Ünlü şair Hilmi Yavuz’un anlamlı ziyareti

Ünlü şair Hilmi Yavuz’un anlamlı ziyareti

Şair ve deneme yazarı Hilmi Yavuz Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Konferans vermek üzere Konya'ya gelen ünlü şair Hilmiz Yavuz kütüphanede tek sayfa üzerine Gubari hatla yazılmış Kuranı Kerim'i inceledi ve dünyanın hiçbir yerinde böyle bir esere rastlanmadığını ifade etti. 

Bölge Müdürü Bekir Şahin ile Kütüphaneyi ve Kütüphanenin önemli bir bölümü teşkil eden Restorasyon servisini gezen Hilmi Yavuz böylesine önemli bir kurumun ve servisin varlığının Konya için ülkemiz için önemine ve gerekliliğine dikkat çekti. Servisin her bir malzemesini dikkatle inceleyen Yavuz, tarihin burada, buram buram yaşatıldığını dile getirdi. Kitap okuma meselesine de değinen Hilmi Yavuz ; “Meselenin okuma –yazma öğretmekten ibaret olmadığını söyleyerek meselenin kitap okuma terbiyesinin verilebilmesi olduğunu” ifade etti.

Ayrıca ziyarette Yavuz'a Konya kültürü ve yemekleri hakkında Saime Yardımcı ve Av. Hasip Şenalp tarafından bilgi verildi.

HİLMİ YAVUZ KİMDİR?

Hilmi YAVUZ, 14 Nisan 1936'da İstanbul’da doğdu Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki eğitimini yarıda bıraktı. İngiltere'ye gitti. BBC'nin Türkçe bölümünde çalıştı. Londra Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nü bitirdi. Türkiye'ye döndükten sonra çeşitli yayınevleri ve ansiklopedilerde görev aldı. Cumhuriyet, Milliyet, Yeni Ortam gazeteleri ve çeşitli dergilerde "Ali Hikmet" imzasıyla inceleme, eleştiri ve denemeler yazdı. Mimar Sinan Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. İlk şiirleri Kabataş Erkek Lisesi'nde edebiyat öğretmeni Behçet Necatigil yönetiminde çıkan "Dönüm" dergisinde yayınlandı. Bu dönemde daha çok İkinci Yeni akımının etkisinde imgeci şiirler yazdı. Sonraki yıllarda gelenekçilikle çağdaş bir bakışı kaynaştıran, biçim ve özün dengelendiği bir düzey sergiledi. İslam mistisizmi, özellikle de tasavvuftan yararlanarak kendine özgü bir sözcük dağarcığı geliştirdi.

memleket.com.tr

foro-icerik-194.jpg