18 Nisan 2024 Perşembe

KOKU BİZİM MEMLEKETİMİZİN AYIBI, BU AYIBI ÖRTECEĞİZ

KOKU BİZİM MEMLEKETİMİZİN AYIBI, BU AYIBI ÖRTECEĞİZ

Isparta

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen arıtılmış suların kapalı sisteme alınmasıyla ilgili Sav Bölgesinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi, vatandaşlarla bir araya geldi. Başdeğirmen, ‘Bu koku bizim memleketimizin ayıbı, bu ayıbı örteceğiz’ derken, vatandaşlar da, “Biz çok seneler bekledik, hiçbir sonuç alamadık, yaparsanız siz yaparsınız, size güveniyoruz” mesajı verdi.

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünce, Atık Su Arıtma Tesisinden çıkan arıtılmış suların kapalı sisteme alınarak şehir dışına taşınması ile ilgili olarak gerçekleştirilen çalışmalarda önemli mesafeler kat edildi. 

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatları doğrultusunda bu kapsamda 5200 metrelik hattın, 2200 metrelik bölümü tamamlandı. Atık Su Arıtma Tesislerinden alınan arıtılmış suyun kapalı sistemle taşınmasında dere kısmına ve DOSB atıklarının kapalı sisteme alınması amacıyla daha önce gerçekleştirilen bir kilometrelik hatla bağlantı noktasına ulaşıldı.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen zaman zaman koddan dolayı yerin 5 hatta 6 metre altından büz döşeme çalışmaları gerçekleştirilen dereye ulaşan nokta ile Atık Su Arıtma Tesislerinde incelemelerde bulundu, bölge halkıyla bir araya geldi.

Belediye daire müdürleri ve teknik ekipten yapılan çalışmalar ve gelinen son duruma ilişkin bilgiler alan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kapalı sistemle dere bölgesine kadar getirilen hattın 3200 metre daha Antalya tarafına ulaştırılacağını söyledi. Başdeğirmen, “Orada da Sav Belediyesinin başlatacağı atık tesisi var” dedi.

Vatandaşlarla buluşmasında, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Isparta ziyaretinde 160 bin kişiye hitap eden Atık Su Arıtma Tesisinin 460 bin nüfusa yeterli şekle getirilmesini onayladığını hatırlatan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bu tesis iki sene içerisinde yapılır. Bu zaman zarfında vatandaşlarımız bu kokuyu çekmesin diye burada artı bir işlem yapıyoruz” görüşlerinde bulundu.

Son 10 yılda yapılamayan bir konuyu kendilerinin 6 ayda önemli mesafeler kat ettirdiklerini de söyleyen Başkan Başdeğirmen, “Bunu yapmak için uğraşan bir yönetim var. Bu ayıbı örteceğiz. Yıllarca yapılmayan bir çalışmaya biz gelir gelmez başladık. Rahat olun. Yeni tesisimizin de yapılmasıyla buralar çok daha güzel hale gelecek. Bu koku bizim memleketimizin ayıbı, en kısa zamanda da bunu gidereceğiz. 3 ay daha sabır bekliyoruz. Bugüne kadar yaşanan sorunları da keseceğiz inşallah” şeklinde konuştu.  

Başkan Başdeğirmen’in kendileriyle buluşmasından, dertlerini dinlemesinden ve çözüm odaklı çalışmalarından dolayı teşekkür eden bölge halkı da, “Yeter ki bu sorun kökten çözülsün. Çalışmalarınız için teşekkür ederiz, Allah kolaylık versin. Yarım kalmasını istemiyoruz, yaptığınız işlerden memnunuz, yaparsanız siz yaparsınız. Biz çok seneler bekledik, hiçbir sonuç alamadık. Biz başkanımıza güveniyoruz, şu ana kadar yapılmayan işler 6 ayda yapıldı. Bu konunun çözüleceğine inanıyoruz” ifadelerinde bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Araslıyım

09 Kasım 2019 Cumartesi 11:19

Umarım biran önce çözülür çünkü uzaktan bile insanı rahatsız eden bir koku ,Allah sabır versin

Erdoğan

09 Kasım 2019 Cumartesi 09:54

Bizler DERİ OSB taşınsın diye uğraşırken. Çevresine onlarca fabrika için ruhsat veriliyor. Sav Belediyesi acilen denetlenmeli. Bu ruhsatları neden Ispartanın Dibine, yerleşim yerlerine yakın veriyor? Dere yataklarının olduğu, Ispartanın en verimli yerine önce Deri OSB, Sonra da fabrikalar açarak hem Ispartanın hem de Antalya ya kadar olan havzanın içme sularını kirletiyoruz. Ama BİLİM kimin umurunda ki. Bu kafayla Isparta gelişemez. Bu kadar zenginlik içinde küçük bir İL olmaya devam....

Gülsena

09 Kasım 2019 Cumartesi 09:39

Başkanım Deri OSB yi uygun bir yere TAŞIYIN lütfen. Kolay değil biliyoruz. Ama Vatan-Halıkent-Ayazmana-Davraz, Karakavak vs. buralarda yaşayan binlerce vatandaşımız ileride başımıza birşey gelecek mi bilmiyoruz. Bu koku ve beyaz bulutu çoluk çocuk soluyoruz ancak kanserojen etkisi var mı? Olmasa bile neden bunları yaşamak zorunda kalıyoruz. Bu nasıl bir planlama? Bu kimlerin suçu? Herşey para mı? Çocuklarımızın sağlığını hangi para ile satın alabiliriz?

