MENÜ

Konsantrasyon

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray şampiyonluk yarışında rakiplerine oranla ciddi bir şekilde avantajlı, ancak matematiksel garanti olmadığı sürece en kötüsünü düşünerek konsantrasyonu bozmamak gerek, yoksa rüya kabusa dönüşebilir. Florya’dan gelen haberler de farklı değil. Tüm ekip sanki avantaj yokmuşçasına ciddi bir şekilde Beşiktaş maçına hazırlanıyor. Selçuk, Chedjou ve Hamit dışında sakat oyuncu yok denilebilir. 6-7 oyuncu da tedavi görüyor; ancak Galatasaray sakatlık problemini en az yaşayan ekip ve sakatlanan futbolcuların kısa sürede geri dönüşü konusunda da Avrupa çapında bir üne sahip. Geniş kadro da bir avantaj.

Şampiyonluk geliyor


Tabii ki Sarı-Kırmızılılar’ın en büyük artısı taraftarı. Bana gelen bilet taleplerinden anladığım kadarıyla tribünler tamamen dolacak. 50 bin kişilik koro Galatasaraylı futbolcuların en büyük yardımcısı olacaktır. Ayrıca kulağımıza geldiği kadarıyla büyük bir şölen hazırlıyor Sarı-Kırmızılı renklere gönül verenler. Maçın başında muhteşem bir gösteri pazar akşamı tribünleri dolduran ve televiyon başındaki Galatasaraylılar’ı tam manasıyla coşturacak. Futbolcular da bu coşkuya ayak uydurabilirlerse galibiyetin ve şampiyonluk kupasının bir kulbunun gelmemesi zor ihtimal olarak görülüyor.

Rakip sadece sahada değil


Beşiktaş Teknik Direktörü Biliç’in derbi karnesi zayıf. Son yıllarda da Galatasaray’ın Beşiktaş’a üstünlüğü söz konusu. Bana göre şampiyonluktaki esas rakip Fenerbahçe. İkili averajda Sarı- Lacivertliler önde hem de hatırlarsanız yarım metre taçtan gelen topla atılan gol sayesinde. Rakipler sadece sahadaki diğer takım oyuncuları değil, son haftalarda görüyoruz ki Galatasaray’a ne penaltı veriliyor ne de oyuncularına yapılan sert hareketlere kart! TFF, hakemler ve yayıncı kuruluş heyecanın son haftaya, son düdüğe kadar sürmesini istiyorlar. İşte Galatasaray camiasının gardını tüm bunları düşünerek alması gerekiyor. Konsantrasyon bozulmadığı sürece Sarı-Kırmızılılar 4’üncü yıldızı göğüslerine takacak kadar şampiyonluğa yakınlar.

YORUM YAZ