Komplo teorisi yazarına rekor ceza: 450 bin dolar

ABD’deki Sandy Hook ilkokulunda olan katliamı, silah kontrol yasaları çıkarmak için Amerikan Devleti’nin düzenlediğine dair kitap yazan James Fetzer ve Mike Palecek’e rekor tazminat cezası: 450 bin dolar.

Dünya
18 Ekim 2019 Cuma

Dava bir kamu davası olarak açılmadı. Davayı açan ilkokuldaki katliamda ölen Noah Pozner’in babası Leonard Pozner idi. Davanın jürisi kitabın yazarlarının, Leonard Pozner’e 450 bin dolar tazminat ödemesine hükmetti.  Pozner’in katliamda ölen 6 yaşındaki oğlu kurbanların arasında en genç olan idi.

Pozner dava dilekçesine kitabın kendisine karsı bir karalama ve aşağılama söylemi de içerdiğini belirtti. Kitapta ilkokul çağındaki çocuklara yönelik korkunç silahlı saldırının ABD hükümeti tarafından desteklendiğinin yanı sıra Yahudi asıllı ilkokul öğrencisinin gerçekte ölmediği, babasının evrakta sahtecilik yaparak çocuğunu ölmüş olarak gösterdiği de iddia ediliyordu.   

Davanın 450 bin dolarlık tazminatla sonuçlanması üzerine,  Minnesota-Duluth Üniversitesinden Emekli Profesör olan kitabın yazarlarından James Fetzer hükmü saçma olarak niteledi.  The New York Times’ın haberine göre,  kitabın diğer yazarı Mike Palecek halihazırda davayı açan Leonard Pozner ile bir tazminat konusunda anlaştı ancak miktar basına açıklanmadı.   

14 Aralık 2012’de Wisconsin Sandy Hook ilkokulunda olan katliamda 26 kişi hayatını kaybetmişti.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün