Düzcespor’un 20 Mart’taki Olağanüstü kongre’ye katılımın olacağını düşünmediğini belirten Yavuz 5 Nisan’a gidileceğini düşündüğü görüşünde olarak “İki gün sonra kongrenin ilk toplantısı var. Ben çoğunluk sağlanacağını sanmıyorum. Katılım dahi olmayacağını düşünüyorum.5 Nisan’a gidilir diye düşünüyorum. Düzce Belediyeden almış olduğu büyük destekle Düzcespor lige devam ediyor. Yeri geldi eleştirdik yeri geldi övdük yöneticileri. Düzcespor önüne ve arkasına sponsor desteği almadan yürüyen hep Düzcespor olarak lige katılan tarihi kulüp. İlimiz de futbola gönül veren iş insanlarını şuana kadar ben duymadım. Ne bir liste çalışması ne hazırlık çalışması ne kongre çalışmasını hiç duymadım” dedi.

Düzce Belediyesi haricinde Düzcespor’a sahip çıkan bir kurumun olmadığını iddia eden Erdoğan Özcan Belediyenin asli vazifelerinin olduğunu bu vazifelerden sonra Düzcespor’a yardım edeceği görüşünde olduğun belirterek “Belediyenin asli vazifeleri var. Vazifelerini yapmakla mükellef onları yaptıktan sonra Düzcespor’a yardım edebilir.  Düzcespor’a sahip çıkılmadığı için, sahipsiz kaldığı için sanki Belediyenin sorumluluğu hissiyatıyla transferler çözüldü sonra tıkandı çünkü birinci vazifesi olmadığı için tıkandı. Yönetimin olağanüstü genel kurul kararı alması bana göre biraz geç oldu. Yeni yönetimde istiyorum ki Belediye dışarıda kalsın. Belediye sadece destek amaçlı desteğini versin. Birebir yetkili pozisyonda olmasın” dedi.  

Düzcespor’da kimin kongre üyesi olduğu belli olmadığı görüşünde olan Yavuz Düzcesor’a iyilik yapalım derken kötülük yapıldığını savunarak “Düzcespor’u seviyorum salona gidiyorum beni salona alıyorlar. Divan kurulu söz hakkı veriyor. Hesaplar okunuyor, söz hakkı veriliyor. Hesaplar konusunda rapor okunuyor. Kabul edenler eller havada, arkadaş sen kimsin, kongre üyesi değilsin. Söz konusu Düzcespor diye kongre salonundan kimse çıkartılmadı. İyilik yapalım derken bana göre kötülük yapılıyor. İzleyici olarak izleyebilirsin. İzleyicinin köşesini belirlersin. Bu seferki kongre kültür merkezinde olacak gerekirse büyük salona alsınlar. İzleyicileri arka sıralara alsınlar. Gerçek kongre üyeleri gelsinler hazurun listesine imzasını atsınlar Divan Kurulu buna dikkat etsin. Yaka kartı hazırlansın kongre üyeliğimi bileyim. Aidat borcum varsa birisini görevlendirsinler o gün aidat borcunu ödesin. Gelmedilerse Düzcespor’un bittiği anlamına gelir. Her şeyi şeffaf olarak açıklayalım” dedi.

Düzcespor’da masrafların fazlası ile yazıldığını savunan Erdoğan Özcan Gerçek rakamlar yazılmadığını iddia ederek “ Beş liraya yapılmış iş sekiz lira yazılıyor. Nereden mi biliyorsun diyeceksin. Dönemini söylemeyeceğim yakın dönemde olan bir iş. Bir spor malzemeleri satıcısı arkadaşım buraya bütün sezonun eşofman, forma, futbol topundan tut da spor malzemesi ile ilgili bir fiyat teklifi sunuluyor. O günkü rakam yakın zaman bir sezonluk rakam 85.000-90.000 gibi bu fiyat teklifi yapılan aynı kalitedeki ürüne hayır deniliyor. Aynı malzemeler 145.000 yâda 160.000 liraya alınıyor.  Deniliyor ki arkadaş sen bize bunu 130 liraya ver bize 165 liralık gider göster fatura kes buradan da sen 15 lira al, rakamlar yanlış olabilir ama gerisi sağlam bir bilgi. Mesela deplasmana takım gidiyor seyirciye otobüs veriliyor. Otobüs yolda bozuldu deniliyor. O anki yönetimden otobüse masraf ettik 3.000 lira masraf ettik. Araştırın diyorum o otobüsle giden arkadaşlara soruluyor hayır otobüs bozulmadı gittik geldik diyorlar. Bunlar bizim azıcık kenarından bildiklerimiz. Bunun gibi çok olay var.  Kulüpten beş lira alıyorum üç lira aldım yazıyorum. Kulübe bağış yapılıyor yapılan bağışı düşük gösteriliyor. Gelen para 5 lira alınan para 3 lira gösteriliyor. Harcama 5 lira 8 lira olarak gösteriliyor. Bu kulübün yürüme şansı yok kardeşim. Bu teklif mektubu telefonuma geldi bire bir aynısı. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum. Bu sene ile ilgili demiyorum komple genelleme yapıyorum. Geçen programda arkadaşın birisi yazdı. Dedi ki önce o kulübün içindeki bazı kişilerin gitmesi gerekiyor ki şeffaflık ortaya çıksın dedi.

Düzcespor da görev almış kişilerin çalıştığı yıllar ile ilgili kulübe haciz yolladı bilgisini veren Murat Yavuz o kişi ihbar name gönderdi dedikten sonra “ Mevcut yönetim evrakı görünce şoke oldu. Bir sezon sonra tekrar aynı kişi ihbar nameyi yollayan kişi kulübün içinde yetkili. Temiz sayfa açmayacaksak,  biz de burada konuşmayalım” dedi.