TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konak’tan örnek yatırım

Konak Belediyesi, Halkapınar Gıda Çarşısı yakınındaki 27 bin 105 metrekarelik alan içinde yaptırdığı Halkapınar Spor Tesis açılışını gerçekleştirdi. Başkan Sema Pekdaş, geleceğe yatırım yaptıklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2018 07:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Konak’tan örnek yatırım

KENAN YEŞİL

Spora yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Konak Belediyesi, örnek bir yatırıma daha imza attı. Gençlerin spordaki altyapı açığını kapatmak için başlatılan tesisleşme hamlesi doğrultusunda Halkapınar Mahallesi ile Gıda Çarşısı arasında kalan 27 bin 105 metrekarelik boş araziye beş yıldızlı bir spor tesisi inşa eden Konak Belediyesi, tesisin açılışını gerçekleştirdi. Uzun yıllar bitpazarına mesken olan, bir dönem kurban satış yeri olarak da kullanılan mezbelelik alanda başlatılan düzenleme çalışmaları sonunda bölge yepyeni bir görünüme kavuştu. Konak Belediyesi Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerin birlikte yürüttüğü yenilemeler neticesinde ortaya standartlara uygun bir tesis yapıldı. Sadece kamu alanı ile sınırlı da kalmayan çalışmalarda ekipler özel mülkiyet ve iş çevresine ait toplam 70 dönümlük bir alanı elden geçirdi. Yol yapım ve çevre düzenlemesi tamamlanan boş alana ilçedeki amatör spor kulüplerinin ihtiyacı da dikkate alınarak 45x90 metre ölçülerine sahip bir futbol sahası inşa edildi. Geleceğin yıldız futbolcularının ter dökeceği suni çimle kaplı sahaya bir de soyunma kabinleri yapıldı.

PİT PAZARINDAN YEŞİL SAHAYA

Halkapınar Spor Tesisinin bulunduğu alanın önceleri Bit Pazarı olduğunu daha sonraları ise hayvan pazarı olarak kullanıldığını söyleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Çok kötü bir alandan bir kıymet yaratmak istedik. Amatör spor kulüpleri ile her görüşmemizde altyapı yetersizliğinden bahsediliyordu. O yüzden bulduğumuz her boş alanı spor yapılabilecek alan yapmak görevimizdir. Belediyemize en çok talep spor tesisi için geliyor. Bir yandan spor yerleri açıyoruz. Özellikle kadınlarımız spor yapsın diye bunu çok önemli buluyoruz. Geçtiğimiz günlerde Gültepe Spor Tesisi’nin temelini attık. Halkapınar Spor Tesisi, amatör spor kulüpleri hem çalışmalarını hem de maçlarını yapabilecekleri alan oldu. Etrafına da ağaçlar diktik. Nefes alınabilecek, yeşil alanı oluşturma çabamız var. Arkada ise yine bir antrenman sahası yapıyoruz. Amatör kulüpleri ile çalışarak kentimize güç veriyoruz. 25 kulüpten 16 kulüp armaları, bayrakları burada. Bayrakları burada olmayan kulüplerimize buradan sesleniyorum. Biz sizsiz eksiğiz. Logolarınızı getirin bayraklarınız burada dalgalansın” dedi.

İNSAN BİRLİKTE OLUR

Amatör spor kulüpleri ile diresek temasında olduklarını kaydeden Pekdaş, “Amatör sporcularımızın en büyük eksiği spor alanlarıydı. Bu tesis ile onlara alan yarattık. Spor tesislerini açıyoruz çünkü insan birlikte olur. İnsanlar var olmak yaşama katkı koymak için birlikte olmak zorunda. Birlikte yaşamayı, üretmeyi öğrenmeliyiz. Bunu spor sağlıyor. Biz birlikte çalışmayı disiplinli olmayı öğrenmek zorundayız. Spor bunu sağlıyor. Güçlü İzmir yaratmak güçlü Türkiye’yi yaratmak görevimiz. Türkiye’de eşit özgür insanlarımız olmalı. Biz bir kişini her şeyi düşüneceğine inanmıyoruz, akıl akıldan üstündür. Birlikte güçlü Türkiye yaratmak için buradan tuğlalar kuralım harçlar karalım çocuklarımız için özgür güçlü bir ülke yaratalım” diye konuştu.

GÜÇLÜ TÜRKİYE, GÜÇLÜ İZMİR

Hayatta çalışarak her şeyi başarıya ulaştırmanın mümkün olduğunu vurgulan Pekdaş, güçlü Türkiye ve güçlü İzmir için çalıştıklarını belirterek, “Burada gençlerimiz ve çocuklarımız için çalışmazsak hiçbir şey mümkün değil. Spora destek veriyoruz. Kadın futbolu destekliyoruz çünkü kadınların her alanda olmasını istiyoruz. Kadın futbol takımımız 5 yıl Türkiye şampiyonu oldu. Bu yıl ikinci olmayı tercih ettik. Bizim takımdan yetişen kulüp şampiyon oldu. Sporcu yetiştirmeye devam edeceğiz. Güçlü Türkiye, güçlü İzmir yaratmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.