Uyarıları dinlemeyen firma 3 ilçeyi karanlığa boğdu

TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) 5.nci Şebeke İletim Tesis İşletme Grup Müdürlüğüne bağlı TEİAŞ’ın 154 Bin/34,5 Bin voltluk gerilim dönüşümü sağl...

TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) 5.nci Şebeke İletim Tesis İşletme Grup Müdürlüğüne bağlı TEİAŞ’ın 154 Bin/34,5 Bin voltluk gerilim dönüşümü sağlayan Tuzla Trafo İndirici Merkezi hem AYEDAŞ bölgesini hem de SEDAŞ bölgesini besliyor. İstanbul sınırları içinde yer alan şebeke için AYEDAŞ adına tesis çalışması yapmak üzere iş makinesi ile Tuzla Trafo Merkezi yakınında Cumartesi günü de kazı yapan müteahhit uyarıldı. SEDAŞ Gebze İşletme Bakım sorumlularının kazı yapan müteahhit elemanlarını izinsiz kazı çalışması yapmamaları ve bu bölgede yer alan yeraltı kablolarına zarar verebilecekleri bilgisi de verildi.  Pazartesi günü gerekli müracaatı yaparak, oluşturulacak kesinti protokolü sonrası,  burada önlem alınarak SEDAŞ gözetiminde kazı çalışmasının yapılması gerektiği hakkında Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. (AYEDAŞ) adına kazı yapan müteahhit firma ve TEİAŞ yetkililerine de bilgi verilmesine rağmen,  kazı çalışmalarını sürdüren müteahhit firma tarafından SEDAŞ’ın Tuzla TM’den çıkan yeraltı kabloları Pazar günü yapılan kazı sırasında, Tuzla TM çıkışındaki Sanayi 1 ve Gebze 1 fider kabloları saat 17.30 civarında iş makinesi ile koparılmış, Darıca 1 fiderinin darbeden dolayı açmasına sebep olmuştur. Bu hasar sonucu bölgesel olarak elektrik kesintisi yaşanmıştır.

 

Ayedaş’ın Müteahhit Firması Anadolu Elektrik A.Ş. tarafından yol açılan bu kesintiden dolayı Gebze güney  yan yol üzerindeki bütün fabrikalar, Çayırova İlçesinin  geneli, Darıca İlçesinin  tamamı, Gebze İlçesinin Beylikbağı , Mimarsinan, Hürriyet, Yavuzselim, Ulus, Cumhuriyet ve Ademyavuz Mahallelerinin tamamı etkilendi.  

 

Tüm uyarılara rağmen firma kazıya devam ederken, SEDAŞ ekipleri, tersten enerji alarak kesinti oluşan bölgeleri ring üzerinden beslemek için manevralar yaparak,  enerjisiz bölgelere yeniden alternatif hatlardan elektrik verebilmek için yoğun bir çaba gösterdiler. Hasar gören kabloların yeniden devreye alınması için SEDAŞ onarım ekipleri patlatılan kabloların eki için çalışma başlattı. Çalışma tamamlandıktan sonra tekrar manevralarla şebekenin eski durumuna getirilmesi için onarılan yeraltı kabloları ile besleneceği bildirildi. 

 

 

 

#

21 Eyl 2014 - 23:03 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.