Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, terörün AKP tarafından büyütüldüğüne dikkat çekerek "AKP, ülkeyi kan gölüne çevirdi" dedi

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmeleri sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz aldı. Köksal, terörün AKP tarafından büyütüldüğüne dikkat çekerek "AKP, ülkeyi kan gölüne çevirdi" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hakkında konuşma yaptı. Köksal, "Biz bu yasa tasarısına destek veriyoruz ancak tasarıdaki eksikliklerin de bir an önce giderilmesi kaçınılmazdır, elzemdir diyoruz. 2002 yılında Hükûmeti neredeyse sıfır terörle devralan AKP, bugün ülkeyi kan gölüne çevirmiştir. Çözüm süreciyle Meclisi bir kenara itip, Habur’da kırmızı halılarla teröristleri karşılayıp, Oslo’da terör örgütüyle masaya oturmuştur. İmralı’ya motor seferleri düzenleyen AKP, çözüm sürecinde PKK’nın kendi mezarlıklarını dahi cephaneliğe çevirmesine, yer altına bombalar döşemesine kayıtsız kalırken, askeri kışlaya hapsedip operasyon yetkisini de vali ve kaymakamlara vermiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerini de Balyoz ve Ergenekon kumpasıyla yıpratıp PKK ile mücadelede tecrübeli ve deneyimli komutanların içeriye atılmasına göz yumuş, hatta o davayla ilgili dönemin Başbakanı tarafından 'Ben o davanın savcısıyım' denilerek destek verilmiştir. Bugün istihbarat zafiyetimizin en üst düzeye çıktığı, Ankara ve İstanbul patlamalarında görülmüştür. Bu zafiyetin ortadan kaldırılması için MİT’e bağlanan ve GES Komutanlığı olarak bilinen istihbarat biriminin yeniden ve ivedilikle Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlanması gerekmektedir. Biz teröre daha fazla gencecik vatan evladımızı şehit vermek istemiyoruz" dedi.

 

MAĞDURİYETLER GİDERİLSİN

 

Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu astsubay, uzman jandarma ve erbaşların mağduriyetlerinin giderilmesini gerektiğini söyleyen Köksal, "Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu astsubaylarımızın, uzman jandarmalarımızın, erbaşlarımızın, resen emekli edilenlerin, adi malul asker emeklilerinin, muharip gazi ve köy korucularının uğradıkları haksızlıkların ortadan kaldırılması ve onların sorunlarının da bu düzenlemede çözülmesi gerekmekteydi. Tam teşekküllü hastaneden sağlam raporu alıp orduya giren, yıllarca ağır meslek koşullarında görev yapıp sağlığını kaybedip görev yapamaz raporuyla emekli olan personel emsallerinin derece ve kademesine ulaşamadığı için ne yazık ki mağdur olmaktadır. Uzman jandarmaların birçoğu askerlik görevini ifa etmeden önce bir yıllık jandarma okuluna gitmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm askerî personelinin askerî eğitim süreleri hizmet süresine dâhil edilirken uzman jandarmaların bu bir yıllık eğitim süresi hizmet süresine dâhil edilmemektedir. Biz bu düzenlemede bunun da dâhil edilmesi gerektiği yönünde bir düzenleme yapılmasını beklemekteydik" ifadelerini kullandı.

 

İSTİKLAL MADALYASI SAHİPLERİ UNUTULMASIN

 

Köksal, Kanun Tasarısı hakkındaki görüşlerini şöyle sürdürdü:

 

"Muharip gazilerin aylıkları konusunda da bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmaktadır. Muharip gazilerimizin bugün hâlâ daha malul gazilerimizin sahip olduğu bazı haklara sahip olamadığını gözlüyoruz ve şu anda bu düzenlemeyle muharip gazilerimizin ve onların yakınlarının da bu haklara sahip olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu eksiklik ve ayrımcılığın da mutlaka ortadan kaldırılması gerekmektedir. Yine, uzman erbaşlar bir yıl içerisinde eğer 90 günden fazla istirahat alırlarsa Türk Silahlı Kuvvetleriyle ilişikleri kesilmektedir. Aslında bu düzenlemede bu haksızlığın da ortadan kaldırılması gerekmektedir. Zorlu koşullarda görev yapan ve hatta yirmi dört saat nöbet başında kalan astsubayların, meslek yüksek okulu mezunlarının 9/2 dereceden, lisans mezunlarının da 8’inci dereceden göreve başlatılması gerekmektedir. Yine, 1’inci derece 4’üncü kademedeki astsubayların 3600 olan ek göstergesi de değiştirilmeli, buradaki adaletsizlik de giderilmelidir. Bu vatan için canını veren şehitlerimizin yakınlarının ve bakıma muhtaç gazilerimize de birtakım hakların ve ayrıcalıkların tanınması gerektiği kanaatindeyiz. Bu düzenlemede şehit yakınlarının eş ve çocuklarına sınırlama olmaksızın, çocukları yoksa ana, baba ve kardeşlerine, 3 kişiye istihdam olanağı sağlanmalıydı. Eksiklik

 

işte ya, bu düzenlemeyle 577 lira maaş alan İstiklal Madalyası sahiplerinin de en az bin 500 lira maaşa bağlanması gerektiği yönünde bir düzenleme dâhil edilmeliydi."

 

ERDOĞAN'A SERT TEPKİ

 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bizler teröristler kadar onurlu, teröristler kadar gururlu olmaz isek, terörle mücadelede başarılı olamayız" sözlerine CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, sert tepki gösterdi. Köksal, "Devlete kurşun sıkan, gencecik vatan evlatlarını şehit eden doğmamış bebeklere dahi kin kusanlara biz onurlu ve gururlu değil, şerefsiz vatan haini deriz. Biz şerefli ve onurlu olmada vatan hainlerini değil Kurtuluş Savaşı'nda cepheden cepheye koşan atalarımızı, Nene Hatunları, Şerife Bacıları, Seyit Onbaşıları, Karapınarlı Mustafa Çavuşları bize Cumhuriyet'i bırakan yolunda yürüdüğümüz Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun silah arkadaşlarını örnek alırız" dedi.