Konutta arama yapılmayacak

Kayıp Gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya soruşturması kapsamında, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu'nun evinde yapılması planlanan arama iptal edildi. İddiaya göre Türk yetkililer, başkonsolosluk konutunda arama yapmak için Suudilerden izin alamadı.

Konutta arama yapılmayacak
Konutta arama yapılmayacak
Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın içerisine girdikten sonra kendisinden haber alınamadığı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda polis ekiplerince yapılan incelemede, çok sayıda DNA örneğinin alındı. Burada yapılan aramanın ardından, başkonsolosluk konutunda da arama ve inceleme yapılması planlanıyordu. İddiaya göre Türk yetkililer, başkonsolosluk konutunda arama yapmak için izin alamadı. Bu nedenle, arama için yapılan çalışmalar sona erdi.

SUUDİLER KONUTUN ARANMASINA İZİN VERMEDİ


Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı soruşturmasında, yoğun cinayet şüphesi nedeniyle gerçekleştirilen aramalar Başkonsolosluk binasının ardından Başkonsolosun kaldığı konutta da devam edecekti. Ancak Suudi yetkililerle yaşanan anlaşmazlık sonucu aramalar ertelendi. Türk polisi, arama öncesi konut etrafında yoğun güvenlik önlemleri almıştı. Olay yeri inceleme ekiplerinin araçları ve polis ekipleri konutun bulunduğu yere ulaşarak Suudi yetkilileri beklemeye başladı. Ancak Suudi yetkililer konsoloslukta yapılan aramanın bir benzerinin konutta yapılmasına izin vermediği iddia edildi.

Konutta arama yapılmayacak

MOR IŞIK İÇİN ZİFİRİ KARANLIK OLMASI GEREKİYOR

Polis aramaların geç saatlere kalmasına sebep olarak kan izi aramada kullanılan mor ışık (luminol) denilen kimyasalla arama yapılacak olmasını gösterdi. Bu arama için etrafın zifiri karanlık olması gerektiği ifade edildi.

DÜNKÜ ARAMADA DNA ÖRNEKLERİ ALINDI

Kaşıkçı'nın içerisine girdikten sonra kendisinden haber alınamadığı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda polis ekiplerince yapılan incelemede, çok sayıda DNA örneğinin alındığı öğrenildi.

Kaşıkçı'nın, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için girdikten sonra kaybolduğu Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda dün akşam saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı 9 saatlik bir çalışma yürütüldü.

İncelemeler sırasında, 'Luminol' diye adlandırılan yöntemle özel bir ışık tutulduktan sonra kullanılan kimyasal madde yardımıyla bina içerisinde çok sayıda DNA hücre örneğinin toplandığı belirtildi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin konsoloslukta ve konsolosluğun bağlandığı kanalizasyonda da geçtiğimiz günlerde ve dün akşam yapılan aramalarda da numuneler aldığı kaydedildi.

Konutta arama yapılmayacak

SU KUYUSU DETAYI

Elde edilen delillerin, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından detaylı incelemelerinin yapılması için Halkalı'da bulunan Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'ne götürüldüğü bildirildi.

Kapalı garaj ve geçmişte konsolosluk konutunun kullandığı su kuyusunun da titizlikle araştırılacağı belirtildi.