Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (SSMMMO) 23. Olağan Genel Kurulu 18-19 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. Çoğunluk aranmaksızın yapılacak olan olağan genel kurulu öncesi oda başkanı Ertuğrul Kocacık, yeniden aday olduğunu duyurdu.

3 yıl boyunca tüm kurul, komisyon ve ilçe temsilcileriyle uyum içerisinde çalıştıklarını dile getirerek göreve talip olduğunu belirten Kocacık, 'Mayıs 2016 da gerçekleştirdiğimiz 22. Olağan Genel Kurulumuzdan bugüne kadar yaklaşık 3 yılı geride bıraktık. Genel Kuruldan aldığımız yetkiyle görev süremiz boyunca Yönetimde Eşitlik, Denetimde Şeffaflık ve Disiplinde Adalet ilkelerimizden asla taviz vermedik. Her Üyemize eşit mesafede davranarak karşılaştığımız konu ve olayları kişiselleştirmeden objektif bir şekilde çözüme kavuşturduk. Meslektaşlarımızın işlerinin kolaylaştırmak adına bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağladık. Yönetim Kurulu olarak geride bıraktığımız bu 3 yıl çok yoğun bir çalışma dönemi olarak geçti. Gerek ülkemizde gerekse dünya'da çok önemli ekonomik ve sosyal olaylar meydana geldi. Mesleğimizde de mevzuat açısından ve dijital dönüşüm açısından Radikal değişiklikler yaşandı. Meslek Mensuplarımızın bu değişim ve dönüşüme entegre olabilmeleri için sürekli eğitimleri önemsedik.

Muhasebe mesleğinin kayıt tutma fonksiyonundan, finansal raporlama ve denetim fonksiyonuna hızla geçiş yaptığını ve denetim kavramının öneminin günden güne artmakta olduğunu görebiliyoruz. Bu değişim sürecinde Meslek Örgütümüze düşen en önemli görevin geçmişte olduğu gibi gelecekte de Mesleğimizin ve Meslek Mensuplarımızın gelişimine öncülük etmek ve haklarını koruyarak ileriye taşımak olduğunu biliyor ve bunu bilerek çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Yönetim Kurulu olarak gerçekleştirdiğimiz tüm etkinlik ve faaliyetlerin merkezinde Meslek Mensuplarımız vardı ve 3 Yıl boyunca tüm kurullarımız, komisyonlarımız ve ilçe temsilcilerimizle tam bir uyum içerisinde çalıştık. Odamızı ve Meslektaşlarımızı hem ilimizde hem de Ülke genelinde en üst düzeyde temsil ederek Yönetim Kurulu olarak üstlendiğimiz Görev ve Sorumlulukları yerine getirmenin huzuru içerisindeyiz.

Görev süresi boyunca birlikte çalıştığımız tüm mesai arkadaşlarımıza gösterdikleri üstün gayretlerden dolayı şükranlarımızı sunarım. Bu duygu ve düşüncelerle yapılacak olan Seçimli Genel Kurulumuzda Siz Değerli Meslek Mensuplarımızın Destekleri ile Birlikte Üretmek, Birlikte Yönetmek ve Birlikte Başarmak için Göreve talip olduğumu belirtir, saygılar sunarım.' dedi.