KAFAMDA DELİ SORULAR

09 Kasım 2019 Cumartesi 00:25

ARKADAŞLAR TAM EMİN OLMADIĞIM İÇİN YAZIYORUM BU KOKU TABAKANEDENMİ GELİYOR TABAKHANEDEN GELİYORSA NİYE KAPATILAMIYOE YOKSA HEM LAĞIM HEM TABAKHANE KOKUSUMU OLUYOR ?

Vatandaş

08 Kasım 2019 Cuma 21:23

Şükrü Başkan 2 Şeyi sevmez 1 Yolu daraltan kavşakları 2 can sıkan yavsakları..

VATANDAŞ

08 Kasım 2019 Cuma 19:31

Ispartanin en büyük sorunu ihtiyacı olan sey millet bahçesi siz ona öncelik verin. Biz zaten öldük kokudan. Ya da sorunu oraya dikeceğiniz güllerle mi çözmeyi planlıyorsunuz? Bu kokuyu bitirmek isteyen şimdiye kadar icraata baslardi. Suan icraat eksilerde, koku daha berbat.

32 sevdalısı

08 Kasım 2019 Cuma 18:18

PEKİ NE ZAMAN ????KOKU SORUNU ÇÖZÜLEÇEK...

gül kokusu

08 Kasım 2019 Cuma 15:28

Sayın başkan;Artık **** kokusundan,tabakhane kokusundan biz bıkalı seneler oldu.Bu kazığı oraya Balaman çaktı,bir türlü düzelten yok.En iyisi sen evini DAVRAZKENTe taşırsan kokunun ne zaman,ne şekil koktuğunu öğrenir,bilir ve acil eylem planına alırsın,ve bütün gücünü,enerjini bu kokuyu yok etmeye harcarsın.Yoksa senin konşmaların da sadece lafta kalır.Biz İCRAAT istiyoruzİCRAAT.Konu ne zaman biterse o zaman teşekkürü hak edeceksin.Yoksa göstermelik,dostlar alış verişte görsün diye haber yaptırma

kelepir ziya

08 Kasım 2019 Cuma 14:33

Önce işgal edilmiş kaldırımların sorununu çözde görelim.Otoparkı yapanları silkele ve mahkemeye verde görelim.Sorunlar çözülür mü çözülmez mi ?Men dakka dukka yapanları esnetme.Haksızlık hukuksuzluk yapanlara vur satırı.Eş dost tanıdık diye kimseyi işe alma.Hak yemiş olursun.Aldıysan bir an önce çıkar.Ah alma.

Hakan

08 Kasım 2019 Cuma 14:28

Arıtma yapılıyor ancak Deri OSB ne olacak? Şehir merkezinde TABAKHANE olmaz başkan. Şehir dışına çıkarılması için gerekli çalışma başlatılmalı. Boşuna yatırım yapılıp ta bu işi giderek zorlaştırmayın.

Vatan mah. Sakini

08 Kasım 2019 Cuma 14:19

Sayın Başkanım Vatan mahallesini etkileyen koku arıtma değil deri organize sanayi bölgesidir. Sabahları evlerimizin merdiven boşluğuna sinen kokudan dolayı evimizden çıkmaya korkar olduk. Lütfen bu işe bir çare bulun.

Nokta nokta

08 Kasım 2019 Cuma 12:29

Yoğun trafik çalışmaları, çalışmalar trafiği etkiliyor. Atla deve değil yapılacak iş belli ekipman belli Bu işler gecenin ilerleyen saatlerinde sakin zamanda mümkün olduğunca sessizce yapılır. Vatandaş sabah bir bakar kavşak düzenlenmiş bitmiş. Rahmetli Hasan BALAMAN metruk kocaman tekel binasını 1 gecede yok etmiş kimsenin ruhu duymamıştı. İşte olay budur. Nokta. Başkanım böyle giderse kendi kuyunuzu kendiniz kazarsınız.

Nokta nokta

08 Kasım 2019 Cuma 12:24

-1- Vatandaş isimli arkadaşın "fen işleri bu işi bilmiyor" yorumuna katılıyorum. Özellikle istanbul caddesindeki kavşak ortası göbeklerinin kaldırılma çalışmaları tam bir facia... Bu tür çalışmalar. Gündüz ve hele akşam saatlerinde katiyyen yapılmaz. Hareketli ve kalabalık yerlerde yapılacak çalışmalara OPERASYON denir. En kısa zamanda, en az hasarla, en az kişiyi rahatsız ederek yapılır. En yoğun saatlerde vatandaşın gözüne sokularak değil. Akşam olmuş vatandaş evine gidecek trafik yoğun -1-

Vatandaş

08 Kasım 2019 Cuma 11:26

Başkan bıktık artık çünürde su kesintisinden her gün aralıksız saatlerce sıiu kesilirmi.ilkokulun önü desen 20 gündür bitmedi çocuklar tozun içinde ne taraftan gideceğimizi şaştık sayende. Ya fen işlerin çok zayıf işten anlamıyorlar yada sen anlamıyosun insanlar bu kadar mağdur edilmez

Başkanım

08 Kasım 2019 Cuma 11:03

Öncelikle hayırlı kandiller Başkanım, dinimize göre mümin elinden ve dilinden diğer insanların emin olduğu kişidir. Ama deri organize bu tanıma çok uzak. Burada iyi niyet bitmiştir. Lütfen bu işi uzatmayın.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR