören Anıt Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmayla başladı. Tören daha sonra Kültürpark’ta gerçekleştirilen programla devam etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Mayıs’ta bandırma vapuru ile İstanbul’dan yola çıkarak 19 Mayıs’ta samsuna ulaşmasıyla başlayan Türk Milletinin İstiklal mücadelesini 100. yılında da ülkemizi farklı argümanlar ve terör örgütleriyle diz çöktürmek isteyen güçlere karşı bugün burada 100 yıl önceki ruhu taşıdığımızı haykırıyoruz. Ayrıca milli mücadelemizi başlatan süreci 100. yılına ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. 19 Mayıs işgalci güçler tarafından Türk Milletine giydirilmek istenen esaret zincirine karşı topyekün bir mücadelenin başlangıcıdır” dedi.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise, "Milli mücadele uğrunda canını veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Önlerinde minnetle eğiliyorum. Gazilerimize de hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum, uzun sağlıklı bir ömür diliyorum” diye konuştu.

Programlarda öğrenciler ve sporcular gösteri yaptı.


Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler