Konya tandırı  Dünya markası olma yolunda

Konya tandırı Dünya markası olma yolunda

Konya’nın meşhur tandır ekmeği ustası Ömer Faruk Değer, tarafından hizmet veren Tandırcım Börek Evi, birbirinden güzel tandır ekmekleri ve börekleriyle tüm Konyalılara gerçek lezzeti sunmaya devam ediyor

Konyalı tandır ekmeği ustası 58 yaşındaki Ömer Faruk Değer, 10 yıl önce başladığı tandır ekmeğiyle kısa sürede Konya’nın en meşhur lezzet ustaları arasında olmayı başardı. Horozlu Han Anadolu Sanayi girişindeki Tandırcım Börek Evi ile yaptığı tandır ekmeklerinin lezzetiyle müşterilerine büyük keyif veren Değer, Konya tandır ekmeğinin artık tüm dünyaya tanıtılması gerektiğinin altını çizdi.

tandirci-omer--(19).jpg

Eşi ve 4 kadınla birlikte yaptıkları tandır ekmeğinin lezzet sırlarını veren Ömer Faruk Değer, “Konya’nın kendine has kültürlerinden birisi de tandır ekmeğidir. Tarihi ve kültürüyle kadim şehirler arasında olan Konya’nın mutfağı da çok meşhur. Biz gerçek bir Konyalı olarak Konya tandır ekmeğini lezzetli ve Konyalıların ağız tadında yapmayı başardık. Birde bunun üstüne güzel ve güler yüzlü hizmetimizi ekleyince Konya tandırı artık Türkiye’de bilindik oldu. Konya tandırının tanıtılmasına en çok katkı sağlayan ustalardan birisi olarak gurur duyuyoruz” dedi

tandirci-omer--(2).jpg

DÜNYAYA TANITMAMIZ GEREK

Konya tandır ekmeğinin en güzel lezzetler arasında olduğunun altını çizen Ömer Faruk Değer, böyle bir değerin dünyaya tanıtılması gerektiğini söyledi. Türkiye’ye tanıtılmasında önemli katkıları bulunduğunu söyleyen Değer, “Konya tandır ekmeğini artık tüm Türkiye biliyor ve Konya’ya geldiğinde etli ekmeğin yanında tandır ekmeği de yiyebiliyor. Konya tandır ekmeğinin en az etli ekmek kadar bilindik olması ise iyi bir tanıtım ve lezzetli olmasından kaynaklandı. Şimdi Konya tandır ekmeğini tüm dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı destek projeleri yapmasını da istiyoruz. Bunun yanında Ateşbaz-ı Veli Mutfak Günleri’nde de Konya tandır ekmeğinin iyi tanıtılması lazım. Bunların yanında Konya tandır ekmeği, Konya’nın simgeleri arasına da girebilir” şeklinde konuştu.

tandirci-omer--(7).jpg

KONYALI KADINLARIN ELİNDEN KONYA’YA HAS LEZZET

Konya tandır ekmeğinin lezzetini Konya’nın damak tadından dolayı ortaya çıktığını söyleyen Değer, bunu da en iyi Konyalı kadınların ve Konya mutfak kültürünü geçmişten bu güne kadar bilenlerin yaptığını söyledi. Tandırcım Börek Evi’nde eşi ile birlikte 4 Konyalı kadının tandır ekmeğini yaptığını söyleyen Değer, “Konya tandırına gerçek lezzeti verebilmek için Konyalı olunması gerekiyor. İyi bir lezzetin baş kuralı budur Tandırcım Börek Evi’nde hepimiz Konyalıyız ve tandır ekmeğinin nasıl bir lezzette olması gerektiğini iyi biliyoruz.

tandirci-omer--(17).jpg

Konyalı kadınlarla birlikte temiz hijyenik ve lezzetli tandır ekmeğini yapıyoruz. Bunu yaparken aynı zamanda Konya kültürüne renk katıyoruz. Burada iyi bir ustayla birlikte Konyalı kadınların elinden Konya’ya has tandır ekmeği lezzeti ortaya çıkarıyoruz” diye konuştu.

tandirci-omer--(24).jpg

KALİTELİ VE SAĞLIKLI MALZEMEYLE İYİ LEZZET BİR ARADA

Tandırcım Börek Evi’ndeki tandır ekmeklerinin ve böreklerinin çeşitlerini sıralayan Ömer Faruk Değer, yeni lezzetler ortaya çıkardığını da ifade etti. Konya’ya has ve doğal ürünlerle tandır ekmeği yaptıklarını sözlerine ekleyen Değer, “Meşhur lezzetli tandır ekmeğini yaparken, dikkat ettiğimiz birçok nokta var. Bunlardan en önemlisi ise kullandığımız malzemelerin doğal ve sağlıklı olmasıdır. Müşterilerimize iyi bir lezzeti ikram ederken aynı anda yediklerine güvenmeleri de gerekiyor. burada kullandığımız malzemelerin hepsini kaliteli ve sağlıklı olarak kullanıyoruz. Bu bizim iyi bir lezzet vermemizin yanında güvenilir olmasını da sağlıyor” diye konuştu.

tandirci-omer--(29).jpg

BİRBİRİNDEN GÜZEL LEZZETLER BİR ARADA

Konya tandır ekmeğinin, kültürel ürünlerle çeşitlendirdiğini söyleyen Değer, yaklaşık 15 çeşit tandır ekmeği yaptığını söyledi. Kavurmalı, kıymalı, kıkırdaklı, sucuklu, karışık, küflü peynirli patatesli, yağ somunu, ve tandırda kuzu yaptıklarını ifade eden Değer, helvalı tandır ekmeğini de ilk defa Tandırcım ’da yapıldığı bilgisini verdi. Yaptıkları tandır ekmeğinin TSE Belgeli olduğuna dikkat çeken Değer, “10 yıldır verdiğimiz tandır ekmeği hizmetimizde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı belgelerimiz de bulunuyor. Bunların yanında birçok lezzet ödüllerimiz de yer alıyor” dedi. Servet R. Çolak – Memleket

tandirci-omer--(26).jpg