WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Kontrollü Sosyal Hayat Başladı, Vali Gürel Uyardı

Bu haber 01 Haziran 2020 - 17:21 'de eklendi ve 5.782 kez görüntülendi.

Karabük Valisi Fuat Gürel bugünden itibaren “Kontrollü Sosyal Hayat” olarak ifade edilen yeni bir dönemin başladığını belirterek, vatandaşların tedbiri elden bırakmaması gerektiğini söyledi.

Korona virüs ile mücadelenin ilk aşamasını bütün kurumlarımızın üstün gayreti, vatandaşlarımızın duyarlılığı ve desteği ile Karabük İlinin bir bütün olarak bu mücadelede her yönden başarılı sonuçlar elde ettiğini vurgulayan Vali Gürel, katkı sağlayan bütün kurumlar ve personel ile kuralları uygulamada özen göstererek tedbirlerin uygulanmasında kolaylık sağlayan Karabüklülere teşekkür etti.

Bugünden itibaren tekrar hizmet vermeye başlayan iş yeri ve işletmelerin sahipleri ile buralarda çalışan vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Vali Gürel, salgınla mücadelede asla rehavet yaşanmamasının gerektiğini belirterek, “Kontrollü Sosyal Hayat” sürecinde de Karabük olarak çok daha duyarlı ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Yasakların azaldığı fakat kuralların ve vatandaşlarımızın sorumluluğunun biraz daha arttığı bir döneme girildiğini belirten Karabük Valisi Fuat Gürel : ‘’Alınan bir kısım kararlar bugünden itibaren hayata geçiriliyor. Yaklaşık 2,5 aydır kapalı olan Restoran, kafeterya ve lokanta gibi bir kısım yerler bugün itibari ile açıldı. Bunlar artık ‘Kontrollü Sosyal Hayat’ kurallarına göre devam edecek. Bu yeni dönemde daha önceki hayatımıza dönmemiş olacağız. Bir kısım kurallar var. Yasakların azaldığı fakat kuralların arttığı, vatandaşlarımızın sorumluluğunun biraz daha arttığı bir döneme giriyoruz. Korona virüs ile mücadelemiz devam etmekte. Burada başarıyı elde edebilmemiz açısından iş yerlerimiz belirlenen kurallara uyması gerekir. Burada başarıyı vatandaşlarımızın kurallara uyması ile sağlayacağız. Geçtiğimiz 3 ay içerisine Karabüklüler kurallara uyarak başarılı bir süreç geçirdiler. Kurumlarımız ile elbirliğiyle bu başarıyı sağladık.’’ Diye konuştu.

Son 1 hafta içerisinde vaka artışımız mevcut diyen Vali Gürel: ‘’Bu vakalarımız bazıları dışarıdan gelen vatandaşlarımız kaynaklı olduğunu tespit ettik.  Bu dönemde ve bundan sonraki süreçte bunlar yaşanabilir. Hastalık Türkiye’de bitmediği müddetçe Karabük’te bitmesi mümkün değil. Ancak vatandaşlarımız kurallara uyar ve bu süreci tamamlayabilirsek bu virüsün üstesinden gelebiliriz. Karabük’te zaten çok büyük bir sorunumuz yok her şey kontrolümüz altından. Birkaç vakamız var bunları hastaneye aldık. Etrafında filyasyon çalışmalarını yaptık. O belirlenen vakalar dışında başka bir vaka ortaya çıkmadı bulaşma söz konusu değil. Ama bu virüsün hiç çıkmayacağı anlamına gelmez. Her an bir şekilde karşımız çıkabilir. Önümüzdeki günlerde turizm kentimiz Safranbolu misafirlerimiz gelmeye başlayacak. İnsanla yaz ayları olması hasebiyle dışarıda daha fazla vakit geçirmeye başlayacak. Bunun için kurallara daha fazla riayet etmemiz gerekiyor. ‘’ dedi.

Kente gelenlerin isimleri ile adreslerinin alındığı ve daha sonra ziyaret edildiğini belirten Vali Gürel: ‘’14 günlük yurt karantinasını artık kaldırıyoruz. Ancak gelen insanların ev karantinasına devam ediyoruz.  Şehrimize gelen insanlar evlerinde veya uygun bir alanda karantinalarına devam edecekler onun tespitini yapıyoruz. Dışarıdan çok fazla insan geliyor. Bunların tespitlerini yapıyor arkadaşlar. Kentimize gelen vatandaşların isimleri ve adresleri alınıp ziyaretlerine gidiliyor ve gidilmeye de devam edilecek. İzolasyon içerisinde insanlar ile fazla temasta bulunmamasına dikkat edilecek. Gelen insanların bu konuda dikkat etmesini istiyorum.’’ Dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.