Samsun'da basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Ihlamur Kafe'de düzenlenen yemeğe; Cemiyetlerin Onursal Başkanı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki süreci değerlendiren Fuat Köktaş, kapatılan Canik Başarı Üniversitesi'nin ikinci bir devlet üniversitesi olacağının müjdesini verdi. Toplumun bütün unsurlarıyla 15 Temmuz darbe girişimini önlediğini belirten Köktaş, bundan sonrada bu birlikteliğin devam etmesi gerektiğini ifade etti. Basına yansıyan avukatlık bürosuyla 1996 yılından 17-25 Aralık'a kadar çalıştığını belirten Köktaş, 17-25 Aralık'tan sonraki süreçte avukatlık bürosuyla ilişkisini bitirdiğini söyledi. Bazı kişilerin FETÖ'yle kendisini ilişkilendirmeye çalıştığını vurgulayan Köktaş, kimsenin kendisinden fazla paralelle mücadele etmediğini belirtti. 15 Temmuz darbe girişiminde basının önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Köktaş, medyanın 15 Temmuz darbe girişimine karşı duruşunu takdirle karşıladığını vurguladı.

"Benim duruşum bellidir"

17-25 Aralık sürecinin de farklı bir darbe girişimi olduğunu vurgulayan Köktaş, "17-25 Aralık'ta Türkiye'ye bir operasyon yapmaya çalıştılar. 17-25 Aralık'tan sonra paralel yapıyla mücadele başladı. O günden sonra benim duruşum bellidir. 17 Aralık'tan sonra bizim için ilk takvim 21 Aralık'tır. Sayın Başkanımız Ordu-Giresun ziyaretine gitmek için Çarşamba Havaalanı'na inmişti. O gece sabaha kadar 20 bin kişiyi havaalanına gitmesi için organize eden bir il başkanıydım. Bize o zaman tepki gösterenler Başbakanımız otobüsün üstüne çıkıp Türkiye'ye ilk mesajı verdikten sonra 'ne iyi yaptın dediler. Bizim paralel yapıya karşı meydanlarda verdiğimiz mücadeleyi herkes bilir. Bizi o zaman en büyük FETÖ karşıtı olarak söyleyenler Fuat Köktaş'ın bir avukatından dolayı farklı bir kulvara koyulmaya çalışıyorlarsa benim buna söyleyecek bir şeyim yok. Bu ülkede herkes herkesle ticaret yaptı, hiçbir şey yapmadıysa oturup çay içti. Cumhurbaşkanımızın, Genelkurmay Başkanımızın en yakınındaki yaverleri örgüt üyesi çıkabildi. Bir avukatın hesabında 800 milyon lira olduğu haberini ben de basından öğrendim. Daha sonra aramam gereken ilgiliyi aradım. Bununla ilgili en ufak bir şey olup olmadığını sordum. Banka hesaplarında böyle bir şey var mı dedim. Böyle bir şey olmadığını öğrendim. Bazı işleri ciddi yapmamız lazım. 'Birlerinin üzerine şu bataklıktan ne kadar çamur sıçratırız' mantığıyla yapılacak işler doğru değil. Bu 800 milyon yazıldı diye biz asıl büyük resmi görmezden gelemeyiz. Bunu yazanlar kendileri bunun hesabını versinler. Fakat ben FETÖ'ye karşı basınımızın duruşunu takdirle karşılıyorum. Benim şahsi avukatlığımın dışında o hukuk bürosu 1996 yılından bugüne kadar benim şirketimin avukatlığını yapan bir hukuk bürosudur. 17-25 Aralık'tan sonra ben hemen bu avukatlık şirketiyle ilişkimi bitirmedim. Bitirmedim diye ben bu paralel yapının yanın da mı durdum. Paralelle mücadele etmedim mi? Fakat 17-25 Aralık'tan sonrasında hemen süreç bitmemiş fakat sonrasında dosyalar alınmış, ilişki kesilmiştir. Benim avukatım olması benim onu desteklediğim anlamına gelmez. Bu şehirde paralelle mücadelem herkesin üzerindedir" dedi.

Samsun'a yeni müjdeler

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kapatılan üniversitelerin gündeme geldiğini belirten Köktaş, "İnşallah 1 Ekim'de Meclis açıldıktan sonraki ilk mesaimiz kapatılan üniversiteler için olacak. Sayın Bakanımız Rio Olimpiyatları'nda olduğu için görüşemedik. Sayın Bakanımız ile birlikte Başbakanımızla da bu konuyu görüşerek kapatılan o binayı ikinci bir devlet üniversitesi olarak Samsun'a kazandıracağız. Diğer milletvekillerimizle de bunu konuyu görüşerek anlaştık. Farklı bir isimle yeni bir devlet üniversitemizi kazandıracağız inşallah. Çarşamba'ya da bir organize sanayi kuracağız. Onun da müjdesini verelim. Salıpazarı, Ayvacık, Terme'nin içme suyu ve taşkını önlemek için de bir barajın ihalesini yapacağız" diye konuştu.