Komisyon kararını açıkladı, ağır cezalar var!

Kurban Hizmetleri Komisyonu Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu başkanlığına toplanarak, Kurban bayramı öncesinde önemli kararlar aldı.

Komisyon kararını açıkladı, ağır cezalar var!

Kurban Hizmetleri Komisyonu Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu başkanlığına toplanarak, Kurban bayramı öncesinde önemli kararlar aldı.

Madenoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, 1 Eylül tarihinde başlayacak olan ve 4 Eylül’de bitecek olan Kurban Bayramı tatili süresince Kurban kesilecek ve kesilmeyecek yerleri belirlediklerini dikkat çekerek, belirlenen yerler dışında kurban kesilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

Kurban Bayramına az bir sürenin kaldığı şu günlerde vatandaşların nereden kurbanlık alabileceği nerelerde kurban kesebileceği ve kesemeyeceğiyle ilgili Kdz.Ereğli ilçesi 2017 Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından açıklanan yerler şu şekilde:
KURBANLIK HAYVAN SATIŞ YERİ :
- DELİHAKKI BELEDİYE ŞANTİYE TESİSLERİ tahsis edilmiştir.
KURBANLIK HAYVAN KESİM YERLERİ :
- Kdz.Ereğli Belediyesi Kepez Mahallesi Dubleks Evler yanı.
- Kdz. Ereğli Belediyesi Balı Mahallesi Belediye Mezbahası.
- Gülüç Beldesi Merkez Mahallesi No:6 (Boş bina altı)
- Köylerde ise herkesin gelip geçtiği yerler, köy meydanları, park vb. yerler dışındaki mahaller.

KURBAN KESİMİ YAPILAMAYACAK YERLER :
Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık yerler, ana yollar, tali yollar, köprü ve üst geçit altları, evlerin sokağa açılan kapı önü vb. yerlerde kurban kesimi yapılmaz.

KURALLARA UYULMADAN KURBAN KESİMİ HALİNDE UYGULANACAK
CEZALAR :
Kanun ve Yönetmelikte belirtilen usul ve kurallara uyulmadan kurban kesildiğinde; fiilin çeşidine göre 227,00TL’den başlamak üzere 546TL, 1267TL, 2752TL, 50.975 Tl’ ye kadar para cezası söz konusudur.

10/07/2017 KARAR TARİHLİ ve 2017/1 SAYILI ZONGULDAK İLİ HAYVAN SAĞLIĞI ZABITASI KOMİSYON KARARINDA DİŞİ HAYVANLARIN KURBANLIK OLARAK KESİMİNİN YASAKLANMASI İLE İLGİLİ OLARAK;
a) İlimiz ve İlçelerinde bulunan tüm Kurban Satış yerlerine, gebe ve damızlık değeri taşıyan dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvanların girişi yasaktır.
b) İlimiz İl ve İlçe sınırlarında bulunan kurban kesim yerleri, mezbahane, bahçe, köy meydanı gibi yerlerde dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kurbanlık olarak kesimi yasaklanmıştır.
c) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Zonguldak İl ve İlçe Müdürlüklerinde görev yapan Resmi Veteriner Hekimler dişi hayvanlar için kurbanlık pazarlarına “Canlı Hayvan Sevklerine Mahsus Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu” tanzim etmeyecekler, Nakil Belgesi düzenlemeyeceklerdir.
d) Kurban Bayramı süresince kesimhanelerde görevli Resmi Veteriner Hekimler ve kesimhanelerin sorumlu Yöneticileri; dişi ve damızlık değeri taşıyan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kurbanlık olarak kesimine izin vermeyeceklerdir.
e) İl ev İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri; kesimhane sahiplerini, kesimhane sorumlu yöneticilerini, kesimhanelerde bulunması zorunlu personeli, resmi Veteriner Hekimleri, Belediyi Veteriner Hekimlerini, Muhtarlıkları bilgilendireceklerdir.
f) Alınan kararlara uymayanlar hakkında, ilgili mevzuat kapsamında yasal işlem yapılacaktır.

İRTİBAT TELEFONLARI :
Belediye Başkanlığı: 0372 333 1153-0545 725 7675
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü: 0532 393 1605
Toplum Sağlığı Merkezi: 0543 804 0106
İlçe Müftülüğü: 0372 323 7160
Vatandaşların kurbanlarını belirlenen yerleri dikkate alarak kesmeleri ve sağlıklı bir ortamda kesimlerini yapmaları gerektiği belirtilmiştir.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2017, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER