131019098
19 Nisan 2024, Cuma

KOCAOĞLU’NDAN ACAR’A ÇALTILIDERE ÇIKIŞI: “O ARAZİ O ŞEKİLDE SATILMAZ”

22 Haziran 2018, Cuma 06:28

     


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa’da esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Aliağa Belediyesi’nin Çaltılıdere’deki arsa satışları ile ilgili de açıklamada bulunan Kocaoğlu, “Devletinin, milletinin yararına siyaset yapan adam, o arsaları o şekilde satmaz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçelere yaptığı ziyaretleri sürdürüyor. Bu kapsamda dün Aliağa’ya gelen Başkan Kocaoğlu, esnafla ve kahvehanelerdeki vatandaşlarla buluştu, sıkıntılarını dinledi. Ziyaret programına Aliağa Kasalı Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ni ziyaret ederek başlayarak Aziz Kocaoğlu, burada şoför esnafının sıkıntılarını dinledi. Şoförlerin İzmir istikametinden Aliağa yönüne gelirken trafik yoğunluğu nedeniyle yaşadığı sıkıntıları dinleyen Kocaoğlu, çevre yolunun tamamlanması ile birlikte bu sorunun ortadan kalkacağını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesinde olan yollarda da çalışmaların sürdüğünü belirten Kocaoğlu, Karayolları’na bağlı olan yollarla ilgili şikayetleri ise not alarak ilgililere ileteceğini ifade etti.

“Aliağa Kaymakamı görevini yapmazsa benim yapabileceğim bir şey yok”

Kamyonculardan ve vatandaşlardan gelen soruları tek tek cevaplayan Başkan Kocaoğlu, Aliağa Belediyesi’yle İstiklal Caddesi’ndeki yol düzenlemesi nedeniyle yaşadıkları gerilim ve Çaltılıdere’deki arsa satışlarına da değindi. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bütün belediye başkanlarına son derece saygılı olduklarını vurgulayan Kocaoğlu, “Saygılıyız, hizmette de hiçbir ayrım yapmıyoruz. Ama belediye başkanlarımız kendi işini yapmak üzere arazi satıyor. Büyükşehir Belediyesinin yapması gereken ve programa aldığı yere yatırım yapmaya çalışıyor arkadaşımız. Devletin Kaymakamı, devletin emniyet müdürü, devletin valisi olacak. Bizim hakkımız olan işi, biz hem kaymakamlığa hem valiliğe yazdık. Aynı şeyi Menderes Belediye Başkanı da yaptı. Onu da aynı şekilde hem kaymakamlığa, hem valiliğe yazdık. Aliağa Kaymakamı ve Menderes Kaymakamı görevini yapmazsa, Vali de görevini yapmazsa benim yapabileceğim bir şey yok. Benim elimde kolluk kuvveti yok.” diye konuştu.

“Aliağa Belediyesi şufa hakkını kullanmadı”

Çaltılıdere’deki arazi satışına da değinen Aziz Kocaoğlu, “Çaltılıdere’deki iş, çok farklı bir iş. Bu gençtir dersin, kendini göstermek istiyor, yapsın dersin, sanki kendi görev alanındaki yerleri yapıp bitirmiş gibi. Yapsın dersin, geçersin, üzerinde durmazsın. Ama Çaltılıdere’deki iş, çok farklı bir iş. Orası 600 küsur dönüm, Çaltılıdere köyünden Aliağa Belediyesi’ne geçen köy malıdır. Yarısı birinci derece SİT alanıdır. Diğer yarısını biz üniversite olarak belirlemiştik. Şimdi oraya, bir firma serbest bölge kuruyor. Aynı ESBAŞ Serbest Bölge gibi. Orası aynı zamanda mera arazisi. Mera arazisi olarak satılıyor. Zaten kullanılabilecek yeri 250 dönüm. Önce tamamını 15 milyon TL’ye satmaya kalktılar. Sonra biz müracaat ettik, burayı Büyükşehir olarak biz alalım dedik. Bu mal kıymetli bir mal. Madem paraya ihtiyacın var, o parayı biz verelim, bu mal Büyükşehir Belediyesi’nde kalsın. Bu malın minimum değeri 15 milyon TL değil, 100 ila 150 Milyon TL’dir, 10 kat fazladır. Bu mal satıldığı zaman Aliağa Belediyesi’ne payını verelim, dedik. Bir kişi, o yerin içerisindeki 14 dönüm yeri aldı. Biz meclis kararı aldık. Aliağa Belediyesi’nin şufa hakkını kullanması gerekiyordu. Aliağa Belediyesi de burayı satmak için meclise getirdi. Ama şufa hakkını kullanmadı. Şufa hakkını kullanmayınca şufa hakkını kullanma yetkisi o şahsa geçti. Aliağa Belediyesi 600 dönümün sahibi olarak 14 dönüme şufa hakkı kullanmadı. O arazi öyle gitti.” dedi.

“Milleti için siyaset yapan adam o malı benim dediğim şekilde satar”

Bir belediye başkanının şehrin malına, canına, namusuna, şerefine, haysiyetine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “O arazi milleti için, devleti için siyaset yapan adam tarafından o şekilde satılmaz. Bu laf Türkçedir. Milleti ve devleti için siyaset yapan adam o malı benim dediğim şekilde satar. Kendi için, akrabası için siyaset yapan adam bunu böyle satar. 14 senedir belediye başkanlığı yapıyorum. Çok belediye başkanı gördüm. 100’ün üstünde belediye başkanı ile çalıştım. Bunlar yanlış işler kardeşim. Sen orda şehrül eminsin. Şehrin malına, canına, namusuna, şerefine, haysiyetine sahip çıkacaksın. Belediye başkanlığı bu demek. Ben hukuki olarak hem Aliağa’nın hem İzmir’in menfaatini korumak için de gerekli girişimi yaptım.” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu, Aliağa Kasalı Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin ardından sırasıyla Gemi Söküm Yan Sanayicileri Lokali’ni, Minibüsçüler Kahvehanesi’ni, Başkent Kahvehanesi’ni ve Ege Kahvehanesi’ni ziyaret ederek vatandaşların sıkıntı ve taleplerini dinledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler