Birçok özel okul, kolej ile TEOG yerleştirme taban puanda Isparta'nın lider liseleri varken Gazi Sosyal Bilimler Lisesi, merkezde AB projesi kabul edilen tek okul oldu. 

Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansı'nın 2017 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projeleri Başvuru Sonuçları dün açıklandı. Açıklanan listede koskoca Isparta'dan 2 ortaöğretim kurumu yer aldı. Isparta merkezde Gazi Sosyal Bilimler Lisesi ve proje ortağı Anadolu Lisesi ile Yalvaç Fen Lisesi 2017 Yılı Erasmus+ Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projeleri desteği almaya hak kazandı. Gazi Sosyal Bilimler Lisesi'nin Isparta Anadolu Lisesi ile ortak geliştirdiği projeye 22 bin 575 Avro, Yalvaç Fen Lisesi'nin projesine ise 28 bin 145 avro hibe destek verilecek. Gazi Sosyal Bilimler Lisesi'nin 2019'a kadar uygulayacağı 'Yaratıcı Öğretmen ve Öğrenciler' adlı projeye İtalya, Litvanya, Yunanistan ülkeleri ortak. Yabancı öğrenciler proje kapsamında 2 kez Türkiye'ye gleecek. Gazi Sosyal Bilimler Lisesi, 2016'da da  İspanya, Romanya, Polonya ve Slovakya ortaklığında 'İyi Öğretmen, İyi Öğrenci Nasıl Olur' adlı proje kazanmıştı. Projenin uygulaması halen devam ediyor. 

Yaratıcı öğretmenler ve öğrenciler projesi ile ilgili bilgi veren Gazi Sosyal Bilimler Lisesi İngilizce Öğretmeni Fatih Ermez ve Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Süleyman Turgut “projemiz iki yıl devam edecek bir proje. Projemizde eğitimin temel ayaklarından öğretmenler ve öğrenciler ön planda. Öğretmen ve öğrencilerimizin, eğitim öğretim sürecinde gelişen teknolojiyi kullanarak daha yaratıcı ve başarılı olmaları amaçlanıyor. Proje ve proje aktiviteleri sayesinde paydaşlarımız her alanda daha yaratıcı bir düşünceye sahip olacaklar ve böylece sorumlu birer Avrupa ve dünya vatandaşı olacaklar. 5 ortaklı projenin iki ortağının Isparta’daki iki lise olması açısından projemiz bir ilk niteliği taşıyor” ifadelerini kullandılar.

İŞTE O PROJE 

Projenin adı : Yaratıcı öğretmenler ve öğrenciler

Projenin ortakları: Isparta Anadolu Lisesi, Gazi Sosyal Bilimler Lisesi, İtalya, Yunanistan ve Litvanya’dan lise düzeyinde birer okul. 

Projeyi hazırlayanlar: Fatih Ermez (Gazi Sosyal Bilimler Lisesi İngilizce Öğretmeni), Süleyman Turgut (Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni)