Konuk müzik yazarı aranıyor

Covid-19 salgını sebebiyle kültür sanat üretimleri artsa da fakat konserlerin akıbeti hala belli değil. Başlayacak gibi dursa da konserlere dinleyicinin/izleyicinin tepkisi ne olacak? Korkacak veya çekinecekler mi yoksa hemen konserlere akın edecekler mi, pek bilinmez bir durum.

Kültür sanat yazarlığı kısır döngüde. Uzun zamandır belli başlı yazarlardan aşağı yukarı aynı konuları okuyoruz. Kendi adıma konuşacak olursam müzikal anlamda gündemle ilgili konulardan bahsetmediğim yazılarım beni tatmin etmiyor. Albüm ve konser kritiklerini de yazmayı çok tercih etmiyorum. Yapana saygım sonsuz, çünkü bu yazıların günümüzle ilgili tarihe not tutmak olduğunun farkındayım. Bir yandan da albüm kritiği konsepti hala grup ve sanatçıların kendilerini göstermeleri için iyi bir fırsat.

Sadece sütun dolduran bir yazar olmak bana göre değil. Gazetede her haftayı meşgul etmemek için yazılarımı sırf bu yüzden iki haftada bire indirdim. Fakat son günlerde aklıma gelen bir fikir beni çok memnun etti. Gazete yönetiminin bu fikre sıcak yaklaşması beni daha da umutlandırdı. Artık genç yazarlara fırsat tanımanın vakti geldi.

15 yılı aşkındır gazetelerde çalışıyorum. Bu 15 yıl boyunca müzik yazmadım elbette. İlk yıllarda böyle bir seçim hakkınız bile yok doğal olarak. Buna karşı gelen genç yazarlar olacaktır. Ben sürünmeyi ve istemediğim haberleri yaparak tecrübe kazanmayı kendim için bir şans olarak görüyorum. Hayat, hele ki bu sektörde güllük gülistanlık değil.

10 yıl gibi bir süredir de köşe yazıları yazıyorum. Gerçekten ufacık bir alanda derdimi anlatmaya çalıştım. Kısa yazı yazmaya zorlanmak her zaman çok önemlidir.

PEKİ ÇÖZÜMÜM NEDİR?

Yeni müzik yazarı yetişmiyor pek. Bu yüzden köşemi genç yazarlara açmaya karar verdim. Ben de asla “oldum” demem, hatalarım var ve hala öğreniyorum. Fakat bu kimseye yardım etmeyeceğim, elimden geleni yapmayacağım anlamına gelmez. Her yazı günümde bir genç yazarı köşemde “Konuk yazar” olarak ağırlayacağım. Fakat bunun için bazı kurallarım var:

1 - Yazılar 600-750 vuruş arasında olmalı.

2 - Konser, albüm veya EP kritiklerinizi bekliyorum. Single üzerinden sanatçı/grup yazısı istemiyorum...

3 - Yazıyla birlikte en az 1 MB kalitede albüm kapağı ya da konser yazısı ise kendi çektiğiniz bir fotoğrafı gönderin . Yazıyı yazan görselini de ayarlar, bu işin yolu budur.

4 - İmla kuralları konusunda hassasım.

5 - Editörlük hizmeti benden. Yazıların anlamlarını bozmadan, gazetede yayınlanacak şekilde düzeltme veya kısaltma hakkı bende.

6 - Her maile cevap vermem tahmin edeceğiniz üzere pek mümkün değil. Yayınlamayacağım her yazı için “sebep” göstereceğim mailler de beklemeyin. Bu işin fıtratında yazıyı yayınlatamamak da var. Yazıyı atıp beklemenizi öneririm.

7 - Hak yememek için bir konuk yazara en fazla 2 kez köşemde yer veririm. Bu işle size para kazandıramayacağım, o yüzden sürekli yazınızı yayınlamak sizi kullanmaya girer ki bunu istemeden yapmış olmak bile beni üzer.

8 - Yazınızdan önce kendinizle ilgili bilgi verin. Yaşınızı, nerede okuduğunuzu ve neden yazmak istediğinizi anlatın. Sosyal medya hesaplarınızı da paylaşmayı unutmayın lütfen.

9 - Ben elimi taşın altına koydum şimdi top sizde.