Bedri Baykam da bunu yaparsa...

Taraftarlık söz konusu olduğunda ne yazık ki gerçeklerle bağın koptuğunu da üzülerek görüyoruz. Ancak, FETÖ’nün ne olduğunu bilen, kumpaslarına yakından şahit olan Bedri Baykam’ın Cumhuriyet’te bunları yazmasını yadırgıyoruz.

Bedri Baykam da bunu yaparsa...

Emre Belözoğlu’nun Fenerbahçe’ye transferi çok tartışıldı.

Öyle ya, FETÖ’nün kumpasına uğramış, başkanı Aziz Yıldırım tutuklanmış ama yine de kumpasa tek vücut direnebilmiş Fenerbahçe’ye, hakkında hala FETÖ soruşturması yürütülen Belözoğlu’nun transfer edilmesi az iş değildi!

Tartışmalar sürerken, FETÖ’ye karşı çıkmış bazı isimlerin Belözoğlu transferine ne diyeceği merak ediliyordu. Birçoğu suskunluğa büründü!

Fenerbahçe Kongre Üyesi olan Bedri Baykam ise suskunluğunu bugün bozdu.

Baykam, Cumhuriyet’teki “Bülent Ecevit ve Emre Belözoğlu” başlıklı köşesinde Belözoğlu’nun FETÖ geçmişsinden dolayı eleştirilmemesi gerektiğini yazdı.

Baykam’ın yazdığı şu cümlelere bakar mısınız:

“Geçtiğimiz gün Fenerbahçe kaptanı olarak sahaya çıktı ve ekibini bir maestro gibi yönetti. Sahaya 23 yaşında gibi yansıyan enerjisiyle, futbol zekâsıyla, liderliğiyle ışıldadı. Onun ve kendisini Fenerbahçe’nin merkezine yerleştiren Ali Koç ve Ersun Yanal’ın sayesinde, rakip kolay olsa da, futbolun keyifli ve çok rahat oynanan bir oyun olabileceğine insanları takımıyla birlikte inandırdı.”

Sanki, konumuz; Belözoğlu’nun iyi bir futbolcu olması!

Değil.

Baykam kızgın, “Sol kesimin içinde, Emre’nin Gülen tarikatı ile geçmişinden gelen izler, hep ağır bir gölge gibi varlığını hissettirdi” diyor.

Üzgünüz… Şaşkınız…

Zira, biz Bedri Baykam’a bile derdimizi anlatamamışken kime ne anlatacağız?

Kendisi FETÖ’nün kumpasları sırasında Silivri’de en önde direnenler arasında geliyor. FETÖ’nün nasıl bir örgüt olduğunu iyi biliyor.

O yaşanmışlık ve bilinç yerine, taraftar gözlüğünü takıyor.

Hakkında FETÖ soruşturması devam eden, FETÖ’de “abilik” yapan, buna dair bir özeleştiride bile bulunmayan Emre Belözoğlu’na “kandırılmış”, “suçsuz” bir genç muamelesi yapıyor.

Asıl suçlu ve eleştirilmesi gereken Belözoğlu değil Ecevit’miş!

Baykam’ın dediklerini genel düstur olarak kabul edersek, 15 Temmuz’da sivil halkın üstüne bomba atan, tank süren askerin de bir suçu yok!

Emre Belözoğlu’nun kandırıldığı yaşlarda onlar da kandırılmış olabilir!

Ergenekon, Balyoz, Odatv, Şike kumpaslarını hazırlayan polisler; yargılamayı yürüten savcı ve hakimler de gençlik dönemlerinde “Ecevit’i bile kandırmayı başarmış Gülen” tarafından kandırılmış olabilir!

Böyle bir şey olabilir mi? Baykam’a kalırsa, olabiliyor!

Türkiye’de futbolun sadece futbol olmadığını gayet iyi biliyoruz.

Taraftarlık söz konusu olduğunda ne yazık ki gerçeklerle bağın koptuğunu da üzülerek görüyoruz. Ancak, FETÖ’nün ne olduğunu bilen, kumpaslarına yakından şahit olan Bedri Baykam’ın Cumhuriyet’te bunları yazmasını yadırgıyoruz.

Dedik ya, mesele Emre Belözoğlu’nun nasıl futbolcu olduğu değil.

Bu unvanların, suçun üstünü örtmek için kullanılması.

Trafik kazası yapar, ama iyi futbolcu!

Adam yaralar, ama iyi futbolcu!

Irkçılık yapar, ama iyi futbolcu!

FETÖ’cü, ama iyi futbolcu!

Yapmayınız.

Odatv.com

Bedri Baykam da bunu yaparsa... - Resim : 1

emre belözoğlu FETÖ Fenerbahçe Bedri Baykam arşiv