MENÜ

Köfteler edebiyatı !

Abone Ol Google News

Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz ; ‘Köfteler edebiyatı’ kavramını ‘kıyma sever’ camia içine, kimyon, kekik, karabiber, sarımsak katkılı köfte tadında attı. Bu eşsiz ürün, elbette ağızdan ağza da dolaştı. Dolaştı da, sanırım hiç kimse bu lezzetin, sahanın içine de, dahil olup mevzuya karışacağını düşünmedi. Düşünemedi !

Haberin Devamı

Horoz Sarı Kırmızılı köfteleri Denizli’de eşeledikçe ; 291 çeşit çeşitten en az 19 ürünün çimler üzerinde bulunduğunu gördüm ! Selçuk ‘bayat ekmek’ köftesi ise, Belhanda da, ‘kaşarlı köfte’ kıvamındadır. Mevsim sıcakları merdiven altı kaşarın bozulma nedeni olmuş, Trakya veya Kars kalite formatı şartıyla, kaşarın tekrar kendine gelmesi, köftenin lezzet kazanması şartı net olarak görülmüştür.

Seri ‘kuru köfte’ tadından öteye geçmediği gibi beklenen rayihasını da, camiaya bir türlü yansıtamıyor. Diagne şahane bir ‘patates köfte’ olmalı ! Yani bir santrfor ‘potatos ’ olur da, bu kadar mı olur ? I love you Abdurrahim Albayrak, eğer bu eşsiz patates köftesini Monaco’ya yedirebilirse, yanında hava kalır bizim meşhur Adapazarı ıslama köftesi!

Haberin Devamı

Luyindama ‘Dalyan köfte’ ama ebadı dalyan köftenin, futbol aktivitesi ‘galeta unu’ kıvamı. Darmadağın ! Marcao ise ‘İzmir köfte’ diyemiyor, acaba ‘İzmir torba’ olabilir mi diye merak ediyorum! Bu nasıl stoperlik ne tür bir iştah arkadaş?

Sulu köfte, çiğ köfte ve daha niceleri var ama sabredip bekleyelim. Gelecek haftaların neler getireceğini ve zafer sarhoşu mağrurlar, uçmuş egometrelerinin kabul edilebilir düzeye inmesini de bekleyelim!

YORUM YAZ