Konsolos konutunda arama başlıyor

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması olayıyla ilgili 11 Suudi yetkili, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na ait konuta geldi. Polis de arama yapmak için Suudi Konsolos'un konutuna geldi.

F5HABER F5HABER
Konsolos konutunda arama başlıyor

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması olayıyla ilgili 11 Suudi yetkilinin Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na ait konuta gelmesinin ardından, İstanbul Emniyeti'nin olay yeri inceleme ekibi de arama için konsolosluk konutuna girdi. Olay yeri inceleme ekibi, konut ve araçlarda arama yapacak.

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasına ilişkin oluşturulan çalışma grubundan Suudi yetkililer, başkonsolosluk konutuna geldi.

Konsolos konutunda arama başlıyor - Resim : 1


Türkiye'den dün ayrılan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin Levent'teki konutuna 4 sivil ve bir resmi araç giriş yaptı.

Araçlarda, Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin oluşturulan çalışma grubundaki Suudi yetkililerin bulunduğu belirtildi.

Çalışma grubundaki Türk yetkililer de Başkonsolosluk konutuna geldi. İstanbul Emniyeti'nin olay yeri inceleme ekibi de arama için konsolosluk konutuna girdi. Olay yeri inceleme ekibi, konut ve araçlarda arama yapacak.

Konsolos konutunda arama başlıyor - Resim : 2

BAŞKONSOLOS UTEYBİ ÜLKESİNE DÖNMÜŞTÜ

İnceleme heyetinin başında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen bir başsavcıvekili ve bir cumhuriyet savcısının bulunduğu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Asayiş ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlükleri'ne bağlı uzman personelin de ekipte yer aldığı öğrenildi.

Kaşıkçı'nın başkonsolosluğa girmesinin ardından kendisinden haber alınamamasıyla ilgili Türkiye ve Suudi Arabistanlı yetkililerden oluşan ortak çalışma grubu kurulmuş, grup ilk toplantısını İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleştirmişti.
Ortak çalışma grubunda yer alan Türk ve Suudi yetkililer ile olay yeri inceleme ekipleri, önceki gün akşam saatlerinde geldikleri konsolosluk binasında 9 saat süren inceleme yapmıştı.

Rezidanstaki arama İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin ailesinin binada yaşaması nedeniyle ertelenmişti. Uteybi dün tarifeli bir uçakla ülkesine dönmüştü.

SONRAKİ HABER